Přejít na obsah

Brzdová světla svítí jen při zapnutém zapalování?


bouchy

Doporučené příspěvky

Dnes ráno jsem po 4 letech vlastnění OIII (FL) zjistil, že pokud chci sešlápnutím pedálu rozsvítit brzdová světla, musím mít zapnuté zapalování :)

1. Je to tak správně, dovede to někdo potvrdit? Mám takové ty polo-LED světla vzadu.

2. Pokud ano, jak se na to budou tvářit na STK, kde často nemají zapnuté zapalování (pokud, tak jen kvůli potkávacím atd)?

3. Dost blbý ne? Pokud jde o závažnější stavy, třeba tažení na laně, chcípnutí motoru atd... Jasně, v těchto případech má být zapalování zapnuté.

 

Testoval jsem to dnes ráno při soušinnosti s funkcí Coming Home, to pro upřesnění. Trochu tuším, že tato funkce při vypnutém zapalování může mít vliv na brzdovky. Video bych musel natočit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte,

môže sa zdať, že nedodržujem problematiku autora / brzdové svetlá... / , ale nie je to tak. Už dávno v súvislosti s vypnutým zapaľovaním som sa spytoval sám seba, ako je to s aktiváciou ochranných prvkov v prípade nárazu - airbagov. Hovorím o situácii, keď sedím v aute. V prípade , že do mňa niekto nabúra, či nepostrehnem, že som nezabrzdil, či nezaradil prevod a narazím do prekážky. Prvky sa určite neaktivujú a v tomto prípade sú asi zbytočné. S tými brzdovými svetlami je to asi podobné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 21 hodinami, Karel z HK napsal:

Jako u Fabie 1 kdy šla houkačka taky pouze při klíčku!

To se u Vagu nemění, zapnuté zapalování je na klakson potřeba pořád.

 

Brzdový snímač? Podělat se může na autě cokoliv, svítící (brzdová) světla většinou uvidíš, ale třeba starý dobrý snímač teploty na chladiči ti může baterku vymlátit úplně stejně a po jízdě ti ani nemusí přijít divné, že se točí. Vždy mi brzdová svítila i s vytaženým klíčkem (protože I -> 0 je speciální případ, kdy třeba hraje rádio). Proto jsem se ptal. Mám za přítmí aktivní Light Assist, takže dozadu něco svítí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tuším, že sa to dá prekódovať cez VCDS aby tie brzdovky svietili aj bez zapaľovania a tak isto klaksón zapnúť/vypnúť bez zapaľovania.

Oprava: tie brzdové svetlá som nenašiel zatiaľ ako sa kodujú, budem hľadať ďalej

Editováno: , autor: Thief1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mozno mierne OT, ale od toho je lepsie mat funkcny SS. ked stojim dlhsie, deaktivujem tlacidlo a SS vypne motor podla potreby. svetla su samozrejme funkcne. ak stojim prvy, prepnem zo stretavaciek na parkovacky a je to. prejde vlak a mozem zapnut svetla a vyrazit, ziadne startovanie

 

klakson je mozne nakodovat aby pri vypnutom zapalovani netrubil, ludia to ziadaju hlavne kvoli detom. ked je auto otvorene na dvore pri upratovani a na vodicovom mieste sedia deti, tak aby zbytocne netrubili

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...