Přejít na obsah

Aktualizacia systemu na 1806


Doporučené příspěvky

před 13 hodinami, patrik42 napsal:

Ahoj tuším že aktuálne je 22.1.

Musíš mať aktivované aj mapy online máš to?

Ano mám. Dostal jsem to ke Columbusu na 3 roky zdarma. Uzávěrky mi to třeba hlásí online. Mám to aktivní asi 3 týdny.

Ale že by se ty mapy tak dlouho stahovaly se mi nějak nezdá.

 

Editováno: , autor: kodlis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 49 minutami, RDMBR napsal:

@Nocturnal je tam i neco jineho zmeneneho, co si vypozoroval? Nebo jen stranka s asistenty?

Zatiaľ som okrem asistentov a toho, že si pamätá posledný zvolený mód klimatizácie a aj nastavenia zvuku - mám Canton a pri položke 'zvuk' pri návrate do nastavení zobrazuje posledne zvolené podmenu - napríklad, ak som nastavoval Fokus zvuku, pamätá si to - nezaznamenal inú zmenu. 

Editováno: , autor: Nocturnal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po dvoch dňoch môžem smelo napísať, že systém je rýchlejší a výrazne lepší ako bol 1806 - aspoň v mojom konkrétnom kuse, no občas predsa ešte zaváha, ale všetko sa to týka Car play, raz zostala  obrazovka tmavá ( po spustení Car play, všetko iné zobrazovala ), tu pomohol reštart systému a dnes ku koncu dňa hlásenia z Waze pozastavovali hudbu zo Spotify a následne som musel skladby znova púšťať manuálne. 

V globále však nebe a dudy. Ani jeden výpadok cúvacej kamery, ani raz výpadok zvuku, dokonca aj 'moja' Laura už vtipkuje, aj keď stále jeden vtip o služobnom aute dookola. 

Editováno: , autor: Nocturnal
  • Líbí se mi 2
  • Díky 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš na mysli túto stránku? update portal ? Tam update neukazovalo ani mne a napriek tomu som na verzii 1896, ide o to, či servisný technik aktívne komunikuje so ŠA, o 'mojom' môžem smelo povedať, že áno, riešil všetky chyby, ktoré predošlé verzie spôsobovali, posielal im videá a fotky, ktoré mal odo mňa, čo infotainment povystrájal a sám mi cca. pred 3 týždňami volal, že od ŠA má novú verziu SW.

Naďalej platí, že táto verzia je zatiaľ to najlepšie, čo v mojom kúsku bolo, chod bez problémov (na 99,8 %) , systém nevyhadzuje žiadne chyby, auto sa už dá konečne plnohodnotne používať. 

Editováno: , autor: Nocturnal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zítra jsem objednaný na 10:00 s autem do servisu na update infotainmentu. Psal jsem dealerovi e-mail, že se ke mně dostala informace, že moje nynější verze infotainmentu (1803) by měla být kompatibilní s updatem na verzi 1896 (ještě jednou díky @Nocturnal za ověření) a jestli by to mohl ověřit, protože bych o ni měl zájem. Po krátké konverzaci mi odepsal, že si informaci ověřil a musí mi dát za pravdu, že by můj vůz (resp. infotainment) měl být opravdu kompatibilní s nejnovější verzí a ať se zastavím na update, tak jsem zvědavý.

@iMe1980 to by možná mohla být užitečná informace i pro tebe. Pokud se nepletu, máš stejnou verzi infotainmentu 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jak jsem avizoval ve čtvrtek, v pátek jsem byl v servise na updatu SW infotainmentu na verzi 1896 (přechod z verze 1803). Z odhadované doby trvání 1h se proces prodloužil na víc jak 3 hodiny, kdy po ~2h čekání (počítal jsem od začátku s delší dobou, proto jsem si vzal notebook a pracoval od nich, takže mi delší čekání nevadilo) mi dealer řekl, že se update pořád stahuje, takže to ještě nějakou dobu zabere a pokud chci, může mi nabídnout náhradní vůz, což jsem přijal.

Teď ale k věci:

1) Odezva systému -  na úplný začátek říkám, že hned po startu to pořád není dokonalé, ALE! rozdíl tam je a znatelný, fakt že jo. A to bych rád zdůraznil, protože tohle byla jedna z mála věcí, která mě u verze 1803 opravdu štvala. Celkově i animace jsou mnohem plynulejší, což se u předchozí verze nedalo říct ani po chvíli jízdy, kdy už by reálně infotainment měl mít všechno načtené. Já jsem momentálně opravdu spokojený.

2) Android Auto - po updatu vidím jednu změnu (byť pro někoho možná zanedbatelnou). Nevím, jestli to tak mají/měli i ostatní, ale já u AA měl v horní a spodní části infotainmentu asi ~3mm černý pruh (nebylo to zobrazeno přes celou obrazovku). Ze začátku mi to nevadilo, asi jsem to ani nezaregistroval, avšak do doby, než přítelkyně spustila Apple Car Play, který byl zobrazen přes celou obrazovku a prostě to celé vypadalo 100x lépe. Teď po updatu zmizel spodní pruh. Horní bohužel zůstal, což nechápu, ale i taková maličkost mě potěšila. Vyzní to asi divně, ale vypadá to zase o trochu lépe a já si toho všiml hned :).

3) Změna grafiky - jak už tady někdo posílal, tak doposud jsem si všiml obměněné grafiky u nastavení asistentů a ambientního osvětlení (viz níže, ale nefotil jsem všechny módy u osvětlení, ať tu není 10 fotek 😃). U navigace trochu rozšířili ten pravý pruh (který se dá gestem nebo prstem vysunout doleva), díky tomu mi přijde, že když chci navigaci vypnout, trefím se lépe. Ničeho dalšího jsem si asi nevšiml a na rovinu - nové fičury nebo obrázky nepotřebuji, mnohem důležitější tady vidím to zlepšení v optimalizaci.

4) Couvací kamera - to už tady tuším taky někdo psal, ale musím to zmínit i já. I přes to, že se mi nikdy nestalo, aby se obraz z kamery nezobrazil, tak se ale nedalo nevšimnout toho, jak byl sekaný a jak někdy i trvalo, než se vůbec zobrazil. Teď? Úplně jiná pohádka - obraz plynulý, zobrazení téměř okamžitě, no prostě bomba.

 

To je asi vše, co mě teď napadá. Jsou to zatím jen 2 dny od updatu, takže těžko úplně hodnotit. Chybové hlášky mi nevyskakovaly ani předtím (ten počet, kdy mi něco vyskočilo bych spočítal na prstech jedné ruky za ten rok, co to auto mám), takže to, že mi od updatu žádná nevyskočila, nehodnotím. Co mě pořád zlobí je synchronizace obrázků u kontaktů - prostě mi to neukazuje dobře fotky, ty obrázky jsou jakoby náhodně rozházené. Ještě mám v plánu zkusit odpárovat telefon a spárovat znovu, ale to je maličkost, v autě moc netelefonuji, takže neřeším.

IMG-20220515-WA0000.jpg

IMG-20220515-WA0001.jpg

IMG-20220515-WA0002.jpg

IMG-20220515-WA0003.jpg

  • Líbí se mi 1
  • Díky 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Rapid1.0Tak já myslím, že ty budeš úplně v pohodě :). S 1889 a H58 jsem už nečetl žádné problémy. Tento 1896 je spíš "spása" (uvozovky protože mi přidje, že já třeba žádné problém kromě pomalosti někdy nepociťuji ani já ano ostatní co na něj tady čekají) pro nás s se softem 180x a H56 :)

 

A zrovna když píšu, že nemám problémy, tak dneska zádrhelek po dlooouhe době :). Ráno pod 9°C, sputilo se vyhřívání sedaček a volantu. Ale obrazovka neragovala na dotyk (což jsem zjistil po chvilkce, když jsem chtěl vypnout SS), takže vyhřívání nešlo vypnout. A protože už sedačka začínala celkem péct do zadku, tak jsem já začal celkem dost panikařit :D . Ale naštěstí po restartu Colombusu už se to dalo ovládat a vypnout... Nicméně mě holka dneska poškádlila :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...