Přejít na obsah

Klepající se sklo zpětného zrcátka


Emppu

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

 

Během rychlejší jízdy proti ve zhoršených povětrnostních podmínkách jsem si všiml rádoby "uvolněného" skla ve zpětném zrcátku na straně řidiče, kdy se sklo v zrcátku vlivem proudění větru "klepe" do všech stran (byť vyjma klepání drží nastavený úhel), zatímco sklo v pravém zrcátku drží pevně na místě. Při bližším prozkoumání jsem zjistil, že sklo v zrcátku drží (tudíž snad nehrozí jeho vypadnutí), nicméně má jaksi příliš mnoho stupňů volnosti pohybu. Levým sklem tak lze bez problému otáčet pouhým dotykem ruky, zatímco pravé sklo drží na místě a lze s ním hýbat pouze prostřednictvím motorku elektrického naklápění. Elektrické naklápění však funguje i u levého skla, jako kdyby bylo vše v pořádku. Přesto se však do klepajícího skla mnohem hůře kouká. Chtěl bych se proto zeptat, zda je možné, že je v zrcátku cosi uvolněného či ulomeného, a mám se proto oprávněně obávat vypadnutí skla, či zda je jen v uchycení skla v levém zrcátku větší vůle než v zrcátku pravém, která se následně projevuje nevinným klepáním ve vyšších rychlostech či větru. 

Díky všem za případné odpovědi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Přeji hezký den.

Měl jsem uražené levé zpětné zrcátko, komplet ho vyměnil za nové zrcátko z druhovýroby a setkal se se stejným problémem. Proud vzduchu okolo zrcátka se dostává mírně odlišnými kanálky dovnitř a roztřepává zrcátko a tím je i vyšší hluk.

Vyměnil jsem zrcátko za originální (z vrakoviště) a je rázem po problému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, to mne nenapadlo. Pravda je, že zrcátko bylo předchozím majitelem měněno, ale v autorizovaném servisu. Nicméně od napsání původního příspěvku jsem najezdil skoro 50 000km, sklo se stále klepe, ale nevypadlo. Tak to asi prozatím nechám být, než se to zhorší nad nějakou neúnosnou mez. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...