Přejít na obsah

Dotaz k infotainmentu Columbus (FL) 2017


Doporučené příspěvky

Nejdříve bych se zkusil podívat, jaká je v infotainmentu verze SW, tedy konkrétně SW Train, dle toho se dá určit, zda pro tuto verzi neexistuje aktualizace, která v sobě již takto barevné menu má. Myslím si, že velmi pravděpodobně pro něj aktualizace existuje.

Pro jistotu postup pro zobrazení SW Train -> podržet tlačítko MENU, dokud se nezobrazí servisní menu, kde je tlačítko "Aktualizace/Verze softwaru" (tak nějak se ta položka jmenuje) a tam pak je vidět číslo dílu rádia, verze a SW Train. Tak podle toho lze určit, zda je možné pro něj něco vymyslet. Myslím si, že tam bude aktualizace. Ta lze snadno nainstalovat pomocí SD karty. Akorát osobně bych se bez přístupu k diagnostice do toho nepouštěl.

Po každé aktualizaci rádia se tam objeví SVM chyba kvůli změně verze SW, nebo nějakým úpravám v něm a to lze snadno odstranit, ale je k tomu potřeba diagnostika, nebo nainstalovat patch do rádia (snazší a za mě rychlejší metoda je diagnostikou)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není to stále úplně to nejjistější, co by to s jistotou určilo, ale troufnu si říci, že nejnovější dostupná verze je SW 1440, který už určitě danou grafiku mít bude, krom dalších vylepšení a oprav. Odkaz: https://mibsolution.one/#/1/1/MHI2 Jméno: guest; heslo: guest

Soubor se jmenuje MHI2_ER_SKG13_P4526_MU1440. 

Pokud by náhodou verze nebyla správná, tak rádio by se samo ozvalo, že by napsalo, že SW-Train neodpovídá

Stačí jej stáhnout, rozbalit na sd kartu, vložit do infotainmentu (v přihrádce spolujezdce), na obrazovce, která je na fotce, zvolit "Aktualizace software", zvolit SD kartu a spustit instalaci. Při instalaci se rádio může několikrát restartovat. Není nutné (a i lepší z pohledu výdrže baterie) nezapínat zapalování, pouze probudit samotné rádio. Instalace trvá zhruba 22-25 minut. Jako další krok bych poté doporučil aktualizovat mapy, pokud je používáte. 

Odkaz ke stažení map zde https://updateportal.skoda-auto.com/en-US/Updates/TMBJJ7NE7J0027244

Opět, rozbalit a vložit na SD kartu (nutné 32GB, možná už 64GB, nevím jistě, já prováděl aktualizaci přes USB 128GB).

Aktualizace trvá několik hodin. Rádiu může v průběhu aktualizace map usnout, když nebude zapnuté zapalování, ale to ničemu nevadí. Stačí jej opět zapnout a opětovně nechat spustit aktualizaci, bude pokračovat tam, kde skončil, než usnul.

 

Editováno: , autor: Krosta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...