Přejít na obsah

Výfuk+katalyzator výmena 1.4


Doporučené příspěvky

Zdravím, prišiel som si po radu. Tí ktorý máte už za sebou výmenu zadného tlmiča a katalyzátora, AKÉHO VÝROBCU STE DALI ??

 

Keďže naša fábia má už cez 300tkm a čaká ju koncom februáru STK tak vzhľadom, že na minulej STK ledva prešla cez emisnú tak musím poriešiť aj katalyzátor. 

 

Z eshopu odkiaľ zvyčajne objednávam náhradne diely majú tlmič buď originál alebo BOSAL. Otázka znie vydrží to niečo aj ten BOSAL ?? Cena je tam 1/3. Ak by to vydržalo ešte ale 4 roky. 

 

Katalyzátor som našiel viac druhov na Autodoc.sk https://www.autodoc.sk/nahradne-diely/oem/036253020px   a neviem, ktorý vybrať aby bol OK. 

 

Za každú radu budem vďačný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim.

 

Ja bych sel k origo.

Bosal to polska vyroba. 4 roky vydrzi, jen tehdy, kdy hned po koupi odborne a profi nalakujes. Tehdy je moznost ze klidne vydrzi 5 let a bude v dobrem stavu

Kdyby cenovy  rozdil byl max. 50, 75€ to bych nehral se s lakovanim. Kupil byl origo. Za 100€ to bych zkusil bosala a lakovani.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Original zadného tlmiča je cenovo úplne inde oproti aftermarketu 150€ vs 50€, stredový tlmič tam rozdiel je malý preto ten objednám original.  Takto to víde nejakých 95€. Horšie bude keď to neprejde cez emisnú potom budem musieť poriešiť aj katalyzátor a vtedy original určite nepôjde, tá cena je úplne mimo. 

 

Plánujem to ošetriť základom na vysokú teplotu a vrchnou na vysokú teplotu nech to vydrží čo najdlhšie. Možno až do doby keď sa auto predá. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aktuálne mám objednaný stredový a koncový tlmič. Namontujem to a potom pôjdem na skušobnú EK a uvidím čo povie. 

 

Pravda je taká, že pokiaľ som na tom jazdil ja, tak to auto vtedy spravilo 30-40tkm za rok teraz spraví tak 10-13tkm. A je v tom strašne veľa krátkych jázd, preto plán je aj taký, že to skúsiť na 100vke benzíne prehnať po dialnici, nech to troška prehreje oba katalyzátory. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak stredovy tlmic som zobral original. Cena toho tlmica je fajn. Koncovy tlmic som zobral TYLL plus som potreboval jednu velku a jednu nalu sponu. Podla prvotneho testu ci fuci vyfuk, so zapchatou koncovkou tak tesni. Este zbehnem na skusobny test emisii a ak prejde budem jednak rad ze sa to takto vyriesilo ale aj to, ze nemusim dalej riesit kat alebo motor. 

IMG_20220122_112143.jpg

IMG_20220122_112151.jpg

IMG_20220122_112155.jpg

IMG_20220122_112203.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...