Přejít na obsah

Dlzka dodania novej octavie


SaHo

Doporučené příspěvky

@PatMik @Rapid1.0 Druhá věc je, jestli člověk chce být testovací jezdec... Na konci výrobního cyklu jsou většinou ty auta už nejvíce vychytané. Pak přijde FL a tak 40% dílů se začíná ladit odznova... Hlavně třeba co se týče světel, lícování starých a nových dílů, atd...

Dobrý příklad je Superb 3 FL, který měl na začátku díru mezi dálkovou a potkávací funkcí a vyladili to až v průběhu. Já bych si teda nové auto (myslím novinku na trhu) nekupoval. Aspoň rok počkat... No jenže pokud se začne prodávat FL někdy (čekám podzim) 2024, počkat rok - 2025 podzim no a pak třeba půl roku na dodání je už je přelom jaro/léto 2026... A z 15 měsíců je rázem přes 40 :). Ale to je na zvážení každého jaké má priority, jak na to spěchá a jak se mu třeba líbí aktuální generace. Otázka je, co za novinky FL přinese kromě designu, protože výrazné změny nečekám (viz předchozí facelifty).   

Editováno: , autor: JirikHL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@PatMikTen odhadovaný termín je stejně nic neříkající. Můžeš mít auto klidně za 2 měsíce a nebo za 2 roky. Buď objednáš teď za aktuální cenu a dodají ti to - nebo ti to třeba zruší a budeš muset objednat facelift za cenu platnou v té době. Nebo počkáš a objednáš facelift za cenu platnou v té době.

Zrovna dnes na idnesu vyšel článek o dodacích lhůtách a zafixovaných cenách, kde z Hyundai se vyjádřili tak, že facelift = zrušení objednávek, nutnost provést novou a zase čekat. Tak doufám, že mě tohle nepotká u Škodovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, roman.semora napsal:

Já bych na FL nečekal, minimálně RS výbavy bývají se spožděním a nevím jak u Scouta, ale cenově je to ještě vyšší třída než RS.

Není. Obě výbavy, Scout i RS, vychází shodně z výbavy Style. 

 

Pokud si v konfigurátoru porovnám obě verze bez příplatků, stejná barva, bezpříplatková 18´´ kola, stejný motor 2.0 TDI 147 kW, 4x4, tak je RS varianta dražší o 24 tisíc. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 8. 11. 2022 na 8:57, roman.semora napsal:

Moje auto bylo zaplánované až rok po objednávce a o další měsíc později byla zahájená výroba (27/9); btw doteď ho nemám a nemám ani žádné info od dealera. Toho ale raději neurguju, protože stále nemám prodanou skladovku O4 RS kterou jsem na ten mezičas pořídil.

Tak dnes info od dealera, auto stále není zkompletované a mají info ze Škodovky, že se rozpracované auta do konce roku kompletovat nebudou. Moc mi to nedává smysl když výroba jede, zjišťuju ještě přes číslo komise u známého ve ŠA, pokud to nebude nějaké tajné info tak dám vědět update.

 

edit// jó taťkovi jsem o prázdninách objednával Dustera v plné, dodání prý 27.10., že se jen upraví konfigurace + 14 dnů prostor pro dokompletování tažného atd.; 27.10. mi poslali fakturu k doplacení a včera jsem to vyzvedl.

Editováno: , autor: roman.semora
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych počkal na facelift.. Ono to nebude tak hrozné s těmi "porodními" bolestmi. Přeci jen nerodí se úplně nový model, ale "jen" omlazení aktuálního... A když se třeba podívám na Superb facelift a předfacelift, tak facelift je jasná volba. Navíc s faceliftem bude nový HW infotainmentu (pro starý HW bude končit vývoj SW) a nové funkce, více zaměření na on-line služby atd. údajně také nové GPS čipy s podporou evropského navigačního systému Galileo (vyšší přesnost). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

14 hours ago, andrejviper said:

Tak sa pripojím aj ja. Objednané 09.2021, info od dealera, vozidlo bolo vyrobené pred 3 rýždňami ako nekomplet. Nikto nevie, čo tam vlastne chýba a ani kedy to bude skompletizované...

Také se přopojuji. Objednání úplně stejné 09/2021, auto vyrobené, nekompletní. Přímo ze Škodovky kam jsem psal mám info že by mělo být auto zkompletované na konci listopadu, ale nevěřím ničemu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež sa pripájam. Mám objednané RS 2,0 TSI 10/2021, podľa informácií od predajcu výroba bola zahájená pred vyše 2 týždňami, do teraz však nemám o aute žiadne info. Pri mojej objednávke nastal zlom kedy mi už z konfigurácie museli vyhodiť prvky ako Canton, Side assist (ten sa však do SK cenníku vrátil pred niekoľkými mesiacmi) a Area view, podľa predajcu sa jedná o prvky s problémovým dodaním. @andrejviper@Martin_RS_TDI máte vo výbave niektorý z uvedených prvkov? Pretože Canton aj Side assist, čo som si všimol na predošlých stránkach stále dodávajú (Area view myslím skončil úplne), tak či náhodou toto nie sú prvky pre ktoré autá končia ako nekomplet. 

Editováno: , autor: patrick369
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pripájam sa do štatistiky, pôvodné info od dealera bolo že by auto malo ísť do výroby KT47/48. Nedávno bolo zaplánované do výroby - zabudol som sa opýtať na presný dátum, predpokladám koniec októbra/začiatok novembra. Uvidíme čo sa vôbec udeje do konca novembra/decembra. Mám style+ (kde je aj side assist na SVK) a nejakú výbavu navyše.

 

Neviem či side assist bol úplne vyradený aj z neakciových balíkov na SVK na nejakú dobu, ale boli spomínané problémy s dostupnosťou dielov a túto výbavu vyradili z akciových Joy balíkov, ktoré už medzičasom skončili. Scout verzia, Canton, Area view a Park assist už dlhú dobu vôbec nie sú v konfigurátore. Teda neviem či scout vôbec niekedy bol v ponuke, nesledoval som to. Na druhej strane je celkom dosť skladoviek ktoré Park assist majú (očividne majú prístup k iným konfiguráciam).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 13. 11. 2022 na 19:48, OndrashekZ napsal:

U nás přes Arval je to následovně:

Objednávka 19.5.2022

Očekáváné dodání: 20.02.2023

 

Objednávka 09.11.2022

Očekáváné dodání: Prosinec 2023

 

Škoda Octavia 1.0 TSI 81kW Active Plus se sociální výbavou (skoro nic navíc)


Změna u Listopadové objednávky - zkrácení z Prosince na 22. Říjen 2023

Editováno: , autor: OndrashekZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...