Přejít na obsah

Výměna volantu za novější a vyhřívaný u Scaly


JbngsBebengos

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

vlastním Scalu (vyr. 5/2019) a mám sportovní zkosený volant s pádly. Bohužel ale není vyhřívaný a to mi již 3. zimu s tímto autem začíná docela chybět. Začal jsem tedy uvažovat o výměně volantu za vyhřívaný a když už bych měnil volant, tak bych preferoval ten novější design tříramenného původně představeného v nové O4, ale již jsem viděl že se dává i do novějších modelových roků všech ostatních modelů. Vyhlédl jsem si tento: https://skoda-parts.cz/produkty/zkoseny-vyhrivany-dsg-kozeny-volant-rs-s-airbagem-a-padly-cervena-nit/

 

Moje otázka tedy zní, co všechno tato výměna obnáší? Z toho co jsem se dočetl jestli jsem to tedy správně pochopil je nutné vyměnit podvolantovou jednotku a volant samotný a ještě dotáhnout napájení? Dále jsem se také dočetl, že prý pak nefunguje (u maxidotu v Octavii, tak předpokládám že u Scaly to bude stejné) tlačítko na přepínání mezi funkcemi palubního počítače (nemám digitální budíky) a člověk je tedy zaseknutý pouze na jízdních datech, které lze i novějším kolečkem stále měnit. Je to vše tak jak jsem popsal v tomto odstavci nebo je to například u Scaly jiné než například u O3 u které to většina lidí řešila? Také jsem uvažoval, že bych si nechal vyměnit i budíky za virtuální kokpit a pokud by ten volant nebyl plně funkční s klasickými budíky, tak by mě také zajímalo jestli s těmi vyměněnými digitálními by to byl stejný případ nebo jestli by se něco změnilo. 

 

Popřípadě, kdybych se spokojil se stejným designem volantu (https://skoda-parts.cz/produkty/zkoseny-vyhrivany-dsg-vrs-volant-s-airbagem-cervena-nit/) a pouze navíc vyhřívaným, co všechno je tedy pro to nutné udělat? Je nutné kódování? 

 

Moje další otázka zní na kolik tedy celá tato výměna vyjde co se týče věcí, které je nutné pořídit a případně co všechno musím pořídit?

 

Předem moc děkuji za váš čas a odpovědi. 

volant.jpg

Editováno: , autor: JbngsBebengos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Výměna volantu za novější a vyhřívaný u Scaly
  • o 1 rok později...

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat zda-li reklamovat volant , mám Scalu Monte Carlo , vyhřívaný volant. Volant má v horní části obšití , jak je napojená hladká kůže na vroubkovanou takovou bouli. Je to vlevo , vpravo je napojení krásně souměrné a vlevo je to ve spoji a ta  hladká kůže má trochu fald ( bouli ). 

Druhá otázka je , jak vám dlouho trvá než volant začne hřát na plný výkon ? Přijde mi to docela za dlouho , odhaduji tak cca 4 min než začné být vlažný.

Děkuji za odpovědi a jestli je šance na výměnu volantu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dneska návštěva AS Škoda v Plzni a bylo mi sděleno , že musím přistavit auto do servisu , volant bude nafocen a fotky odešlou do centrály Škoda která prý cca za 4 hodiny rozhodne jestli je to na výměnu. Pokud ano , tak volant objednají a druhý den vymění. Takže 2 dny bez auta , náhradní nepůjčují. Jen doufám, že bude výměna , sám technik říkal že to ještě neviděl takový fald ve švu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...