Přejít na obsah

Objednávka nového vozu


mbrazdil

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

 

tak jsem si minulý týden objednal u svého dealera škoda nový vůz škoda Fabia. Vůz bude k dispozici v průběhu roku 2022, takže si hold počkám. Dnes v TV říkali, že situace v škodovce bude ještě horší a že se opět sníží produkce nových vozů a že se bude zdražovat.

Mám dotaz. Má někdo z vás zkušenost s objednání nového vozu s tím, že byla stanovena nějaká kupní cena. Po té co vůz dorazil, tak se cena zvýšila? Je možné, že aktuální cena objednávky se může zvýšit? Mám za to, že když si něco závazně objednám s cenou s kterou souhlasím a zaplatím zálohu, tak to samé by měl udělat i prodejce. Je možné se nějak bránit proti zvýšení ceny?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já se na to ptal a bylo mi řešeno, že je to možné, že se cena může změnit. Sice se jim to u fabií nestalo, ale u Kamiqa ano. No a po včerejším výroku v TV, mám obavu zda tomu tak nebude plošně ... 

Spíše mi jde o to, jak se mohu případně bránit došlo-li by k tomu. Zda je závazná objednávka jak z mé strany závazná a jak je vázaná škodovka ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se domnívám, že kupní smlouva je závazná a prodejce se zavázal za cenu xy auto dodat. Někteří už tu v jiných tématech psali, že zvýšení ceny je zakotvené v kupní smlouvě. Já tam teda nic takového nemám a někdo tu už svou smlouvu dával a bylo tam jasné napsáno, že případné zvýšení vozu může být pouze, pokud by se změnila výše daně z přidané hodnoty. Taktéž jsem objednával auto (Octavii 4 RS), od té doby už zdražení bylo a budou určitě další, než mi auto dodají. Pokaždé, když jsme s prodejcem v kontaktu mě ujišťuje, že cena je daná kupní smlouvou. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V minulosti, když jsem objednal new embéčko (Yeti a Karoq) se vždy od objednání do doby dodání změnil ceník směrem nahoru a bylo dodáno za cenu podle objednávky/kupní smlouvy. Teď je jiná doba, čekačka rok, to se ceník změní třikrát a za rok bude embéčko o poznání dražší, nicméně pořád byla objednávka/kupní smlouva na nějakou cenu, za kterou by mělo být dodáno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No kéž to tak bude jak píšete. Též si myslím, že když je to závazná objednávka tak by to mělo být závazné pro obě strany. Hlavně že na konci smlouvy mají uvedeno, ze po dodání vozu musím vůz převzít jinak zaplatím sankci ve výši 20 000 Kc.

Kolik jste jinak platili zálohu? Po mě chtěli 50 000 Kc.

Vzhledem k tomu, že se bude jednat o první vůz, který bude úplně nový tak co mě bude čekat ohledně zařizování?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Standardně chtějí 40-50 tisíc/nebo 10%. Já dával 250 tis. 
 

Jinak při převzetí vozu musíš mít sjednané zákonné pojištění, jinak by te neměli nechat odjet. Prodejci spolupracují vždycky s nějakou pojišťovnou (mají za to určitě nějaké peníze, ze nabízí jejich produkt), takže lze sjednat u nich při předání vozu, ale já osobně si toto vždycky zarizuji sám. Jakmile je auto vyrobené (nebo i o něco dřív), tak prodejce již zná VIN vozu, takže před předáním si zajdu do “své” pojišťovny a nechám si to pojistit. Vždycky si člověk vyjedna lepší cenu než pak v servisu podle mě. Auto je pojištěno místo na spz právě na VINko a zelená (bílá) karta plati většinou měsíc. Po přihlášení vozu (potřebuješ kupní smlouvu, fakturu a zelenou kartu) na dopraváku (správní poplatek 800 Kč) dostaneš značky a malý techničák na počkání a pak nahlásíš spz na pojišťovnu aby ti udělali klasickou zelenou kartu na rok kde bude spz. Jinak než to prihlasis tak jezdíš s tou zelenou kartičkou nalepenou zevnitř pátých dveřích a má platnost tuším 10 dni + musíš mít v autě fakturu od auta, protože nemáš techničák. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...