Přejít na obsah

Garanční servis, opravy, výměny dílů


Jan R.

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Ahojte borci môžem sa vás spýtať že čo vsetko obnáša prvá výmena oleja a prehliadka interval ? Išiel som o 5k km skôr pre istotu :D ale na faktúre nevidím filtre atd… tak sa chcem spýtať či menili aj tie (nie som až tak znaly diky ) PS: menili mi aj kryt motora - odtrhol sa, a prahovú listu lebo sa doskriabala farba, samozrejme nic na záruku vsetko som platil ja 🙂prikladám Fa

10F9439A-358E-4C98-91E2-F12EF219228E.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Veď máš najazdené len 15000km, tak to auto nepotrebuje meniť vôbec nič a prehliadka v týchto kilometroch by mohla byť naozaj len pohľad zo spodu auta, či tam nie je niečo uvoľnené alebo vypadnuté, tzn. možno 10 minút práce.

robili to 2.5hod aj s výmenou krytu a lepením lišty, cena 38EUR/h sa mi zdá viac ako férová.

 

Olej je vymenený po roku, takže určite OK - neviem či ťa do servisu vyhnal "strážič servisného intervalu" alebo si sa rozhodol sám, v každom prípade to bolo u priameho vstreku po roku dobre.

Neviem čo je "nádstavec k filtru" samotnú výmenu filtra ako položku za filter na faktúre nevidím. Určite by som nesúhlasil s výmenou oleja bez výmeny filtra - môžu ti tvrdiť, že filter má životnosť 30000km a ako bonus ti teda ušetrili nejaké peniaze. Neviem koľko oleja je v 2.0TSI (nájdeš v knižke) a nechcem byť negatívny, ale ak je tam naozaj 5.7L ako je fakturované tak si liter uliali bokom, pretože vo filtri zostal starý olej. Nebola by to síce tragédia, ktorá by spôsobila poruchu motora, ale ako čítam rôzne články okolo tak u motorov s priamym vstrekom je čerstvý olej po roku - ak nenajazdíš 30000km za rok - celkom dôležitá vec.

Asi by som si určite žiadal nabudúce zapísať do objednávky pri predaní auta do servisu "výmenu oleja a filtra".

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já v mém RS měnil olej po zajetí motoru (v necelých 3000 km) a na faktuře mám taky 5,7l a pouze položky "NÁSTAVEC FILTRU S TĚSNĚNÍM" a "KROUŽEK TĚSNÍCÍ". Upřímně jsem teď celkem zaražený 😀 Ani ve snu by mě nenapadlo, že by neměnili s olejem filtr. Hlavně, když jsem měl požadavek, ať vymění pouze olej a olej. filtr, protože to byla moje první návštěva tohoto servisu a po předchozí zkušenosti s jinými servisy jsem doslova alergický na to, když si někdo přijde pro auto a na faktuře jsou položky jako "dolití vody do ostřikovačů", "kontrola osvětlení a stěračů" a podobné nesmysly, které si zákazník neobjednal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, fabik263 napsal:

.... a na faktuře jsou položky jako "dolití vody do ostřikovačů", "kontrola osvětlení a stěračů" a podobné nesmysly, které si zákazník neobjednal.

Pokud je to při prohlídce v servisním plánu, měli by to minimálně zkontrolovat. Je na to určitě i ČJ (časová jednotka) kterou vykáží a taky si ji nechají zaplatit. 

Že tě sedřou na kapalině, nebo ti vymění stírací lišty je jim jedno, jestliže je to v plánu dané prohlídky nic neporušují. 

Vždy při příjmu vozu je tedy lepší říct, že něco nechceš. V některých autorizovaných servisech se na to slušný technik při příjmu auta sám zeptá a pak to zadá do zakázkového listu. 

Editováno: , autor: stanmar
úprava textu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

daj si číslo do googla , je to oficiálny názov ktorý tej skladovej karte dala firma Škoda-auto .. mimochodom už tak cez 30 rokov ... neverím že SP nevysvetlil položky na zákazke pri odovzdaní auta

 

potom sa tu konšpirujú teorie ako pri očkovaní ... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...