Přejít na obsah

Přibývání oleje 1,6 tdi 81 kw cxxb


PlyrSeby

Doporučené příspěvky

Časté regenerace DPF --> ředění oleje naftou. Jak s autem jezdíš? Podle toho množství bych tipl, že hlavně krátké trasy, na kterých se filtr nestačí zregenerovat a auto to zkouší pořád dokola. Bylo by dobrý aspoň jednou za týden až 14 dní auto projet někam dál, aby se mohl v klidu zregenerovat.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
V 13. 1. 2022 na 21:35, PlyrSeby napsal:

Při výměně oleje po 15000 km vyteklo necelých 7 litrů. Původně bylo nalito 5 litru, chladící kapalina neubývá. Najeto je 180000 km. Neví někdo čím to může být, než pojedu do servisu.

Ahoj mám stejný motor rok 2016 a stejný problém nájezd 119000km a při výměně oleje my vyteklo více asi něco přes litr mužů se zeptat jak si dopadl zjistil si čím to bylo moc by si my poradil par lidi my řeklo že jsou v háji tesnici kroužky na  pístech… díky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dal jsem to do škodovky a ty na nic nepřišli, řekli ze mám jezdit a až tam bude víc oleje, tak ho dají na rozbor a uvidí se co s tím. Jediný co, tak mi přehráli sw SDA 23AX- že je nějaká svolávačka. 
Potom jsem napsal dotaz asi do 20 servisů škoda a ty mi odpověděli ze to můžou být špatný vstřikovače, gumičky vstřikovačů a dost psalo že je to přerušením regenerace DPF. Začal jsem se na to soustředit, kdy mi auto regeneruje a snažím se dokončit každou regeneraci hned na poprvé. Zatím za 5 měsíců od výměny oleje a ujetí 11000 km se mi nezdá že by mi olej přibýval. Uvidím při výměně kolik se vypustí. Snad jsem ti pomohl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc děkuji určite si mě alespoň navedl jak jsem psal mám čerstvě vyměněny olej a budu to sledovat divné je že auto nic nehlasilo ani necuká proste motor jede krásně kdyby to prý byli vstříky tak to bych poznal tak až pak budeš měnit olej dej vědět prosím moc mě to zajímá … A ještě jednou moc moc děkuji 🙂

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj bezprostředně poslední příspěvek!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj prosím tě a platí to pořad pokud bych chtěl přehrát také SW a kam bych se měl obrátit přímo na autorizovaný servis Škoda ??? TM jsem volal a řekli my ze byl že zlobilo těsnění vstřikování tak nevím …

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj bezprostředně poslední příspěvek!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 10 měsíců později...

Ahojte, mám rovnaký problém. Motor 1.6 TDi 81kW CXXB najazdené 181 000km, často mi zapína DPF regeneráciu hlavne po servisnej akcii 23AX. Pri kontrole množstva oleja ho neviem ani namerať nakoľko mi olej ukazuje nad maximom a cítiť akoby naftu tam. Po odkrytovaní motora som spozoroval okolo trysiek ( hlavne troska väčšie množstvo pri prvej vľavo) ako by tam bol olej/nafta neviem presne. Prešiel som fóra a niekto písal, že sú prepálene gumičky na tryskách, iný zase že mohli vplyvom častej vysokej teploty pri regenerácii DPF povoliť plastové zvary na hlave motora a tade sa nafta dostáva do oleja. Bol som v AS ŠKODA dať reklamáciu na akciu 23AX a popísal im problémy ktoré začali:

- Zvýšena hladina oleja

- Okolo trysiek ako by bola nafta alebo olej

- Časte regenerácie DPF po zvolávacej akcii 23AX

Technik zostal prekvapený s toho tak ma objednal na stredu a že to pozrú. A keď som chcel aby mi tam prehrali pôvodny software, tak nevedel mi povedať či sa to bude dať. Som zvedavý ako to dopadne z ich strany a či tam dajú ten pôvodný software.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...