Přejít na obsah

výměna volantu fabia 3


Vousáč

Doporučené příspěvky

Zdar všichni. Vím, že je to hodně krkolomné, ale zbyl mi dvojramínko volant z karoqa 2020 a manželka má fabii 3 z roku 2019 s umělohmotným volantem.. Napadlo mě, jestli by tam nešel "naoslit" ten zbytný.. Samozřejmě bez multifunkcí, jen jestli by fungovalo troubení a volantový airbag. Dokáže mi na to někdo odpovědět? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud nechceš multifunkci tak je to jenom výměna kus za kus, žádný problém by v tom být neměl ale přijde mi, že to tak trochu postrádá smysl ne?
Pokud multifunkce taky není chráněná nějakým fec kódem tak by dodělání mělo být jednoduché tuším by šlo o dotažení jen jednoho kabelu pro LIN a v gateway nastavit ať podporuje multifunkci.

Pokud současnej gumovej volant je ještě té minulé generace tak by tam ještě nefungovalo přepínání appletů na maxidotu ale pokud nemáte multifunkci tak předpokládám, že auto nebude mít ani maxidot.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud není v autě multifunkce, tak velmi pravděpodobně tam je to nejzákladnější BCM, které multifunkci nepodporuje - není to kam zapojit. Museli jsme takto dřív měnit ve Fabii i BCM, ale závisí to na výbavě, může tam třeba být kompatibilní BCM kvůli jiné výbavě, co v autě je.

Editováno: , autor: Krosta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za úvahy a nápady, maxidot tam je i vyhřívání sedaček např.. na druhou stranu žádný asistent. Je to auto z Německa a takto nelogicky si ho původní majitel poskládal.. Prostě se mi nechtělo kupovat jiný volant, když se mi doma tenhle válí.. Tvar airbegu je samo jiný, ten bych musel dokoupit, takže třeba dojde prostě na jiný volant, origo fábia3.. Díky všem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
V 20. 4. 2022 na 19:20, ExecutedDonut napsal:

V tom případě pokud bys měl zájem se mi doma válí kožený polomultifunkční (chybí podpora telefonování) 

image.thumb.png.ad19f5873f0d23463fa6abe82ac91c03.png

 

a airbag bez podpory multifunkce

image.thumb.png.4fc339b29d6dc014cb81c3bbb442cd74.png image.thumb.png.03e4704bdd4c22b91fb2ec6c5055f71a.png


Ahoj, stále ho máš? Pokud ano zajímala by mě cena a zda se dá v pohode vyměnit za klasický bez výměny podvolantové jednotky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...