Přejít na obsah

Dlzka dodania novej octavie


SaHo

Doporučené příspěvky

Vytípnu pár komentů z června pro zlepšení nálady nás čekatelů:

i just speak with my dealer and he said that my order from july 1 2021 did get date for production estimate at the middle of year 23 - 

 

- Wow, those delivery date are just crazy. I ordered in 21 August, first delivery date was 2022 march 15, then it was moved to 5 week of 2023, and then date was deleted. I really afraid to call dealer 

 

- I spoke with my Skoda dealer today and I still don't even have a build date. 10 months of waiting and absolutely nothing

 

- Even this site moved waiting time for non hybrid Octavia to Q3/2023. Wtf? 😮 This is epic! It might actually take 2 years to get a car from order. 

 

Crazy things happening with Octavia new orders and there's not much official info to explain the delays. My dealer told me months ago that no new orders are accepted for PHEV Octavia; then, about 1 or 2 months ago she told me that for unknown reasons there are big delays for TSI engines (non-PHEV). I remeber replying to her that this was "good news" for those ordering TDI's...

 

- just had a update on my car from the dealer.the car is at the factory awaiting parts.he said he understand peoples anger in the delays.he said the main problems is with parts for the vrs models.just have to grin and bear it.

 

Když to shrnu -

- i v UK čekají stejné lhůty jako my v ČR, dokonce tam mají objednávky z roku 2021 s předpokládanou výrobou v roce 2023 - 2 roky!

- nové objednávky OIV nehybridních - Q3/2023

- před měsícem v UK byla stopka na PHEV motory; z neznámých důvodů jsou velké prodlevy TSI motorů (bez PHEV), naopak TDI verze jdou rychelji

- největší problém s díly mají RS

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si ty webové stránky, co jste sem dali odkazy zhruba prošel a máte pravdu, u OIV i v zahraničí čekají neúměrně dlouho. Čekat až 2 roky, jak někde uvádějí je tedy celkem hrůza. Já jsem pragmatik a tak auta kupuji pro pracovní a rodinou potřebu, nepotřebuji zrovna mít konkrétní výbavu, konkrétní velký výkon, nebo jiná specifika.  I kvůli tomu jsem  v posledních cca 20.ti letech  kupoval jen skladové vozy, kde mi stačilo určit typ auta a druh motoru a vybíral tehdy z velké nabídky skladovek, dokonce se zajímavými slevami. Bohužel jak vidím a čtu, tak ta doba se již nevrátí, i když skladovky pořád nějaké na webu vidím, otázka jestli tomu tak je i ve skutečnosti.  Přeji tedy trpělivost při čekání, já bych ji tedy neměl, ale je to váš boj. 

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1 hour ago, DušanV said:

 I kvůli tomu jsem  v posledních cca 20.ti letech  kupoval jen skladové vozy, kde mi stačilo určit typ auta a druh motoru a vybíral tehdy z velké nabídky skladovek, dokonce se zajímavými slevami. Bohužel jak vidím a čtu, tak ta doba se již nevrátí, i když skladovky pořád nějaké na webu vidím, otázka jestli tomu tak je i ve skutečnosti. 

 Pokial kupujem auto za 30kE na ktorom budem jazdit X rokov, tak nie som ochotny akceptovat ze v aute mam alebo nemam nieco, co by je dostupne. Napr: must je nezavisle kurenie (rozhodne nechcem "DoDo" riesenie) ale trojzonovu klimu mi netreba (v zadu sa nevozim, na co za to mam platit?). To bol aj jeden z dovodov, preco som nesiel do Mazdy - ja proste v aute nechcem stresne okno a tam v konfiguracii na ktoru som bol ochotny kyvnut, sa nedalo odstranit. 

Zaroven "modelove" alebo "skladove" vozidla su poskladane tak, aby neurazili a dobre vyzerali na oko. Cize tazko mozem cakat v ponuke 1,5 DSG s plnou elektronikou ale bez DCC a kozenymi sedackami.

 

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

100 lidi 100 chuti, ja bych si skladovku horko tezko nekdy koupil, i kvuli jedne chybejici priplatkove vybave bych volil auto na obj. Nynejsi situace tomu ale dava novy rozmer.

 

Jinak po oznameni dealerem o dodani nejdrive v Zari jsem tedy obhlidl skladovky a vcera si jednu prevzal, ze ji dam na protiucet az bude vyrobene objedname auto. Jak ctu nove zkusenosti a komentare ze zahranici, tak se tento krok zatim jevi jako spravny a pokud je situace s modely RS a motory TSI vazne kriticka…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Rapid1.0 napsal:

Má někdo aktuální info, kolik zhruba stojí venku nedodělaných Octávií?

Docela ano. Ve 20 vydání psal škodovácký odborář, že zbývá dodělat 18.750 nedokončených Octavií. V dalším týdnu jich dodělali 1.102 a v minulém týdnu podle včerejšího vydání  180.

18.750 - 1.102 - 180 = 17.468. 

Ale už je čtvrtek, tak třeba jen 17.001 ks (ta 1 je ta moje)

 

 

2022 (2).pdf 2122.pdf 2222.pdf

Editováno: , autor: MatessH
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zaujala mě tato pasáž: "Máme stanovenou 90 denní hranici, po kterou mohou být odstavena." a dále "Tento koloběh zajišťuje, aby odstavená vozidla zůstávala ve stoprocentní kvalitě.". Auto mi tam stojí už přes 120 dní, nejspíš to (podle vyjádření Škodovky) dotáhneme aspoň na 180. A skoro to vypadá, že i Škoda si myslí, že auto pak nebude ve stoprocentní kvalitě...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

https://www.lidovky.cz/byznys/skoda-vyroba-propad-vazna-situace-ruseni-sluzeb.A220617_115125_ln_ekonomika_tmr&h=8500C799DC934746FC0BABC12EDBF209

 

Z článku:

 

Citovat

„Situace je opravdu vážná a v podstatě ani v polovině roku nedokážeme rozjet počty vyrobených vozů a komponentů naplno,“ říká šéf odborů Škody Auto Jaroslav Povšík. „Již je zřejmé, že i kdybychom obdrželi všechny díly tak, jak potřebujeme, nemůžeme letos dohnat ztrátu, která vznikala celé pololetí a pravděpodobně bude vznikat nadále,“ dodává šéfodborář.

 

Dle něj se v automobilce těší na červencové státní svátky a na celozávodní dovolenou, tedy na dobu, kdy se nebude vyrábět a na skladech by tak mohlo přibýt chybějících dílů. „To nám po dovolených umožní rozjet výrobu co nejvíce,“ předpokládá Povšík.

 

Jak na tom Škoda momentálně je, naznačují týden co týden vydání periodika Škodovácký odborář. V každém z nich je zpráva, že se ruší směny kvůli chybějícím dílům a ukazují, jak výrobu nelze plánovat ani na týdny dopředu. Ostatně i u přehledu rušených směn na příští týden je poznámka, že situace se může ještě změnit.

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 15. 6. 2022 na 11:19, Hamman napsal:

Ja pridam bonus, ze mi psal borec z NL, ma objednanou Sportline PHEV (fakt je tak ten model vedenej, neni to RS) od 21.9., poslal VIN a vyrobená je od 20.4., tedy 7 měsíců, od te doby ceka na parkovisti na dverni vypln.

Já mam Rs vyrobenou od poloviny února a taky stále bez vyplní na parkovišti. Takže stoji 4 měsíce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...