Přejít na obsah

Občasná nemožnost podřadit


chanzy

Doporučené příspěvky

Zdravím, 

 

mám Karoqa 2017 1.6 TDi 85kw, který je ještě rok v záruce. Vůz jsem kupoval před 3 měsíci a od té doby se mi několikrát stalo, že jsem nemohl podřadit (zejméne 5->4 a 4 -> 3). Nemožnost podřazení se projevuje tak, že páka mi prostě nepovolí ji na daný stupeň zařadit. Všiml jsem si, že silou to jde, ale raději to neriskuji. Vůz jsem již dával do servisu s tímto problémem na záruční opravu, kde mi bylo sděleno, že se závada neprojevila. Já nechával vůz projet známým jestli není chyba mezi volantem a sedačkou, ale i známému se tato závada projevila. Řekl bych, že se to převážně děje ze začátku jízdy (tedy se studeným motorem) na dálnici u sjíždění, kdy podřazuji (rozhodně ne nějakým závodním stylem). Není to ale jediný případ, občas se to projeví i při jízdě ve městě. Taky bych tu chtěl zmínit, že řazení nahoru funguje bezproblémově. Nesetkal jste se někdo s něčím takovým? Auto má nájezd 77 000 km.

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdysi mi na octě 1,9 TDI dělalo, že když jsem třeba dojížděl ke křižovatce na neutral a chtěl jsem zařadit dvojku, tak tam prostě nešla dát, resp jen přes hodně velké násilí, musel jsem několikrát vyšlápnout spojku a pak ta dvojka již zařadit šla. Auto bylo taky v záruce a v servisu mi řekli to stejné. Když jsem se začal rozčilovat a vzal je na projíždku kde jsem jim no ukázal, tak to teprve začali řešit. Nakonec rozebrali celou převodovku a závadu vyřešili. Už si nepamatuji co to bylo, ale cena co fakturovali škodovce bylo okolo 80.000.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...