Přejít na obsah

Superb III v manuálu -> Tuhé řazení (r. 2015, 2.0 TDI 110KW)


Toby98

Doporučené příspěvky

Ahoj, omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale moc prosím o radu, už jsem z toho zoufalý...

.

.

.

snažil jsem se najít nějaké téma ohledně tuhého řazení (rychlosti špatně zapadají) u Supa 3, ale nic jsme nenašel, jak tady, tak nikde jinde. 

U žádného auta jsem tento problém ještě nezažil a opravdu mě to za jízdy vytáčí.

 

Kdy jsem auto pořídil?
Před 3 měsíci jsem koupil ojetého Superba 3 (150tkm) přes Škoda Plus, s celou servisní historií v autorizáku, na oko v dobrém stavu, testovací jízda bez problémů, problém jsem u ní nepozoroval.

 

Jak se problém projevuje?
Již od koupě se objevuje problém s řazením - je to opravdu namátkové, někdy je to velmi zřetelné, někdy je to opravdu minimálně (proto jsem u testovací jízdy nic nepoznal) zkrátka rychlosti dost tuze zapadají, někdy je to lepší někdy horší (Teplota vozu na to nemá vliv..) nejvíc to jde poznat u 1 a 2, ale POUZE ZA JÍZDY, když auto má nějaké otáčky...

Když auto není v pohybu, stojí, např. nenastartované jde řazení krásně jak po másle.

A ano domačkávám spojkový pedál až na podlahu :D

 

Řazení je každou jízdu opravdu jiné, někdy pozoruju že jde hůř i 3 a 4 (ale zde rychlost pořád zapadne celkem sama), často 6, někdy řadící páka jakoby poskočila o milimetr zpět jak ji zařadím atp. atp. zdá se mi to celé takové nesladěné, jinými slovy naprostá šílenost, když sedím v "Limuzíně" a mám si užít pohodlnou jízdu.

 

Předtím jsem měl 25 let staré auto a řazení bylo mnohem lepší, vůbec jsem nad tím nemusel přemýšlet, nyní při jízdě v jednom kuse musím rychlost zarvat až na sílu ať vůbec vyjedu z kruháče..

 

Oprava

Tím že mám ojetinu škoda plus, využil jsem toho před měsícem, kdy mi pánové v autorizovaném servisu problém "opravili" - seřídili lanovody a označili reklamaci za vyřešenou, vůbec to můj problém nevyřešilo. A já nevím jak jím vysvětlit, že to prostě není ono. Zde je opravdu těžké diagnostikovat problém..

Slyšel jsem že problém může být i ve spojce, avšak ta zabírá hezky dole, nepůsobí opotřebovaně.

 

Auto řídit jde, ale točí mě to, plus mám strach, že auto bude díky tomu do roka třeba i nepojizdné a já dám 50k do spojky nebo něco takového.

Moc děkuji za jakékoliv rady, ať už co mám říct ve škoda plus autosalonu u reklamace, nebo co by mohla být příčina tohoto problému, nejsem mechanik a je pro mě dost složité vysvětlit pánům co mají opravit..

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, mpatrikm napsal:

Najdi si niekoho s Vagom nech pozrie spinac spojky.Ked je stlacena spojka RJ znizuje vstrekovanie ale ak nevidi ,ze si ju stlacil stale naplno pridava palivo.

Děkuji za odpověď!  To "Vago" je nějaký přistroj/firma? Omlouvám se za hloupou otázku, bohužel jsem to ani dohledat neuměl, jinak bych se neptal. Díky :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 minutami, Pawouk napsal:

VAG - jeden z druhů diagnostiky. Připojí se na palubní síť vozu. 

Díky za objasnění, zkusím to, budu doufat, že se jedná jenom o tohle, pak napíšu jak to dopadlo.
Pokud někoho napadá jiná příčina budu rád, když napíšete, díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som kedysi rovnaky/podobny problem a vyriesil to novy pritlacny tanier spojky. Mne sa to vsak prejavovalo vylucne 1->2 a 2->3 a mam pocit, ze len u studeneho motora. Ak bolo auto zahriate bolo to o dost lepsie. Ale je to uz nejaky cas co som to riesil, takze mozno kecam :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, tak menší update, našel jsem si borce z okolí co dělají diagnostiku s VAG, ale jenom po telefonu mi ihned vyvrátili problém se spínačem spojky :/ 

Zkusil jsem poté kontaktovat ještě jiný servis, kde konečně někdo věděl o čem mluví a popsal mi proč oprava táhel nefungovala, že problém bude na 90% problém ve spojce, jelikož mi to dělá pouze za jízdy. 

Takže možná problém stejný co deto, nebo něco podobného..

Zítra jsem domluvený na nějakou schůzku, že na to mrkne, zkusí se s tím projet, pak budu doufám už vědět víc.

 

Docela sranda pokud je spojka v háji, to by se u Škoda Plus dít nemělo :/ 

Pak zde dám další info. Jinak díky za ochotu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau, měl jsem něco podobného na o3 2016 2.0 110 kW ... špatné řazení 2 r.s., zejména za studena. Řešil jsem to jakou dobu, celá spojka dolů, testování kroku dvouhmoty, výměna oleje v převodovce a pomohla až výměna synchronu a kola u 2.r.s. v převodovce, a to mám najeto ještě míň než ty - 125k km. 

Editováno: , autor: David Stoupa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Davide díky za info, opravdu to dle mého bude ten synchron, za studena je to přece jenom horší i u mě, ale přetrvává i u zahřátí.

 

Každopádně ten 2 r.s. mi jde taky opravdu nejhůř, hlavně když vytočím 1. do vyšších otáček (Rychlejší rozjezd atp. a pak to tam jde fakt špatně zarvat) - Mechanik říkal, že pokud nějaká Pražanda co měla auto předemnou řadila pořád dokola 1,2,3 ve městě a ještě pořádně nedošlápla na spojku, tak ten synchron dostával slušně zabrat a už není to co býval. Spojka je prý v dobrém stavu, je naprosto OK.

Teď jen doufat, že ve Škoda plus autosalonu nebudou **** a opraví to, když už jsem chybu našel za ně..

Pokud ne, tak si to hold zaplatím, ale asi to bude docela raketa, když musí ven převodovka atp...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 2 měsíce později...

Nejjednodušší oprava nechat vyměnit lanovody. Pokud se do nich dostane vlhkost, tak ty dráty korozí zvětší svoji hmotu a začnou drhnout. Žádné promazání ani seřízení nepomůže. Měl jsem to samé na S2. Po výměně řadí jako nový.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...