Přejít na obsah

Co ten benál a nafta?


keras

Doporučené příspěvky

před 13 hodinami, keras napsal:

Když můžou stát cigára všude stejně, proč to nejde třeba u léků nebo teď u phm👹

Tak třeba ceny materiálu výroby cigaret se mění jak často? To úplně nejde srovnávat. Centrálně řízená ekonomika zde již byla a kde skončila snad víš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ked myslis, tak asi to tak bude. Nejak ale u nas ta matematika potom nesedi, ked na voc je zisk a k moc pridas regulovanu vysku zisku, tak asi strata nebude. Ale asi si nepostrehol spravu slovnaftu ohladom produkcie, na co narazal aj kolega vyssie, ze im to platime my cez slovnaft.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Až na to že odpočet spotřební daně není dle závozu ale dle prodeje. Takže ten kdo dnes po půlnoci nesnížil cenu o 1.50 KČ tak si o 1.50 navýšil marži. Je to jednoduší než to vypadá.

Jediný řetězec který snížil cenu PHM o 1.50 je Euroil, přes který se evidentně stát snaží držet marže na nižší úrovni (čepro- státní defakto). Dokonce ani TANK ONO nesnížilo ceny. Zatím evidentně si všechny čerpačky přes noc prostě zvedli marži krom Euroilu, který to stejně do konce týdne srovná zpět na úroven tank ono.

 

Nicméně jak se na situaci pakuji ne jen rafinérie ale i benzínky ukazuje právě to, že euroil většinu času má nižší ceny než tank ono, takže i tank ono opustilo politiku nízké marže, evidentně si prostě jen drží lehce odstup od dražších benzínek jako je mol nebo benzina. Euroil právě díky tomu že nemíchá většinou biosložky do PHM mířil cenou do dražší poloviny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před chvilkou cestou z práce viděno snížení cen na +- 45,50 Kč, včera to bylo až o cca dvě koruny víc. MOL + Shell na západním okraji Prahy. Mimochodem, cena se v posledních týdnech mění i několikrát denně. Takže pokud něco bylo na totemu brzo ráno, odpoledne už je tam něco jiného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenže jak už se říkalo, oznámili to dávno dopředu a teď je palivo zase na +- původních cenách ☹️

Tady na vysočině cena nelítá skoro vůbec. Jednou za cca týden se nějaké halíře pohnou. Jinak +- stejně. Docela teď pár týdnů zlevnila Benzina. Jsou hned vedle Ona. U Ona fronty jak kráva, u Benzíny nikdo. 

Je sranda jak na Ono všichni tady nadávali, že by tu "břečku"  do svého miláčka nikdy nedali, že to ničí motory, že je palivo horší, že mají menší nájezd... 

A teď jim to nevadí 😀

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak a uz to tu mame i oficialne. Ze marza a zisky nie su. Mol bude specialne zdaneny pre vysoke zisky z lacnej ruskej ropy, dnes odznelo v madarskom radiu, ze to vlada cez predlzeny vikend u nich odsuhlasila. Este, ze sme ich polroka dotovali slovenskymi cenami a podaktory sa ich zastavali, ze ved nemozu zlavnovat.

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 6. 3. 2022 na 17:37, hannys85 napsal:

Vám přijde 100 Kč/litr ještě ok cena ? :-O Při průměrné mzdě v ČR necelých 38 hrubého ?? :-O 

Při ceně benzínu někdy v devadesátkách vůči průměrnému platu 8000 je to stále super cena. Ale spousta lidí to nevidí no...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Len v tej dobe ludia mali viacmenej pracu v lokalite bydliska, ci sa dalo spojmi niekam aj dostat. A ked vyjazdim 6 nadrzi za pracou, tak mi asi nie je jedno ci dam 350 eur ci 600 mesacne. Pred covidom mi shell apka krasne ukazala rocne co som zaplatil. Vtedy to bolo 4500 eur na naftu. A to bola cena tesne nad 1euro. Preto komentujem, lebo ruska ropa je lacna, vsetci tu ju tankujeme ci uz pod znackou slovnaft ci ine a umelo tu tlacia cenu a tvaria sa, ze ooo neda sa znizit

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ceny pohonných hmot řeší samozřejmě i v jiných zemích - jako zajímavost k blížícím se cestám do Chorvatska sem dávám zprávu o regulaci cen od 7.6.2022  - aktuálně je budou centrálně měnit každých 14 dní - a z vyjádření jejich premiéra : "Rozhodli jsme se dále snížit spotřební daně z nafty a benzinu. Celkové snížení spotřební daně je nyní 80 lipa. Spotřební daně z benzinu snižujeme o dalších 40 lipa a nově snižujeme spotřební daně z motorové nafty o 20 lipa,“ řekl. "Na modrou naftu není žádná spotřební daň, takže nemáme prostor pro zásah.""Nebýt těchto opatření, nafta by zítra stála 15,80 HRK, benzin 15,78 HRK a modrá nafta 10,87 HRK za litr. S těmito opatřeními bude nafta stát 13,08 HRK, benzin 13,50 HRK a modrá nafta 9,45 kun za litr."

1056056685_palivoHR.thumb.jpg.c551343353ace1d4887cc77939aa6239.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...