Přejít na obsah

Pojištění Rapida - ceny


Deawon

Doporučené příspěvky

Zdravím. V říjnu 2019 jsem koupil nového Rapida Style+ za 352tisíc Kč. Nejlevněji vyšel částečně i s úvěrem + pojištěním na dva roky. Teď mi končí pojištění a hledám nové, tak bych chtěl porovnat jak jste na tom vy.

 

Platil jsem havarijní od České pojišťovny All risk proti snad všemu(vandal, zvěř, kroupy atd.) za 845Kč měsíčně. Ročně tedy 10 140Kč. teď jsem jim zavolal, že bych toto pojištění chtěl prodloužit a i když mi prý dají slevy atd. , tak se dostala s platbou 1x ročně na 12000Kč. Což mi přijde jako dost brutální cena. Neměl jsem žádnou pojistnou událost (od prvního pojištění 2009) a je mi 32let. Za necelé dva roky mám najeto 15tisíc.

 

Samozřejmě teď budu zkoušet ty různé srovnávače a známé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nesrovnávají všechny ty srovnávače jen zákonné pojištění? Řešil jsem něco podobného a ta dnešní Generali-Česká pojišťovna v cenách za havarijko opravdu nic moc. Za sebe doporučuji ČPP, ta umí dát dobrou cenu i podmínky, ale nejlepší je zajít asi na jejich pobočku, nebo ještě napřed po internetu zkusit jejich virtuální uzavření havarijka . Před cca 3 lety jsem u nich za novou Fabii platil ročně cca 6.000,- Kč za všechny rizika, ale podotýkám, že mám bez havárie odježděno již několik desetiletí a tím pádem maximální bonus. Jak je to dnes o cenách , to lze zjistit třeba i  tou osobní návštěvou na pobočkách všech známých pojišťoven a porovnáním jejich nabídek. Ony sice tvrdí, že uzavření pojistky po internetu vyjde nejlaciněji, ale mám takovou zkušenost, že napřed po internetu si u nich udělám havarijko tak nějak zkusmo a oni se vám většinou  po určité době sami ozvou telefonicky, no a pak vám nabízejí ještě lepší ceny. Právě, že u té zmiňované ČPP se mi stalo, že jsem s jejich emailovou nabídkou po předcházející telefonické konzultaci  šel ještě na pobočku a tam mi nabídli ještě něco lepšího. Ale pozor, ve větší pobočce je to také o tom na koho a s jakými kompetencemi padnete. Ne každý úředník za jejich přepážkou má stejné možnosti slev! Toť mé zkušenosti. Prostě pokud chcete ušetřit, tak tomu musíte věnovat dosti svého času, no a pokud někdo tvrdí, že jeho čas je drahý, tak mu asi není pomoci a pak tedy ať platí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podívej se ke Scale, kde se to taky obšírně řešilo. Byl jsem dvě desítky let u generali s několika auty, motorkami, vlekem, nemovitostí a pojištěním na blbost. Těsně před koupí Rapida na jaře 2019 mě opět oslovili po telefonu z Čsob i když jsem je několikrát odmítl, kde mám jen běžný účet. Spadla mě brada, jejich nabídku na HAV Premiant za cca 5.400 hned vzal a rovnou k nim přetáhl další 2 auta a vlek na POV. Bydliště mám Vidlákov, bunusů 3 hektary 😂, věk 50+ a úspora oproti konkurenci značná. Někde psali, že prý zrušili flotilové slevy, škoda, ale doba je asi zlá všude. Jinak navýšení po 2 letech je o desetikoruny až nějaká stovka. Vyjednávání výhradně po telefonu, dříve jsem chodil ke známému do pobočky osobně co dva roky loudit aspoň předchozí cenu, nová smlouva byla výhodnější jak letitý klient bez plnění.

Editováno: , autor: ben06
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Jinak moje řešení nakonec bylo přes firemní nabídku, kdy máme pojištěno cca 2000 autobusů.

 

Nakonec roční pojištění od Uniqua za 7100Kč. Je to jejich služba s názvem myslím KASKO KOMPLET, kde mám pojištěno snad na všechno.

Od nového auta jsem si nedal GAP, což se díky situaci s covidem a trhem s vozi ukázalo jako super řešení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...