Přejít na obsah

Škubání DSG převodovky


mbrazdil

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

po delší čase se opět vracím. Již dříve jsem tu řešil DSG u mého rapida a bez úspěchu. Mám stále "problém" s tím, že když mám přepnuté do sportovního režimu, tak při prudším rozjezdu při přeřazování z 1 na 2 auto citelně škubne. Další stupně jsou v pořádku, alespoň jsem si ničeho nevšiml. Již 2x jsem na tuto skutečnost upozorňoval servis při výměně oleje a brzdové kapaliny a vždy bez úspěchu. Nic tam nenašli, protože jim diagnostika nic neukázala. Od kolegy, co má taky rapida s DSG, ale s motorem 81 kW jsem si ničeho takového nevšiml. Po té si zkusil projet mé auto tak zjistil, že to dělá ve chvíli kdy je zařazená 1 a otáčky jsou okolo 1300 ot/min a přeřadí na 2. Takto to udělá vždy ono škubnutí. Je to normální? Na koho se mám obrátit, aby toto vyřešil? Auto mám ještě v záruce a rád bych tento problém pokud možno vyřešila škodovka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží jaká je to modelová péče. V naší Fabii MR2018 to dělá také, je to normální a není na to řešení, takto je funkce korektní. S se celkově bere jako "sportovnější". Jediné, co lze udělat na vyzkoušení -> základní nastavení adaptací spojek. Není to složité, akorát nevím, zda to zvládne i VCDS, ale v OBDEleven jsem tuto možnost viděl a ODIS to umí také.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A řešili jste to v servisu? Řekli vám, že je to v pořádku? Všude čtu o tom ze dsg řadí plynule, ale se zkušeností co mám tomu tak není. Otázkou je zda jsme jako zákazníci schopni se domoct případné opravy. Mám totiž obavu z toho, že až auto nebude v záruce tak řeknou že je to na výměnu …

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám mimo záruky a auto som kupoval ako jazdené. Pri servise to technik skúšal s tým, že je to OK.

K tým recenziam o radení: DSG radí rýchlo ale nie úplne plynulo. Preto som písal, čo mám odpozorované, že u mňa na to má vplyv aj klimatizácia. Proste je to robotizovaný manual, ktorý nevie urobiť hladký preklz medzi prevodmi. Takže nejaké cuknutia hlavne na tých malých objemoch a pri vyťažení budú vlastnosťou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...