Přejít na obsah

Samovolné odemknutí


Rostislav

Doporučené příspěvky

To jsem si už taky párkrát všiml. Většinou se to stane, když přicházím k autu zezadu. Klíček mám taky v kapse celou dobu. Kontroloval jsem v nastavení, že odemknutí po přiblížení je vypnuté. Přiznám se, že mi to celkem vadí a nevím jak tomu předejít. Protože když otevírám jen kufr, nechci aby se odemykalo celé auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne sa to ešte nestalo, aspoň som si to nevšimol. Mám aj virtuálny pedál, tam keď som ním otváral kufor, tak som zo začiatku kontroloval, či je auto zamknuté po zavretí kufra. Vidím to podľa sklopených spätných zrkadiel že auto je uzamknuté. Vždy keď chodím okolo auta s kľúčom vo vrecku odomknem len keď chytím klučku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímavé... tak místo nespolupracujícího infotainmentu se mi auto samo odemyká :D. Je fakt, že se mi to stalo jen asi párkrát. Ale těžko se to simuluje protože neznám logiku kdy se to děje. Jen jsem vypozoroval, že se to stane, jak jsem psal, když jsem přicházel ke kufru zezadu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte, zkusím po nějaké době trochu oživení... Nepodařilo se někomu vysledovat podle jakého vzorce/okolností se to děje? Já nějak doufal v aktualizaci na 1896, ale i po ní se mi to semtam stane. Nejdříve jsem myslel, že jen když jdu k autu zezadu, ale to se mi vyvrátilo. Pak jsem myslel, že to je tím, že mám mobil i klíče v jedné kapse, tak i tohle se mi nepotvrdilo. Stane se mi to tak 1-2x do týdne. Nikdy jsem to moc neřešil, protože jsem stejně šel do auta, ale třeba naposledy se mi to stalo, když jsem jen procházel okolo a šel jinam a odemklo se. Náhodou jsem si toho všiml a zamkl, ale jinak by bylo auto odemčené buhvi jak dlouho :). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
V 14. 6. 2022 na 7:30, JirikHL napsal:

... Náhodou jsem si toho všiml a zamkl, ale jinak by bylo auto odemčené buhvi jak dlouho :). 

A není to tak, že pokud po odemčení neotevřeš některé ze dveří, tak se auto automaticky samo zpátky zamkne?
Pak odpadá obava "...auto odemčené buhvi jak dlouho..."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@OpelInsiKlíček komunikuje s autem o jeho poloze, aby bylo možné využívat funkci rozsvícení vozu v noci při přiblížení nebo odemknutí při příchodu k vozu. Klíček bude blikat relativně pravidelně, jakmile je klíček v pohybu, protože "hledá" vzdálenost od vozu. Tak nějak to funguje.

Osobně vyzkoušeno u ENYAQu a Octavia má tuto funkci mít stejnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Tak opět oživení. Samozřejmě že funkci "Automatické odemknutí po přiblížení" mám také deaktivovanou, přesto cca každý 10 příchod k autu zezadu odemkne celé auto.  
Za 3 týdny jdu na servis (tvl opravdu 3 týdny objednací lhůta) a už jsem to hlásil. Přijímací technik také slyšel poprvé, a vyloučil, že by se tak mělo vozidlo chovat. Prý zkusí přehrát řídící jednotku. Dám vědět. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Rostislav změnil název na Samovolné odemknutí
  • o 2 týdny později...

Zdravím všechny. Chová se mi to naprosto stejně jak píšete na zácátku vlákna. Začalo to od doby, kdy jsem automatické odemčení zapnul. Za týden jsme to vypnul, protože mi to nevyhovuje, ale od té doby se to samovolně občas odemkne. Nenašel jsem žádný vzorec, ketrý by byl pokaždé stejný. Dal jsem to do servisu s výsledkem "nám se to ani jednou nestalo. Když jsem ze servisu odjížděl, udělalo to zase.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak mám po servisu, přehráli řídící jednotku a... už sem si myslel, že je to OK, ale pak se zase samo odemklo. Nic, seru na to, nebudu to řešit. Je nás asi hodně, takže to není náhoda, ale co už. Vždyť je to jen Škodovka :-)
Mimochodem, jsem měl půjčeného Golfa a  zlatá Škoda, ty jejich dotykové plošky jsou v Golfu všude!  19 tlačítek na volantu! Neosvětlené ovládání klimy pod displejem! To fakt nechcete!  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...