Přejít na obsah

Aktualizacia systemu na 1806


Doporučené příspěvky

Zdravím, 

 

dnes som bol na servis, kde mi nahrali nejaké tri aktualizácie. 

 

Súčasná verzia je:

 

Nie je k dispozícii žiadny popis.

 

Problém je v tom, že po aktualizácii mi zázračne nejde zapnúť Matrix svetlomety, adaptívny tempomat, ani normálny (iba obmedzovač), takisto mi zmizlo z menu Android Auto a ktovie čo všetko ešte... 

 

Je niekto, čo sa s niečim takýmto stretol? Mám pocit, že mi miesto aktualizácie softvéru urobili nejaký downgrade, kde mi povypínali funkcie...

 

Treba to riešiť u toho istého servisného partnera, alebo si myslíte, že môžem ten "upgrade", alebo nápravu vykonať aj inde? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Popravde neviem... podpísal som tri papiere o aktualizácii, ale absolútne som neriešil to, ktoré komponenty boli aktualizované. Opýtal som sa iba, či bude všetko ako bolo, či náhodou nepôjde bezdrôtové Android Auto... odpoveď bola, že sú to aktualizácie, ktoré vizuálne neuvidím - teda predpokladám optimalizácia výkonu a mžono vychytanie nejakch bugov. 

 

Budem sa pýtať v utorok... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem ohledně nové verze infotainmentu (momentálně mám taky 1803, RS vyrobené 05/2021) kontaktoval jak dealera, tak ŠA napřímo.

Dealer mi bohužel nesdělil žádné info ohledně verze, kterou teď mají k dispozici, údajně mu to bohužel nikdo z dílny nebyl schopný říci a říkal, že pokud je něco špatně, ať s autem dojedu a necháme to přehrát. Z čehož mám ale mírný strach, protože jak jsem již psal v jiném vlákně, já s tím víceméně žádné problémy nemám, až na katastrofální odezvu navigace, kdy při zadání cíle a následném dotazu pro výběr vhodné trasy je téměř nemožné mapu přibližovat nebo nedej bože se v mapě pohybovat pomocí prstů (proto se zajímám o novou verzi).

Co se týče odpovědi ze ŠA - po asi 3-týdenní mailové komunikaci a snaze mě odbýt se můj dotaz dostal asi někam "výš", kdy mi jedna milá paní sdělila, že pro můj VIN neevidují žádnou novou verzi SW, a tudíž ta, co mám teď, by měla být aktuální. Také mi poslala odkaz (https://updateportal.skoda-auto.com/cs-cz), kde po zadání VIN lze zjistit, zda je dostupná aktulizace map nebo SW infotainmentu pro daný vůz. Já tam ale momentálně vidím nové mapy - má někdo s manuálním updatem map u O4 zkušenosti? Vypadá to poměrně snadně. 

Proč to sem posílám - já o takové stránce nevěděl a přišlo mi fajn se s tím podělit i zde, možná to někdy někomu pomůže :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kde jsi se to dočetl? Já včera procházel britské forum a plno lidí tam posílá fotky, že byli v servise a taky už dostali verzi 1806. Jsou tam ale i lidé, kteří byli na přehrání SW a zůstala jim verze, s kterou tam přijeli. Nemáte někdo detailnější info o tom, jak ŠA distribuuje SW k dealerům? Moc mi nebere hlava, jak dealer (potažmo přímo mechanici) nemůžou vědět, jakou verzi SW aktuálně mají k dispozici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemecké fórum skodacomunity.de :prekopírovane 

Huhu krátke info, moje vozidlo je z 09/2020 teda modelový rok 2020. Aktualizáciu som dostal na 1810. Písmeno pred B teraz F. Všetko zatiaľ ide super, žiadny rozdiel oproti správam o 1806 nevidno. Teraz je spustený aj AAW. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

 

takže môj problém s aktualizáciou bol vyriešený. 

 

Problém bol údajne v dodatočnom zabezpečení auta (Pandora), ktoré je pripojené na CAN zbernicu a to vraj zabránilo kompletnému nahratiu nového softvéru. 

 

Behom pol hodiny mi opravili tento nedostatok a čuduj sa svete, funguje už aj bezdrôtový Android Auto... :) 

 

Takže spokojnosť.

Editováno: , autor: iXator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 minutami, fabik263 napsal:

Jak bys zhodnotil chod systému po aktualizaci? Zejména po startu, kdy si troufám říct, že to je nejhorší a dobrých 30s - 1min se moc nedá používat. A taky by mě zajímala odezva navigace (pokud ji používáš) :)

Rýchlosť štartu systému som si nevšimol - ponáhľal som sa do práce, takže som fičal :D (asi to nebolo pomalé).

 

Navigácia je iná už na prvý dojem - zmenila sa grafika (farba šípky pri zmene smeru jazdy, nejaká animácia, resp zmena animácie pri výjazde z diaľnice, nejakú novú hlášku povedala pani - to môže byť aj vzhľadom k situácii na ceste)... vo štvrtok budem cestovať cca 800km, tak to skúsim viac vnímať a dám vedieť pocity.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super, díky moc! :-) Mohl by jsi se zkusit zaměřit i na to, jakou bude mít navigace odezvu, když vyhledáš cíl, navigace ti navrhne alternativní trasy a ty se pokusíš v mapě dívat na ty trasy (přibližováním, oddalováním, posunem po mapě)? To je totiž to, co mě teď nejvíce trápí, spolu s občasným sekáním, když se blížím do křižovatky a mapa tím pádem mění vzhled, aby více znázornila danou situaci (odbočku, sjezd z dálnice apod). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...