Přejít na obsah

Po výměně rozvodů, repase převodovky, kolísají otáčky,klepe se, špatně startuje


AliceB

Doporučené příspěvky

Dobrý den, jsem zde nová. Snad mi někdo poradí. Mame Octavii kombi RS, 135Kw, DSG, r.v.2018, najeto 75tis.km. V lst. zacala blbnout automaticka prevodovka a byl divny zvuk v motoru. Proto autorizovany servis udelal rozvody a poslal skodku na repase prevodovky. Auto nam bylo predano, ze je ok. Onen zvuk prestal, ale zacaly nove zvuky, zacala zrat 14l na 100km. Nechali ji od znameno nahodit na diagnostiku a vyskocilo plno chyb, ktere se datovaly k dnum, kdy byla v servise. Takze jsme ji tam opet vratili. Zjistili, ze novy zvuk a spotreba byla asi tim, ze sice rozvody udelali, ale nedali tam novou vodni pumpu. Takze ta byla vcera vymenena. A opet predali auto s tim, ze je ok. No, jakmile jsem s ni vyjela, nebylo to ono. Jo a ze ma akorat jedno klepani, ale to pry neva, ze to jeste nejakou dobu vydrzi. Jinak by to bylo dalsich 20tis. Tohle klepani, pred tema opravama nemela. No a pritel dneska jel vecer pryc neslo mu startovat, asi az po 8., kolisaji otacky pri zarazenem P, klepe se, zvlastne radi a obcas nema vykon a pak zase jede silene. Vubec nevime co s tim. Zitra se opet jede do servisu, tam uz taky nevi a pry to odvezou primo do skodovky. Nemel by jste nekdo aspon tucha, cim by to mohlo byt? Spatne nastaveni systemu? Nebo jede na 3valce?

Diky moc, Alice

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, marian.marcin napsal:

Zánovné auto s málo km a sama pochybnosť okolo spominaných opráv.K tomu sa ti ťažko niekto od pása vyjadrí,je to v záruke predpokladám tak nech sa ŠA posnaží a dá Vám ho do poriadku a nedaje sa odbiť.

 

V zaruce neni, neb predesly majitel (kupovali jsme ve 42tis), si menil oleje sam a porusil tak servisni intervaly, bohuzel :( Takze mame v autorizaku Bosch, kam ma byt prizvan technik ze Skody. Pry to muzou byt, dle servisu, vacky. Vymena za cca 20tis, ci tak nejak..Celkova oprava auta bude tedy uz pres 100.tis. Repase prevodovky+setrvacnik 50tis.,vyndani prevodovky, zandani prevodovky, castecne rozvody 25tis., a ted toto, dle servisu. Je to k placi :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No neviem, neviem. Príde mi to dosť divné. 

 

Ja by som trval na skontrolovaní tých rozvodov čo menili. Či to neposunúli o zub/dva. Vačky za tak krátky čas podľa mňa neexistuje aby boli nejak zodraté. Ja po 255tkm tie vačky mám OK. To, že menil olej predchádzajúci majiteľ sám, možno nieje ani na škodu, len škoda, že garančné prehliadky nechodil aby záruka platila. 

 

Nieje to auto stočené ?? Ja osobne som riešil zotrvačník pri cca 200tkm, prevodovka ma čaká, pretože je troška hlučnejšia ako na druhej O3 RS ale radí ako má. 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Píše, že kúpili keĎ mala 42tkm takže najazdili podľa všetkého 30tkm a za tú dobu sa s autom už museli zoznámiť a je jedno v akom stave bolo pri kúpe. 

Ale je ozaj otázne či to ozaj má 42tkm alebo 142tkm. Niektorý na tom toľko nalietajú aj za dva roky. 

 

 

@AliceB Dajte video čo to robí, síce opis fajn ale to je ako veštenie z veštiacej gule.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto jsme proverili ve skodovce i v Cebii, vse kilometrove sedi. Rozvody, co se tyce usazeni, tak sedi-zuby. Tak pry cidlo na vacky, rikali v servisu. Ne vacky. Je to cely uz ele., ve skodovce pan rikal, ze tenhle motor se nejak nepovedl, je moc elektronicky nadupanej. Auto je v servisu a to video, co ma muj chlap, neni pouzitelny. No uvidime, co z toho vyleze, ve str by snad melo byt hotove. Kazdopadne si myslim, ze to pokakli v servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak keĎ toto je elektronicky nadupaný motor tak potom čo sú trojlitrové diesle s dvoma/troma turbami.

 

Však uvidíš hlavne aby auto opravili a jazdilo ako má. Aj keĎ to pokašlali tak auto nemali vôbec v takomto stave odovzdať. Aj tak tie rozvody boli podľa mňa moc skoro menené. Zvyčajne sa menia od 150-200tkm, jedine vodná pumpa zvládne polovičnú porciu km. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...