Přejít na obsah

Výmena zadnej nápravnice kvôli zbiehavosti


e1.

Doporučené příspěvky

Ahoj, riešil tu už niekto výmeny telesa zadnej nápravy, t.j. nápravnice na Fabii II hatchback? Nedávno mi menili mechatroniku na DSG a následne sa robila geometria. Okrem iného servis zistil, že mám zbiehavosť na jednom zo zadných kolies. Nakoľko sa ale nedá nastavovať geometria zadných kolies, vraj je potreba meniť celú nápravnicu. Na to, že to má byť konštrukčne lacné riešenie, jeho výmena mi pripadá drahšia ako meniť niečo na viacprvkovej náprave BMW.
Už ste riešili niečo podobné na svojom aute? Nedá sa to riešiť iným spôsobom, napr. použitím správne smerovaného ťažkého kladiva? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejprve bych to měřil na sadě certifikovaných pneumatik - používají autoservisy. Ta sada se musí trochu proet, když si vzpomenu, jaké ofuky dělal servisák, když jsem po něm chtěl vyměnit letní kola a udělat geo. Kromě toho si nejsem jistý, že u FII není nastavení na zadní nápravě. U mne se celkem projevilo, pokud nešlo o ovlivnění nápravou přední.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Beru zpět, volal jsem do jednoho AS, o ničem takovém nevědí. Ale pneuservisy by to mít měly. Zrovna v pneuservisu není problém "vyskladnit" třeba sada 4 nových pneumatik. Ale jsem přesvědčen, že něco takového škodovka má (i na principu sdílení přes celý okres), kvůli ověřování reklamací. Sám, jak jsem onde psal, jsem měl problém se sadou zimních Semeperitů na ocelákách. Jen s nimi mi auto táhlo doprava - 2x geo, 2 servisy vyvážení těch pneu, prohození přední zadní (směrový vzorek). Pomohlo až vyhození. Ale tu je jiný problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...