Přejít na obsah

Servisní prohlídky - co a kdy se mění + ceny


Bajza

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...

Ahoj,

 

dá se nějak ověřit, kdy byla v autu naposledy skutečně vyměněna brzdová kapalina?

 

Na samolepícím štítku na boku přístrojové desky je uveden termín další výměny 2/2016, což je 2 roky po její první výměně (tzn. cca 3 roky od koupě auta 1.majitelem v 7/2011- v souladu se lhůtami dle servisní knížky).

 

V servisní knížce je ovšem po 2. výměně v 2/2014 zapsána ještě další výměna, a to v 2/2015. To by bylo ale již 1 rok po druhé výměně, ačkoliv dle servisní knížky se následující výměny mají provádět po 2 letech brzdové kapaliny.

 

1.majitel vozidlo servisoval v radotínském Fermatu. Jejich servisní technik mi tvrdil, že poslední výměnu mají u nich v systému zadanou v 2/2015.

Nebyl ale schopen vysvětlit, proč se liší termín další prohlídky na štítku na přístrojové desce. Navíc u toho vysvětlování nezněl právě dvakrát přesvědčivě.

 

Nechce se mi zbytečně měnit brzdovou kapalinu, pokud by to nebylo nutné. Na druhé straně, pokud by ta údajná výměna v 2/2015 byla v servisní knížce zapsána omylem a ve skutečnosti k ní nedošlo, nerad bych dalších 12 měsíců "hrál ruskou ruletu".

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono sa to stane,že údaj zo štítku nesedí so serv.knižkou ...technik to berie podľa knížky a podľa toho vytvára aj Plán údržby ...medzi tým však mohlo byť auto v servise trebárs na prípravu pred STK,mechanik radšej brzdovku vymenil a už tie údaje nesedia ...

...urob presne čo ti píše aj Michal,ak nemáš istotu,chceš kľudne spávať :) ,tak ju vymeň  :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta výměna je spíše preventivní. I kdyby jsi ji nevyměnil pět let, tak se nic pozorovatelného nestane. A je pravděpodobné, že by se nic hrozného nestalo ani po 15 letech. Jak je psáno výše: může (ale také nemusí) docházet absorpcí vody k postupnému snižování bodu varu, ovšem jeho hodnota je dostatečně předimenzovaná. Důsledkem snižování bodu varu je možné zavzdušňování systému, což je proces zpravidla pozvolný a pozorovatelný. Kvalita té brzdovky se dá i změřit, a spíše záleží na tom, jak dobře těsní víčko a jestli je jí dostatek (kde není vzduch, není ani voda).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Realita je taká že 15 ročná Fábia má na pôvodnej brzdovke ok bod varu a nikto to nikdy nemenil ... Osobne som za výmenu do dvoch rokov , menil som podľa najnovších postupoch prvý krát po troch rokov a jeden odvzdušňovák vzadu už išiel von aj zo závitom , hold hliníkové strmene ... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahojte,

 

 mam dotaz k servisni prohlidce. Byl jsem na prohlidce po 3.5 letech a tedka jsem si vsiml ze nemam potvrzenou mobilitu, ani intrevalovy servis, jen vymena oleje, filtru. Z vypisu provedenych ukolu tam byla jen kontrola steracu, brzdovych desticek a kotoucu, reset intervalu. Na fakture chybi polozka "intervalovy service" => mam obavu, jestli to nemusi byt vyhodnoceno jako poruseni servisniho planu.

 

Mam auto porad v zaruce a nechci nic zanedbat, pripadne porusit zaruku 

 

Diky za rady

post-13905-0-43895600-1464013917_thumb.p

Editováno: , autor: havrosh
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záruka mobility se prodlužuje u servisních prohlídek po 30 tkm (takže další po 60, pak v 90, atd.) neboli každé dva roky. Pokud se měnil jen olej, je to "servis výměny oleje". Ten bývá v mezidobí. Ale ty tam máš výměnu oleje podle ukazatele = proměnný interval?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super, diky za vysvetleni.

 

Ja vim ze 4tkm je vtipny :-) 2 mesice po tom co jsem si koupil novou Octavku jsem dostal sluzebniho Rapida a tedka novou Fabii, takze 90% najedu sluzebkou... Jak rika Jeremy Clarkson... auta z pujcovny a sluzebni jsou nejlepsi a nejrychlejsi na svete :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 5 let později...

Ahoj, vedel by niekto poradiť Octavia 2 RS 125kw 2011. dovoz z DE.

V serviske mám výmenu rozvodov + vodnú pumpu pri 142 000 teraz ako som kúpil je 175 000+ odporúčate to vymeniť alebo nie? Poprípade dá sa to skontrolovať či to bolo vôbec menené, interval by mal byť až pri 180 000. 

Okrem toho idem robiť olejový servis + filtre, čaká ma výmena oleja v DSG, a začína sa ozývať zotrvačnik, počul som že pri zotrvačnik v DSG netreba vymeniť lamelu a tanier. 

Ďakujem za rady. 

Editováno: , autor: MaSur
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...