Přejít na obsah

Zavada start-stop


maxim12

Doporučené příspěvky

Ahoj, 

Mam 6mesicu novou scalu 1.0Tsi 81kw, posledni mesic se me objevuje sporadicky na infotaimentu a pripadne palubce ZAVADA START-STOP, odvezeno hned do autorizaku, na diagnostice pri prvni navsteve Chyba odvetravani nadrze, udajne jsem pretankoval, vymena nadobka s aktivnim uhlim, odjizdim ze servisu a po 200m opet zavada START-STOP, dalsi akce vymenena kabelaz, jezdim s tim cca tyden a opet 3x po sobe po ranu zavada START-STOP, v autorizaku uz na diagnostice zadne chyby po te prvni.. po treti navsteve vymenana ridici jednotka.. ujedu 200m a na infotaimentu opet zavada START-STOP.. uz jsem na skodovku dost nasranej, protoze tohle uz je masakr.

 

Jina zavada na aute se neprojevuje, kontrolky zadne nesviti, zavada se objevuje sporadicky, nekdy po 200m, nekdy po 100km, po opetovnem nastartovani je to bez zavady na nejakoou dobu.. 

 

Nesetkal se s tim nekdo?

 

Dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nn nebylo, tankuji vzdy do cvaknuti pistole.. polemika ve skodovce byla.. a prej i spatne nastavena pistole atd.. neresil jsem to, protoze nadobku vzala na sebe skodovka, posypal sem si popel na hlavu a neresil to s tim, ze je to uzavrene.. ale nebylo a neni.. jo problem bude jinde.. ale nikdo nevi kde.. a ja jsem z toho akorat nasranej :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já jsem měl taky závadu SS, kdy trvale svítila komtrolka motoru, auto jelo normálně, byla to prý  závada ŘJ, přehráli komplet SW a zatím dobrý. Co jsem hledal, tak to byla častá závada u prvních verzí těchto motorů a opravil to SW, takže to asi nebude tvůj případ. Je to ale o nervy, nový auto a takový trápení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odpověď ti neprinesu, jen to, že moje Scala vyhazuje tuhle chybu sporadicky od nova, tuším už 3. den ji ukázala... Celé velikonoce jsem ji měl, od té doby zas klid. Je stará jak tvoje, respektive skladovka z jara 2021, koupeno před pul rokem nove. 

 

Sere mne to, jako další jiné sporqdicke závady které mam, ale reklamace vidím jako ztrátu času, který ted nemam. Čekám že se to pokazí snad úplně ať mám co reklamovat. Napiš kdyztak výsledek, myslím že nebudeme sami. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dotaz na maxim12: Ako to dopadlo po poslednom servise? Mam uplne rovnaky priebeh opakujucej sa zavady start stop: chyba odvetravania (poucenie o pretankovani), vymena nadobky s aktivnym uhlim, kontrola akumulatoru (ok), zase chyba odvetravani (zase poucenie o pretankovani)... mam za to, ze tankujem uplne standardne (do vypnutia pistole)... aktualne auto 4x v servise kvoli start-stop v priebehu 2 mesiacov, budu opakovane menit nadobku s aktivnym uhlim...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
V 13. 7. 2022 na 10:52, lolop4444 napsal:

Máte pánové Maxim a Stasto už nějak vyřešeno? U mého Kamiqa úplně stejný průběh - "přetankování", které se nestalo - výměna nádobky s aktivním uhlím - po pár dnech opět chyba SS - opět prý došlo k přetankování  a další výměna nádoby s aktivním uhlím...

Ahoj, vymenili me zpetne vedeni k nadrzi a cca mesic bez problemu, 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

U aut to platí stejně 3x stejná závada a měli by vrátit peníze. Vzít protokoly a skočit na ČOI a pak to začnou řešit. Takhle to budou furt pytlíkovat, auto polorozeberou a na nic nepřijdou.

To přetankování je blbost - tankuji, až už se hladina ani nehne po hrdlo a žádné takové závady. Pátá škodovka v řadě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Imo to auto má poddimenzovaný HW nebo slabé napětí baterky nebo oboje a na tento stav špatně udělaný SW a to způsobuje problémy s fungováním auta, když při startu vše nabíhá. Jak se ochladilo, tak se mi začínají vracet sporadické chyby... Tempomat opět nenačítá, venkovní teplota na maxidotu až po několika minutách klidně, závada start stop se mi zatím neobjevila, ale jistě přijde i ta. Scala je asi pouze letní auto :)

 

To přetankování je blbost, ale z nějakého důvodu jim to vyskakuje na diag, tak to mění, prává příčina imo viz co píšu výše.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

tak v prosinci sem byl naposled v autorizovanem servisu, dle infa prehrali jen SW, temer 3 mesice bez problemu a v patek opet ZAVADA START STOP, auto jinak jede normalne, zadna jina zavada.. fakt uz sem z toho nestastnej a nevim co delat.. leda to, ze je to uz po treti ta sama zavada tak odstoupit od kupni smlouvy, jelikoz do konce standardni dvoulete zaruky me zbyva cca 7 mesicu

 

Uz neverim ani v to, ze bych zkusil dalsi jiny autorizak ..ale pri odstoupeni od smlouvy me stejne jine auto nedaj a otazka je jestli by vratili plnou cenu auta po te dobe.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...