Přejít na obsah

Zpětné dobíjení autobaterie ze zásuvky zapalovače 12V


norbou

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

mám power banku s funkcí pro dobíjení autobaterie zapojením výstupu do zásuvky zapalovače. Instrukce pro použití jsou následující:

 

  • Pokud autobaterie nenastartuje motor z důvodu vybití, lze k zapalovači cigaret připojit doplňkovou nabíječku do auta, která doplní výkon autobaterie s maximálním výstupním výkonem 72W.
  • Tento výrobek nemůže nastartovat motor přímo. Může napájet pouze 12V baterii, aby zajistil dostatek energie pro nastartování motoru.
  • Doba potřebná k nabití baterie vozidla pro nastartování motoru závisí na skutečné situací zdvihového objemu vozidla a baterie, obvyklá doba trvání je více než 35 minut. Auto by mělo být schopné podporovat zpětné nabíjení zapalovače cigaret.

 

Absolutně netuším, jestli Octavia III podporuje zpětné dobíjení ze zapalovače :-) Nevěděl by někdo, kde to dohledat nebo jak se to dá ověřit? Mám k dispozici i multimetr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 24. 10. 2021 na 16:31, Sudetak napsal:

"Zpětné nabíjení zapalovače cigaret" je terminus technicus. Předpokládám překlad přes

google. Změř napětí multimetrem, zapoj powerbanku, po odpojení změř. Nabito nebo

ne, bys měl vědět v mžiku. Škodovky obecně mají zásuvku zapalovače pod stálým napětím.

 

Návod je normálně v češtině přímo od distributora. Chápu to tak, že standardně u starých jednoduchých aut by dobíjení přes zásuvku fungovat mělo, ale složitější auta mohou mít nějaké kontrolní prvky (např. diodu), odpojování zásuvky po nějakém čase, apod. Ale pokud je to pod stálým napětím, jak píšeš, tak to vypadá slibně. Aktuálně mám úplně novou baterii, ale můžu zkusit změřit alespoň nějaký minimální rozdíl po zapojení power banky. Každopádně je fajn mít nějaké řešení pro příští konec životnosti baterie nebo případný dočasný pokles nabíjení v průběhu zimy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...