Přejít na obsah

Sekání/cukání volantu


Blahy.filip

Doporučené příspěvky

Ahoj!

Mám Fabii 3, r.v. 2016. Když stojím s autem na místě (je jedno zda se studenými motorem, nebo po dlouhé jízdě) a chci s volantem lehce pootočit, seká se. Je to těžké popsat, ale jedná se o opravdu malé pootočení volantu lehkou silou (1-2cm doleva či doprava) tak volant jakoby lehce cukne, škubne, sekne se. Při jízdě, nebo je-li kolo v záběru se to neděje. Nepozoruji, že by posilovač nefungoval, neb při větším pootočení jde vše plynule a lehce. Chci se zeptat, zda je to „normální”, nebo bych měl navštívit servis?  Doteď jsem jezdil s roomsterem a ten měl, jestli správně tuším, klasické hydraulické servo čerpadlo. U Fabie by to mělo být čistě elektrické? 
Ještě dodám, že se neozývá žádné bouchání, nikde necítím přeskakování ani žádnou vůli na přední nápravě a to „cukání” jde pouze od volantu. Napadá mě, že by to mohlo dělat špatně promazaní díl někde v sloupku řízení či špatné číslu úhlu natočení? 
Jasný, můj popis není ideální, kdyžtak mohu natočit krátké video s volantem, ale nevím zda to bude zřetelně vidět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám úplne rovnaké prejavy. Je to zvláštny pocit, ale nemá to na nič vplyv a vžil som sa s tým.

Osobne mi to príde, ako keby som cítil "zuby" zapadať v hrebeni riadenia, ale len pri ozaj jemnom otáčaní volantom.

 

Ešte doplním, že niečo podobné mi robí aj Octavia 2. Tam ale pri zimných štartoch viditeľne cukne volantom párkrát a potom to funguje OK celú jazdu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

To isté som spozoroval, pri státí trochu pohnem volantom a ako keby sa o 2mm pohol do smeru. Už to neriešim zvykol som si. Neviem či to nie je tým že volant sa dá nastaviť cez diagnostiku na tuhší alebo veľmi ľahký chod. Pri preberaní auta sa ma pýtala že či chcem nastaviť volant na ľahší chod. Dal som si na tuhší nastaviť. Či to nie je tým, nemám to odskúšane na najľahšom chode.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Mám rapid a přesně to stejné (rapid má taky elektrický posilovač). Akorát bych řekl, že se mi to zhoršuje. Hlavně jízda na dálnici. Člověk chce změnit pruh, zkusí pootočit jemně volantem, nejde, zabere víc a volant celý poskočí ... jak to povolí. Ach jo, je to pěkná otrava. Pochybuji, že se dá sloupek řízení (je to jako celek s posilovačem) nějak opravovat ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aby si nebol prekvapený, keď ti výmena nepomôže. Toto bude skôr SW záležitosť. Aký to je rok výroby?

Ono niekedy existujú aj aktualizácie SW, dokonca sa dajú nahrávať rôzne adaptácie aj z iných modelov. Preto by som prv skúsil zmeniť charakteristiku serva či to nepomôže.

BTW: tuším, že podobné problémy riešili aj majitelia OIII, kde im "tuhlo" riadenie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...