Přejít na obsah

Rozpoznávání dopravních značek problém


Doporučené příspěvky

Ahoj všem, jsem ode dneška šťastným majitelem Škody Scaly. Koupil jsem předváděčku v automatu 1.5 110kW.

Výbavu mám style extra, takže je tam spousta různých serepetiček (lane assist, front assist, hlídání mrtvého úhlu apod.). ALE! Bohužel tam není funkce rozpoznávání dopravních značek, kterou bych docela uvítal, protože občas prostě nestihnu sledovat značky a tudíž mám problém s tím, kolik mám vlastně jet, takže tato funkce by mi dost usnadnila život.

Bohužel mám infotainment Bolero a ty značky jsou zřejmě v Amundsenu....nebo nevím. Nikde jsem to v nastavení nenašel.

Samozřejmě, můžu si přes smart link nebo Apple Carplay nazrcadlit navigaci v mobilu, ale abych při každé jízdě zrcadlil mobil a zapínal na něm navigaci, to se mi upřímně nechce. Dost dobře nechápu, proč když v autě jsou hlídací radary na všechno možné, proč tam není zrovna tato funkce rozpoznávání značek...

Moje otázka zní: Lze tuto funkci nějak dodatečně dodělat přes diagnostiku a kódování nebo je to prostě v pytli? Díky moc za odpověď a pomoc.

Vašek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k tomu, že to auto bude pravděpodobně novějšího data, tak tam bude už MFK3 (čelní kamera třetí generace - označení 2Q0) a tím pádem tam aktivace VZE (rozpoznání značek) potřebuje aktivaci online pomocí FEC a to, bohužel, nelze pouze dokódováním pomocí jakékoliv diagnostiky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj pravda. Jestli je předváděcí, asi bude novější 2Q0. S a R platí u 3Q0.

 

Pokud máš smartlink+ nemusíš na mobilu spouštět nic. Připojíš se automaticky bezdrátově a na Boleru jen spustíš navi. Na mobil vůbec nemusíš sahat. Není to zrcadlení ale používá se AA nebo Car play...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak jsem mluvil s chlápkem, který se zabývá kódováním a vyšlo najevo, že v té mojí Scale je v čelním skle kamera, která snímá, ale je to jiný typ od té, která rozeznává dopravní značky. Ta na značky je nějaká prý větší. Tak mě ještě napadlo, zda-li by nebylo možné, vyměnit komplet celé přední sklo a dát tam to s tou větší kamerou. No jen úvaha. Naštěstí jsem to tak nějak vyřešil bezdrátovým připojením přes Apple CarPlay. Zkoušel jsem mapy.cz, ale ty jsou tedy silně nekompatibilní a furt se to sere a hlavně mapy.cz neukazují rychlostní limity přes ten Apple carplay, to samé mapy od Google i od Apple. Nakonec jsem nainstaloval Waze a světe div se, tam se ty rychlostní limity v pohodě ukazují, takže cajk. Sice Waze neukazuje mapu reálnou, ale to je úplný detail.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je divné, jak jiný typ kamery? Nikdy jsem o tom neslyšel, že by existovala nějaká nižší verze té čelní kamery. Možná samozřejmě jen tuto informaci neznám. 
Vím, že existuje kamera 5Q0, 3Q0 a 2Q0. Do Scaly se dávala 3Q0, teď už jenom 2Q0 (ta je z nich nejmenší) a pro aktivaci VZE (rozpoznání značek) je nutné mít k tomu FEC/SWaP klíč. Určitě to ale umět bude, jen není možné to aktivovat. Výměna čelního okna nepomůže v tomto případě určitě. Jedině sehnat starší čelní okno s držákem na starší typ kamery 3Q0, kde se jedná pouze o kódování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...