Přejít na obsah

S2 Vibrace 70-90km/h


petr2021

Doporučené příspěvky

Dobrý den, řeším problém s autem S2 combi 2.0tdi 103kw manuál. 

 

Neustále nezávisle na zařazené nebo vyřazené rychlosti dochází k vibracím do celého vozu, bylo to v servisu kde se měnila plechová nápravnice za hlínikovou s litinovými rameny, tak jak se zde již několikrát psalo a někomu to i pomohlo, kola byla před měsícem preventivně před přezutím vyvážena, auto bylo i na geometrii. Od 90km/h se vibrace eliminují či úplně vymizí. Do 70km/h také žádné vibrace nejsou patrné. Poloosy prý vůli nemají.

 

Nenapadá Vás, čím by to mohlo být ? Jsem bezradný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravím, mám S2 combi 2.0tdi 125kw,

 

řeším podobné problémy. Nejprve jsem řešil vibrování celého auta od 50-140km/h. To se zlepšilo když jsem dal na auto nové pneu a originál ALU kola. Potom jsem pozoroval větší vibrace v tahu do kopce, vyměnil jsem obě poloosy a také se to zlepšilo. Ale v rozmezí 70-90km/h auto není úplně v klidu. Je úplně jedno jestli je v tahu, nebo jedu z kopce, jestli je zařazená rychlost, nebo není, dokonce jsem zkoušel i vypnout zapalování z kopce a jet setrvačností na neutrál a stejně to dělalo. Zdá se mi, že je to horší u studeného, ztuhlého auta. Další poznatek, pokud zapojím vlek a je zatížený zadek auta, tak je to horší. Ale vždycky okolo 80km/h. Když to napíšu úplně špatně, tak se to chová, jakoby byly ztuhlé zadní tlumiče a po delší trase se rozhýbaly a bylo to podstatně lepší. Jen nevím, jestli to není spíš scifi představa.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...