Přejít na obsah

Haldex - problémy


maunik

Doporučené příspěvky

Ahoj všem. Mám na vás strašně velkou prosbou dotaz .Vlastním Superba Combi, 2011 s pohonem 4 x 4 a mám takový zapeklitý problém.Když jsem auto před šesti rokama kupoval, vše bylo v pohodě, ale Následně jsem si všiml problémů, že když automobil jede na 5 a 6 rychlostní stupeň tak v otáčkách okolo 2000tis jakoby něco na pohonu 4x4 seplo a začne mi od zadku auta takové jakoby hučení je ale zvláštní ,že to vždycky začne otáčkách okolo 2 tis. Pohon 4 x 4 funguje naprosto v pohodě zadní kola zabírají a všechno maká jak má. Olej v haldexu jsem nechal měnit a je to pořád stejné. Nevíte si to může být za problém?Diky moc za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A vlastně ještě takový jedno malé vodítko které pozoruji... když auto omylem podtocim v otackach ,jelikoz mam manual razeni, tak slyším zezadu takové chrastění. Chrastění je ale slyšet pouze v tomto případě že tam omylem nechám třeba na paty a sesty stupeň auto podtocit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obyčejně se to začně projevovat na vysokých rychl. stupních. Kamarádovi se to začlo projevovalo hlubokým duněním hučením při vyšší zátěži kolem 130 km/h. Když lehce ubral plyn, tak to dunět přestalo. Po přidání začlo znovu. Všchno kolem té rychlosti a výš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že jsem to slyšel od 40 s. A přesně tenhle zvuk to podle mne je.

Zkus ještě tu pojistku! Ale nevím, která to je. POhledej na WEBu.

JO a jsou tam dvě hardy spojky (viz obr. níže, pozice 7 a 9). Přední a zadní a je otázkou, která to dělá. Osobně bych vyměnil obě, když to bude rozdělané.

 

obrazek.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Haldex - problémy

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...