Přejít na obsah

Přepis auta na firmu - kupující nereaguje a odmítá přepsat


DavidVl

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

 

v červnu tohoto roku jsem pánovi prodával Superb I. Do kupní smlouvy napsal firmu, na kterou to kupuje, a dohodli jsme se o přepisu do 10 dní, jelikož já jsem měl lítání až kam, abych čekal na úřadech. Udělal jsem snad všechny chyby, co jsem udělat mohl, to je mi jasné, psát nemusíte.

 

Nyní se ale s pánem nelze spojit, odmítá platit pokuty, které stihl nasázet dvě. Na sms nereaguje a při hovoru dělá, že mě neslyší nebo telefon nezvedá. Je možné toto řešit s PČR? Snad bych i obětoval pokutu za to, že auto nebylo přepsané, která spadá na mě. Určitě bych to uvítal s mým přestupkem než s 20 pokutami za rok. Auto je již odhlášené od pojišťovny, jelikož mi bylo sděleno, že pojistka je sjednaná. Což není, o týden později mi přišel dopis o zaplacení pojištění na daném autě.

 

Děkuju všem za rady a odpovědi.

 

PS: ještě mě napadlo nechat nahlásit značky jako kradené, vystavit duplikátní doklady a auto uložit do depozitu. Nebo si pro samotné značky dojet za pánem. :-D

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 minutami, cosby napsal:

Řešil jsem podobné jako ty.Na pojišťovnu a dopravku jsem při prvních pokutách poslal kupní smlouvu,to prošlo.

Pak jsem pánovi řekl co píšeš úplně dole a nakonec to přepsal,ale pokud by to neudělal,udělal bych co píšeš.

Super, díky za vyjádření.  S tou dopravkou a pojišťovnou máš pravdu, pošlu to tam taky. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, názorov je dosť, len riešení akosi nie. Teda tu u susedov - pzp sa nedá odhlásiť iba na základe nejakej kúpno predajnej zmluvy. Zákon o pzp  jasne hovorí - kto je zapísaný v papieroch .... zodpovedá za škody a musí mať aj pzp. Ak je auto prepísané na DI /nový majiteľ, či držiteľ / zodpovednosť za škody ide na neho. Čo sa týka problémov s prihlásením - nový majiteľ - nuž daj auto vyradiť z evidencie /ak nedošlo k prepisu/ a hotovo. Nech si súčasný papierový majiteľ láme hlavu. Môj názor.   Peniažky máš a kupujúci sa jasne ukázal, že špekuluje. Určite by som za neho nikdy nič neplatil - objektívna zodpovednosť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...