Přejít na obsah

Montáž kamery do Scaly


RadDra

Doporučené příspěvky

Dnes jsem instaloval kameru do své Scaly. Chtěl bych se tedy podělit o zkušenosti. O výběru kamery jsou jiné diskuse. Já vybral 70mai Smart Dash Cam 1S.

 

Kameru jsem nalepil na čelní sklo  pod zrcátko. Kablík zatlačil kolem skla pod čalounění střechy dřívkem od nanuku. V pohodě. 

 

Došel jsem až ke dveřím spolujezdce a teď je to horší. Středním násilím jsem zatáhl za kryt sloupku A u stropu a tahal kolem předního skla směrem k vnitřnímu zrcátku. Chce to trochu odvahy a středního násilí. Jsou tam 3 příchytky - viz foto. Nejdříve to odskočí trochu a pak ještě musíte tahat až kryt odskočí úplně. Nejdříve tahat nahoře, pak za střed a pak dole. Když máte kryt sloupku uvolněn nahoře a uprostřed, musíte tahat nahoru. Dejte pozor, ať si neprorazíte ostrými hranami krytu čalounění stropu. Dole to musíte kroucením vyviklat nahoru. Pozor dole je reprák který je připojen dráty. 

 

Pak jsem kablík od kamery cyklopáskami přidělal k nějakým drátům, co už tam vedly. Je tam i airbag, Musíte ho minout, což není problém, když sundáte kryt sloupku A. Dále pod schránkou spolujezdce ke střednímu tunelu a kolem něho do zásuvky 12V. Jde to samozřejmě zapojit i do USB-C . Zde na foru jsou i diskuse jak do zapojit do pojistkové skříňky, ale nechtěl jsem zasahovat do elektroinstalace. 

 

Snad někomu mé zkušenosti a fotky pomůžou. 

 

Hodně štěstí.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

  • Líbí se mi 1
  • Díky 2
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...