Přejít na obsah

Zápach okolo auta-16825 EVAP+přidává plyn na volnoběh


Jury

Doporučené příspěvky

Zdravím, 

mám podezření na benzin uvnitř nádobky s aktivním uhlím. Před pár týdny se přeplnila nádrž, ale nesmrdelo to hned. Nádrž nesyčí a ventil N80 na volnoběh kliká, když jsem ho sundal z vypleho motoru tak profouknout nešel. 

Vag: 

16825 EVAP emisní kontrola systému - incorrect flow
P0441 - 35 - 10 sporadicka
Chyba tam není dlouho, poslední kontrolu jsem dělal v červenci, bohužel se mi nějak pokazil SW nebo kabel a nejdou mi už mazat chyby :/.

 

Můžu zkusit vyměnit ten ventil, ale třeba je tento ok. Snad né nádoba na uhlí. Chtěl jsem udělat tento test, když nemůžu udělat test aktivních členů. Ale nemám takové drátky a vůbec nevím jak se to dělá, mohl by mě někdo nasměrovat? Klidně do zpráv. Děkuji moc

Test ventilu n80

 

Je možné, že to tak divně smrdí okolo auta, za jízdy troch uvnitř, ale z ventilace to nejde. Není to úplně benzin jak když se tankuje na benzince, spíše nějaké výpary, ale že by to začalo až po týdnu, jel jsem větší trasu a začalo to. 

 

Četl jsem už snad všechny témata zde na skodahome i jinde, zahraniční diskuze.. Jiná chyba tam není, jak se to dá ještě poznat? Mám zkusit čekat+smazat chybu? Auto má najeto 95tisic, ještě je problém s volnoběhem, sám si přidává plyn na 15km/h za studena i tepla, stalo se to v průběhu posledních 4 měsíců asi ještě před 16825 EVAP, palivák měněn. Chce to testy lambd atp. chápu. 

 

Možná špatná klapka, čidlo teploty? V servisu čištění ale zdá se mi to ještě horší :D, snad to i adaptovali.. Asi vyčistím sám a adaptuji. Těsnění pod klapkou? Možná. Nebo samotná klapka. Může to souviset i s těma výparama od nádrže zkrze uhlí a ventil n80? Možná čidlo kontrolky otáček motoru. To přidávání na volnoběhu se stává méně často, jednou denně, ale je pravdou, že je to už častější než v létě. Mám asi ještě špatný termostat, hadice k chladiči je teplá hned po startu minutu dvě a pak se prostě ohřívá, jízda z kopce ochladí chladič a ručička klesne, nevím jestli je to dobře.

Editováno: , autor: Jury
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Jury změnil název na Zápach okolo auta-16825 EVAP+přidává plyn na volnoběh

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...