Přejít na obsah

Columbus rv2021 bez DVD a SD karet


Doporučené příspěvky

Zdravim, mam druheho Kodiaqa, prvni mel Columbus a ve schrance dvd a sd karty. Druhy rv 2021 ma stejny Colimbus jiz BEZ dvd a sd karet, jen 2 sloty usb-c s tim, ze jen jeden je datovy. Mam cca 90 audioknih, ktere nelze prehrat do mp3, originaly. Nezna nekdo moznost jak pripojit externi dvd mechaniku k Columbusu? Autorizovany servis skoda nevi. Dekuju, Martin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

guest100: já to myslel tak, že nepůjde připojit externí DVD, aby přehrávala DVD video anebo DVD audio disky. Pokud tam bude "datové" DVD, tak ano, mělo by se to tvářit pro systém stejně, jako externí HDD anebo flash disk a přehrát by to mělo jít. Martin Simerda ale podle mne má ty audioknihy ve formátu audio CD. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo, to sedí :-) "Starý" Columbus měl DVD mechaniku integrovanou a uměla přehrát jak video DVD, tak audio CD. Firmware s tím počítal a uměl tyto formáty přečíst. Tím, že nový Columbus už integrovanou DVD mechnaiku nemá, tak pochybuji, že to bude stále umět přehrát -  po připojení externí DVD mechaniky s vloženým "datovým" DVD/CD se bude chovat tak, jak píšeš, tzn. jako bych tam připojil flešku nebo externí HDD. Pokud tam ale bude video DVD nebo audio CD, tak to podle mne nenačte. Ale možná by stálo za to to vyzkoušet.

 

Na převedení audio CD na MP3/FLAC/WAV je možno použít například ExactAudioCopy https://www.exactaudiocopy.de/

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
V 4. 10. 2021 na 7:31, S.Lopik napsal:

Externí DVD asi připojit nijak nepůjde, ale proč by nešlo ty audioknihy překonvertovat do MP3 nebo FLAC a nahrát na flash dsk? V jakém formátu ty audioknihy jsou - běžné hudební CD?

 

Dobrý den, pro upřesnění. Když mám externí disk tak si koupím redukci na usb c, externí disk připojím u budu moc přehrávat hudbu? Děkuji

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...