Přejít na obsah

Co ten benál a nafta?


keras

Doporučené příspěvky

V 9. 3. 2022 na 12:56, 15degren napsal:

 

 

Jinak nevím čemu se divíte, už minulý týden jsem vám tu psal, že se v plánech počítá do konce měsíce s cenou PHM mezi 80 a 120 Kč/l (rozsah je dle toho jak se EU domluví na restrikcích proti ruské ropě) a opakuji že to nejsou informace vycucané z prstu ale informace od kompetentních lidí.

 

 

 Já se nedivím, jen nikde nevidím ten prostor na to zvýšení ceny PHM mezi těmi 80 až120 Kč/litr, avizovaný od těch tzv. kompetentních lidí. I ten Kovanda mluví o desetihaléřích, ale ten rozhodně není pro tohle kompetentní člověk, jako ostatně většina našich finančních a bankovních analytiků.  Pořád tam do 1.4.2022 schází  to navýšení o 35 až 75 Kč za ten litr PHM. 

Na druhou stranu si netroufnu říci, že tyhle ceny nás v budoucnu nemohou potkat, ale  bude to  dlouhodobější proces, taky podle toho na čem se EU dohodne, nebo nedohodne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@15degren je asi tak trochu panikář co stahuje kalhoty před brodem... Zřejmě čekal, že se na summitu EU zastaví okamžitě nákup ropy a plynu z Ruska. Pak by to byl asi opravdu fičák. Dokud totiž od těch lumpů bude Evropa nakupovat, není reálné skokové zvýšení cen paliv o více než 100%. Sami rusové sice vyhrožují kdečím, ale kohoutky doposud nezavřeli. Oni jim jaksi peníze od západních "fašistů" nesmrdí, neb z něčeho to svinstvo platit musí.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

17 minut temu, Dodi 15 napisał:

Kolik je teď v Polsku cena nafty? 
Muže se něco dovést, nebo to je zakázáno? Dik

 

Dneska ON je za 7.75 zloty u lotosu, ale ten zakladni.

Muzes jen natankovat Jednou Plnou Nadrz ~ 50L Jestli mas vetsi to plnou

 

Ja mam stale dobre ceny. Verva je dobra. S zakladnim benzinem/naftou ruzne je. Nejlevnejsi ceny jsou u Orlenu, a nejdrazsi u shell. V sobotu byl rozdil 14 groszy pri N95.

Editováno: , autor: TOMUS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Dodi 15 napsal:

@15degren ahoj, je 1.4. a nic z tvých katastrofických scénářů se nestalo! 👎
Hlavne to nesváděj na apríl 😂😜

Sice se mu ta předpověď ceny moc nepovedla, ale v rámci současného vývoje potřebných dodávek zemního plynu za rubly, si moc vyskakovat asi nebudeme  a cena i u ropy potažmo nafty/benzínu podle mne nadále může růst. Každopádně nic dobrého nás asi nečeká. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Státní benzinky EuroOil  ve čtvrtek 31.3.2022 náhle  snížily cenu nafty a údajně nebyl to předaprílový žert. Čepro i stát odmítají říct proč.

 

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/cena-nafty-u-cerpacich-stanic-eurooil-pada/r~d90a885ab19911eca9b1ac1f6b220ee8/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=leg0&dop_req_id=zcGbShjidJV-202204011920&dop_id=15988165

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Článek o tom, kde částečně vznikala a mohla vzniknout ta neúměrná cena paliv, tedy nafty a benzínu před cca 2 týdny!  Rafinérie a zase rafinérie, někteří velcí distributoři.  Ostatně něco tady již naznačil ve svém odkazu stanmar.  Že by tohle naše vláda nevěděla, nebo neměla přístup k relevantním údajům a raději se cíleně zaměřila jen na pouhé prodejce, možná distributory (přepravce) paliv z rafinérek na čerpačky?  Už jsem to tady někde psal dříve, menší nezávislí prodejci a i distributoři (dle mého osobního jednání  a známosti s některými)  měli strach se v inkriminovaném období  neúměrně obohacovat. Tohle vysoce pravděpodobně byla parketa tzv. velkých hráčů, MOL, ORLEN, Čepro aj. ....

 

https://www.newstream.cz/money/lukas-kovanda-mol-i-orlen-levne-nakupuji-draze-prodaji-vse-fialovi-primo-pod-nosem?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=leg0&dop_req_id=j2u7MXdOCLO-202204050929&dop_id=16016953

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Že by vláda záměrně střílela vedle? Napřed, že marže na benzinkách dle kontrol, nejsou zas až tak velké, no a nyní Stanjura jim chce marži zastropovat?  A co rafinérie, ty jsou v pohodě, nebo to státu vzhledem k zisku a daním zas až tak nevadí, nebo na ně nemá jednoduše použitelné páky?

https://www.newstream.cz/nazory/esg-lukas-kovanda-problem-je-jinde-nez-u-cerpacich-stanic-pane-ministre?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=leg0&dop_req_id=l70nn7hOyLo-202204070858&dop_id=16048513

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...