Přejít na obsah

Dlzka dodania novej octavie


SaHo

Doporučené příspěvky

před 5 hodinami, iphonik4 napsal:

Ta už mám update... Volal dealer, že auto sice bylo zaplánováno na 25kt. Bohužel se ale zatím nevyrábí. Nicméně k posunu naštěstí nedošlo a svítí pořád 25kt... Netuším tedy co si o tom myslet. Dealer mi tvrdí, že by to mělo znamenat výrobu v budoucích dnech. Tak snad. Pokud se podělí o informace kolegové, kteří taky měli mít minulý týden vyrobené RS, budu rád.

Ja to mám podobne, auto naplánovane na 25 kt, nezrušené ale zatiaľ nevyrobené. Info od predajcu je, že už sa to stáva často, že skutočná výroba je posunutá aj o 2 týždne a zaplánovanie ostáva. Takže "verím", že do 27 kt bude vyrobené aj moje.

U nás na SK je ešte finta , že do Bratislavy je auto dovezené do 2 týždňov po výrobe ( v minulosti to nebolo tak dlho), až potom ide k predajcovi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Romangsxr750hele tohle mi začíná smrdět. Pokud si to pamatuju správně, tak máš taky benzinovou RS a mému dealerovi tam svítilo taky 18.6. (sobota 24kt?). Přitom ale jsme měli zaplánováno 25kt. Původně jsem toho 18.6. sem ani nepsal, protože jsem si říkal, že buhví co tam dealer viděl… No a oba ještě nemáme vyrobeno. Není to divný, že dvě auta jsou na tom na chlup stejně?

Editováno: , autor: iphonik4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

jestli můžu, tak rád bych vnesl pár mých zkušeností, poznámek s objednávkou nového vozu. Je už to rok a dva měsíce co čekám na moji Octavii řady čtyři. Když jsem auto objednával a můj dealer mi sdělil, že doba dodání se u tohoto typu vozu pohybuje cca 6 měsíců, tak jsem si popravdě řekl..., ty jo. Tak dlouho, vždyť Scalu jsem mohl mít do klasických třech měsíců. Ty jo, vždyť parádní Hyundai i30 Mild-Hybrid čtyřválec 1.5 za menší peníz ihned, nehledě na další auta - Toyota Corolla 1.5 ihned a tak dále. Teďka. Připadám si jak žebrák, který jednou za cca 2 měsíce se ptá dealera, jak to vypadá s mým autem... mimochodem delaer si drží zálohu cca 150 klacků od vzniku objednávky, ... Jestli tedy neotravuji, že se ptám, kdy se mi uráčí vůbec auto dodat atd. Děs běs, kompenzace žádná. Komunikace nulová, když jsem psal přímo do Škodovky ... Generické odpovědi. Nikdo nic neví kdy. Ani ten Hamann, nebo jak se ten šašek, co tu občas oroduje za svého chlebodárce jmenuje. Sry. Ale myslím si, že mi jako klienti bychom měli dát trochu zřetelněj vědět o tom co se ti děje. Mám objednávku na auto. Záloha jak byk. Doba dodání prodlena o rok. Tak co. Asi Černé Ovce, nebo já už fakt nevím...

PS...Tohle není o covidu a o Ukrajině a nevím čem. Když kurňa jako výrobce vím, že nestíhám dodávat, tak nepřijímám nové objednávky. 

 

Asi to proženu přes právničinu, Černé Ovce, bo to není normální.

Myslím vůči všem co tu jen brečíme a řesíme tu nějaké nic neříkající přesuny výroby, do-výroby v nějakých nic neříkajících týdnech. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Situacia nie je ruzova, ale eskalovat to do uraziek ludi je uz trochu cez ciaru, nemyslis? 
to, ako sa kto s predajcom dohodne na podmienkach, je kazdeho osobna vec. Ja som napr. mojho musel do zalohy trochu natlacit.

 

stale mas moznost zrusit objednavku, nik ti pistol u hlavy nedrzi. Mazda dodava do 3 mesiacov, Afaik Toyota tiez.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pepa z Depa Byť chápu tvou frustraci, stěžovat si můžeš, ale tím to končí. Požár provozu, válka a rozjíždějící pandemie jsou ukázkové vyšší moci. Jak píše @patrikcevela, zrušit objednávku můžeš (prodejce ti ještě poděkuje) a koupit skladovku, ale já situaci teď mapoval a nevybereš si, nebo si vybereš co nechceš nebo si hooodně připlatíš. Jediná alternativa je operák, který má ale jiné nevýhody.

 

Jinak ano, taky jsem si říkal, že půlrok je šílený a hodně jsme doma váhali, jestli do toho jít, když i30 nebo Mazdu jsme mohli mít prakticky hned. Ale vybrali jsme si a tak to je. Po bitvě každý generál, ale asi nikdo nemohl tušit, co nastane.

 

Největší chybu dělá Škoda v komunikaci (resp. nekomunikaci), kterou nezvládá a určitě se ji to vrátí (obzvláště v zahraničí, v Česku to tak nebude, nebo minimálně). Zvedni telefon nebo napiš email do Škodovky a chtěj info. Černé Ovce ti nepomůžou a nadávání na "místní" už vůbec ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pepa z DepaTeda že zrovna Hammana označíš za šaška, který Vám tady jako jediný dává alespoň nějaké a podstatně  detailnější info, než kdokoliv z Vás dostane ze škodovky je teda síla, nemyslíš? By mě zajimalo, co si slibuješ od těch černých ovcí? Že se něco změní? A jak? A že máš zálohu 150k + podepsanou objednávku, kde by měla být garance ceny, tak aspoň nepřicházíš za ten rok skoro o 20% kvůli inflaci... 

 

Já naprosto chápu tu frustraci Vás všech. (ne)Komunikace ze strany ŠA je fakt tristní. Jako by nešel v tak velké firmě za  tak dlouhou dobu udělat jednoduchý web, kde bych zadal číslo objednávky a ukázalo by mi to (plánované) datum výroby... i to by pomohlo, že bychom nemuseli otravovat dealera stále. Jen velkou shodou náhod nejsem na stejné straně barikády s Vámi všemi co čekáte. Ale mám stále pocit, že někteří si myslí, že škodovka to dělá naschvál. Že záměrně nechává lidi čekat tak dlouho, že z toho mají nějaké potěšení nebo obohacení? Fakt nevím? To co se děje jsou většinou bezprecedentní situace, které se krizově řeší. Ne vždy se vše rozhodne správně ale co se s tím dá dělat? Škodovka by ráda sypala 1200 aut denně (nebo kolik je kapacita linky), dodávala auta do 3 měsíců a kasírovala Vás i další co přijdou po Vás a chlubila se, kolik aut vyrobila/prodala... 

 

  • Díky 2
  • Pozitivní 4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak máme tu čerstvé, pravidelné a zaručené zprávy z odboráře č.24:

M13 Octavia - Na montáži se jede 54 vozů nad plán, čistá rozpracovanost je nyní 757 vozů. V minulém týdnu se vyrobilo celkem 5 393 vozů – z toho 1 892 Enyaqů a 3 501 Octávií. Již druhý týden se pracuje i v noční směně i když pouze sníženým taktem 347 vozů za směnu (1 040 vozů denně). Tento týden ve středu se v hale M13 v zasedací místnosti konala preventivní akce „zdravá záda“. Na programu byla konzultace s fyzioterapeutem, správné držení těla, diagnostika chodidel, ergonomické chování (nejen) na pracovišti a mnoho dalšího. Tento týden se opět očekávají teploty nad 30°C, proto budou Odbory KOVO hlídat společně s důvěrníky na hale M13 a U6 dodržování kolektivní smlouvy o teplotních pauzách. Zaměstnanci se již těší na hromadnou dovolenou dohodnutou Odbory KOVO MB v příštím týdnu.

 

Takže už se chystá dovolená. Možná už došlo na to, že roste počet odběratelů na úroveň celostátního deníku, tak podrobnosti o odstavných plochách vynechali.

 

2422.pdf

Editováno: , autor: MatessH
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 hodinami, patrikcevela napsal:

Situacia nie je ruzova, ale eskalovat to do uraziek ludi je uz trochu cez ciaru, nemyslis? 
to, ako sa kto s predajcom dohodne na podmienkach, je kazdeho osobna vec. Ja som napr. mojho musel do zalohy trochu natlacit.

 

stale mas moznost zrusit objednavku, nik ti pistol u hlavy nedrzi. Mazda dodava do 3 mesiacov, Afaik Toyota tiez.

 

@patrikcevela S tou Tyotou to nemusí být úplně pravda. Odpověď z minulého týdne:

 

Citovat

V současné době je předběžná dodací doba vozidel Toyota Corolla TS odhadována na začátek roku 2024.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 hodinami, MatessH napsal:

M13 Octavia - Na montáži se jede 54 vozů nad plán

haha, nevím co je plán, očividně ne zaplánovaná vozidla do výroby, když je nás tu hned několik, kteří jsme na min. týden měli zaplánován vůz a nebyl vyroben.... Dnes v průběhu dne volám dealerovi, zdali se to zvládlo aspoň přes tento týden. A Škoda Auto již takto přibržděnou výrobu dále přibrzdí celozávodní dovolenou. Doteď jsem byl velice chápavý, ovšem tohle je tak stupidní nápad. Zrušit odbory....

Editováno: , autor: iphonik4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Clerfaytano to chápu, ale ať pak neplácají o nějaké výrobě “nad plán”.

@MatessHpřesně tak. Odbory jsou přežitek. Na dnešním trhu s prací jsou k ničemu. Ovšem ty škodovácké jsou nový level. Dle mého názoru je obecně celozávodní dovolená nesmysl. Každý má nárok na svoji individuální. A ne že jí nařídí zaměstnavatel. Nicméně dávat ji do již tak omezené výroby je vážně na zákaz odborů…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já myslím, ze to mají hlavne z duvodu delsi odstavky vyrobni linky za ucelem provedeni udrzby a oprav, ktere potrebuji vice casu nez vikend. Tohle je vec managementu, odbory v tomto prsty nemaji. U vyrobnich linek, ktere jedou 24h denne je potreba tyto delsi odstavky provozu delat, jinak se zacnou ve vyssi mire objevovat neplánovane prostoje, coz ve finale prinese mnohem vice problemu, nez planovane odstaveni provozu na 14 dni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, iphonik4 napsal:

... Dle mého názoru je obecně celozávodní dovolená nesmysl. Každý má nárok na svoji individuální. A ne že jí nařídí zaměstnavatel....

 

Citovat

Zákon č. 262/2006 Sb.

Zákon zákoník práce

 

Čerpání dovolené

 

§ 217

(1) Dobu čerpání dovolené je povinen zaměstnavatel určit podle písemného rozvrhu čerpání dovolené vydaného s předchozím souhlasem odborové organizace a rady zaměstnanců tak, aby dovolená mohla být vyčerpána zpravidla vcelku a do konce kalendářního roku, ve kterém právo na dovolenou vzniklo, pokud v tomto zákoně není dále stanoveno jinak. Při určení rozvrhu čerpání dovolené je nutno přihlížet k provozním důvodům zaměstnavatele a k oprávněným zájmům zaměstnance. Poskytuje-li se zaměstnanci dovolená v několika částech, musí alespoň jedna část činit nejméně 2 týdny vcelku, pokud se zaměstnanec se zaměstnavatelem nedohodne na jiné délce čerpané dovolené. Určenou dobu čerpání dovolené je zaměstnavatel povinen písemně oznámit zaměstnanci alespoň 14 dnů předem, pokud se nedohodne se zaměstnancem na kratší době.

 

Ve výrobních podnicích, se většinou dělá celozávodní dovolená, která slouží jak k provedení údržby strojů, které by při 24/7 nešla provést, protože stroje se musí např odpojit od energií, přemístit, částečně rozebrat a tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 30. 6. 2022 na 8:23, MatessH napsal:

Zaměstnanci se již těší na hromadnou dovolenou dohodnutou Odbory KOVO MB v příštím týdnu.

Pánové já se tedy omlouvám, nicméně když jsem četl “dohodnutou Odbory”, tak jsem to tak prostě bral. Pokud je tomu jak říkáte, tak děkuji za vysvětlení, ovšem v tom případě si odbory opět přivlastňují něco, co jim nenáleží…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 29. 6. 2022 na 9:12, Romangsxr750 napsal:

Tak jsem teď proveroval stav, vyroba mela byt v min. tydnu, zatim se stale vyroba nezahajila. Mam zavolat v patek, zaplanovano do výroby bylo auto 18.6. Pry je to bezne, ze kdyz se zpozdi vyroba o par dnu, ze už terminy vyroby nemeni. 

Tak co? Vyrobili Ti tento týden auto? Mě ne :D pořád stejné. Svítí 25kt….

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...