Přejít na obsah

Třetí brzdové světlo - chyba na MaxiDotu


cosmicboy

Doporučené příspěvky

Občas se mi stane, že MaxiDot na S2 combi před FL napíše, že mám zkontrolovat 3. brzdové světlo. To je ale při každé kontrole OK. Nesetkal se s tím někdo, kam směřovat první kroky při hledání problému? Výměna celého světla, problém v kabeláži...?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě jsem se vrhnul na kontrolu kabeláže. Malým šroubovákem jsem opatrně vyzvaknul obě průchodky. V pravé je jen jeden hnědý drát (netuším k čemu vede dál) - je bez poškození, min. v části, kam oko dohlédne. V levé průchodce je pak svazek kablíků + trubka na ostřikovač. Zde také vše bez vizuálního problému. Takže je buď problém někde dál, možná taky pod bužírkou a nebo jde do kopru celé světlo. To se mi ale nechce kupovat, když to není jisté. Asi zatím budu jezdit dál, když se problém začne vyskytovat častěji, pak zkusím hlubší kontrolu kabeláže. Nicméně jakýkoliv další tip na pomoc uvítám :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Tak to vypadá na problém v kabeláži. Zjistil jsem, že se kontrolka problému třetího brzdového světla rozsvítí pouze v situaci, kdy stojím na brzdě a dám otevřít kufr. Kamarád zkusil brzdit, já koukal na světlo z venku při otevírání a skutečně - během celého pohybu asi 3x světlo zhasne. Jsem zvědavej, kterej kabel (a hlavně kde) to bude. Ale opravu asi nechám až na jaro...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...