Přejít na obsah

Vyhození ze STK jenom kvůli záslepce EGR ventilu


Joppien

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni,

 

mám Octavii combi 1.9 TDi (66 kW), r.v. 2004. Byl jsem na STK a zarazilo mě, že technik na emisi, co jako úplně první udělal je, že otevřel kapotu a hned baterkou svítil do místa, kde uviděl záslepku EGR ventilu a hned mi řekl: Pane máte tam záslepku EGR ventilu, neprošel jste. To jako VÁŽNĚ?!!

Potom TEPRVE dělal emisi a prošel jsem na výbornou, ale řekl mi, že jenom kvůli záslepce EGR ventilu jsem neprošel, bez ohledu, že mám jinak bez závady, diagnostiku bez závady a emise v naprostém pořádku a auto ani nekouří. Nesetkal se s tím už někdo? Řekl mi jen to, že mám odstranit záslepku a dát zpět hadičku aby byl motor v původním stavu. Předchozí STK jsem vždy prošel na výbornou. Na tohle se mi vymluvil, že si při předchozích STK prostě toho nevšimli. Tak se ptám, jestli jste někdo z vás s tím na STK už nesetkal? Nebo jsem měl smůlu a narazil jsem na totálního blba? Odkdy STK extrémně řeší záslepku EGR ventilu, bez ohledu, že auto je po všech stránkách v pořádku? Přitom se záslepky všude dodnes prodávají. Štve mě, že mám navždy v databázi STK záznam: Zaslepený EGR ventil. Bojím se, že při každé budoucí kontrole STK se na to budou speciálně zaměřovat. Přitom je auto velmi udržované a servisované a po stránkách technicky a emisně v naprostém pořádku.

Zajedu na jinou STK a uvidíme...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Joppien : co tě na tom zaráží?

Máš neschválenou úpravu v řízení emisí? Máš, tak šel správně. 

To je jak když dáš jinej rozměr kol. Když to přeženu a na F1 1.0 junior dáš kola z RS a budeš se hájit, že to je ok bo to je taky F1. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...