Přejít na obsah

Upgrade na Full LED světla.


cechlukas

Doporučené příspěvky

Zdravím, je tu nějaký šikovný elektrikář, který by dokázal zjistit, zda by byla možná výměna hlavně zadních "normálních" světel za "TOP LED" zadní světla (s animovanou směrovkou). Nebránil bych se ani výměně předních LED za FULL LED. Je mi jasné, že to nebude pouze o světlometech, ale také o dalších komponentech.

 

Vozidlo Škoda Scala Ambition, 1.0 TSI 70kW, infotaiment Swing 6,5" + multifunkční volant + digiklima + startování tlačítkem...

 

Děkuji za odpověď, s pozdravem Lukáš.

infotaiment.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Len tak zo psiny nepoškodené full led predné svetlá za 4500 kč/pár (cca 190€)

https://www.sbazar.cz/borivojjanda/detail/164667476-prodam-svetla-skoda-scala-full-led

 

Verím, že podobne by sa dali nájsť aj ostatné diely a nakoniec by to nemusela byť taká paľba.  Určite to nie je nemožné, ak niekto vie nájsť správne diely.... zistiť postup.. a nemať obe ruky ľavé. Už sa na tomto fóre dorábali aj väčšie prasačinky... ;)

 

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z bazaru by som už nikdy predné svetlá nekúpil, urobil som to raz, na iné auto, tiež dobrá cena,  akože nepoškodené, ako nové, fotky boli super. A keď mi prišiel balík, tak na obidvoch svetlách odlomené spodné ušká... tak na vyhodenie. Prečo ich tie full LED predáva tak lacno? Nepoškodené, bohvie, ako sú vysvietené LED panely...atď. Ale každý nech sa rozhodne sám.

Editováno: , autor: touareg3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Svokor tiez kupil xenony na s3. Bol popis, ze po buracke, ale je tam i skrabanec riadny na nich. Osobne by som ich nebral ani za polovicu toho, co dal za ne. Za 1 rok ich nenamontoval a ako ho poznam, budeme ich predavat po nom ako dedicstvo. Tiez mal velke oci a potom, treba riadiacu, kodovat na napravy senzory, takze asi ako pisali vyssie. Lepsie vymenit auto, nez sa s tym babrat a tlacit prachy, cas do toho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasné, to vše chápu, základní myšlenka byla výměny zadních světel, protože je v noci osvětlená větší plocha a více jdou vidět (svítí i část v 5. dveřích). Ty přední jsou mi jedno, svítí to dobře, byť dálkové jsou trochu slabší, ale to mi stačí.

 

Tehda jsem kupoval skladovku se slevou cca 60 000 Kč, tak jsem neváhal, ale ty zadní světla bych uvítal kvůli bezpečnosti...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlavně nechápu, proč u těch základních světel jsou potkávačky LED a dálkový žárovka. Za to bych je kopl do .... chci to časem vyměnit taky za LED, ale určitě to bude chtít taky dokódovat, protože to bude hlásit chybu jako blinkry.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

100 lidí 100 chutí :)  Napíšu i jiný pohled, třeba to někomu pomůže v rozhodování, jsem technický typ a více než vzhled zvažuji poměr cena /výkon a budoucí servisní náročnost.

 

Já Scalu kupoval jako ekonomickou volbu a kdybych mohl mít z výroby obyč zadní světla, tak bych byl raději (skladovka), úplně nejraději obyč žárovky komplet, ale takové řešení nedělají. Kvalitá výoby klesá, ale i kdyby neklesala, jsou tam 4 obrysová světla = 4 problémy, to stejné s blinkry... Ale nevím, zda základní světla mají dvě couvačky, octavia IV má jen jednu v základu například, couvačky potřebuji, často couvám v noci do úzkých prostor.

 

Přední světla mám základní a jsem za ně velmi rád, přijde mi že svítí velmi dobře na tlumená světla, dálková jsou slabší, resp. když se jede rovně tak dobrý, mají velmi úzký světelný kužel, ale na ta se v dnešním provozu moc nejezdí. Naopak u nich velmi oceňuji, že nemají automatickou nivelaci jako Bi-LED, kterou imho Škoda neumí udělat (zkušenost FIII a OIII, Scalu zkušenost nemám, snad už to dělají lépe) a pak že ve světle je zdroj tepla - dálkové světlo halogen, lépe se řeší vlhkost ve světle a v zimě si pomáhám dálkovým světlem sundat námrazu, abych nemusel škrábat po světlech. Ještě detail u FIII je tmavé místo - přechod mezi tlumeným LED a dálkovým LED - seřídit nelze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím s těmi předními světly, zadní jsou LED, ale pouze brzdové, zbytek je na žárovky. Když couvám večer, svítí to blbě a musím si přisvětlovat bržděním. I proto bych ocenil výměnu za ty TOP LED zadní světla.

 

Jak jsem psal, první důvod je že na nich svítí větší plocha = být lépe viděn a zadruhé očekávám, že LED zpátečkové světlo bude mnohem lepší (možná se pletu). O ten animovanej blinkr mi vůbec nejde, hlavní je ta bezpečnost.

 

Pokud by to šlo vyměnit a nakódovat, taková raketa to nebude a vyplatí se to, přední jsem napsal jako dotaz jen pro zajímavost. Jinak mám zkušenosti i se Scalou v plné palbě a ty světla (oboje) jsou mnohem lepší. Ještě mi na té mojí chybí funkce přisvětlování do zatáčky, mlhovky to má, ale funkce není :-(...

Editováno: , autor: cechlukas
chyba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, marskama napsal:

Jen pro upřesnění: ve Scale nepřisvětlují do zatáček a při odbočování mlhovky, ale jedna z částí hlavního světlometu.

scala_svetla.jpg

Pokud si dobře pamatuji, tak u základních světel (na obrázku jsou FULL LED, ty nemám) je to řešeno mlhovkama, aspoň tak mi to říkal technik v servise. Ale jestli měl pravdu, to nevím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 minutami, marskama napsal:

Máte pravdu (pokud mluvil "můj" technik pravdu 🤭): základní světla mohou přisvětlovat event. mlhovkami, ale nedokázal mi říct, jestli to jde dokódovat 😉.

To nedokázal, chtěl jsem tam oficiálně dokódovat nějaké funkce, ověřovali to podle VIN a že prej tam nic udělat nemůžou, pak čtu tady v sekci kódování, že tam spousta těch věcí jde... co k tomu říct...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já souhlasím s touaregem, nechci psát kritiku, když to nemám "ověřené", ale taky mi přijde, že zpátečková světla svítí velmi velmi málo. Asi jak si zvykám, tak na začátku bych jim dal známku 4- a dnes už třeba trojku.

Teď je otázka jak základní světla se žárovkou svítí, jestli to je ještě o polovinu horší než full a jestli svítí jen jedna strana nebo obě. Co je výhoda u žárovky, že jí lze vyměnit za svítivější a tím nejspíš překonat i full LED. Mohl by to někdo se základními světly zjistit? (abych moje full LED nakonec ještě neměnil za obyč :D )

 

Je to zákon poptávky a nabídky, "masy" zajímá spíše ozdobný červený proužek, osvícené nohy či kličky u dveří. Já bych toto raději vyměnil za svítivější diody na zpátečku.

 

 

  • Líbí se mi 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...
V 8. 4. 2022 na 13:55, marskama napsal:

Jen pro upřesnění: ve Scale nepřisvěcují do zatáček a při odbočování mlhovky, ale jedna z částí hlavního světlometu.

scala_svetla.jpg

A musim skonstatovat,ze svietie ozaj vyborne,len bohuzial aj na novom aute vyroba 9/2022 boli zle nastavene,nastastie v spravnom servise spravne doladene.Odporucam si ich dat teda skontrolovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...