Přejít na obsah

Červená kontrolka oleje blika


Sonsamuelson

Doporučené příspěvky

Dobrý večer ve spolek. Snad jsem koukal dobře a podobně téma nenašel. Pokud tu i přesto je, omlouvám se. 

Problem. Teď když se v noci dostává rtuť teploměru pod bod mrazu, mám problém. Ráno přijdu k autu, nastartuje a za chvíli mi naskočí na palubovce červeně blikající kontrolka oleje. Když je teplo, neděje se. Vypnu motor a zkontroluju hladinu oleje, hladina OK. Nastartuje, pořád svítí, ujedu cca 1km,zhadnu motor, natočím a už vše ok, ujedu 300km a vše v pořádku. Nevíte co to? Možná by i kontrolka zhasla kdybych jel déle, ale to neryskuji.dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže vanu dolů a vyčistit koš. Predtavuju si to tak, že ve vaně je čerpadlo a koš je jakési,, síto,, přes které čerpadlo tlačí olej do motoru. A když je zaneseny, tak je pochopitelně méně průchozí. Po zahřátí je olej řidší a lépe se přes síto dostane. Může se něco stát, závažného, když budu otalet? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vím co se stane když motor nebude mít olej. Jen jak píšu výše, po pár minutách je vše v pořádku. Takže se ptám co se může stát, když motor není úplně bez oleje. Pochopitelně nebudu otalet jen se chci ujistit, že je to opravdu tím a tím než budu vypouštět teď meneny olej a sundavas vanu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl bych poděkovat za reakce. Objednal jsem novou vanu, mám problem se zavitem, tak vyměním. Pak těsnící pastu a těsnění čerpadla a nový sací kos(trubku se sítem). Vyměním to vše. Teď otázka, jaká je pravděpodobnost, že je v háji i samotné čerpadlo? Nechci sundavat vanu a měnit olej na dvakrát. Dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono tuhnutí oleje ovlivňuje nejen venkovní teplota, ale i dýlka předcházející jízdy. Přecejen motor bude chladnout dýl po hodinový jízdě než po čtvrt hodinový ikdyž v obou případech bude ukazovat 90°C, dál jestli fouká atd. Je toho prostě moc.

Ale chce to základní diagnostiku.  Shodit víko ventilů, mrknout jestli to tam maže a kouknout do vany.  Možná by pomohl proplach motoru, ale to neřeší příčinu, ale důsledek. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...