Petr AMF Posted May 26 Share Posted May 26 (edited) Pokud nekupuješ skladovku, ale doručené vozidlo z fabriky, určitě bych s voskováním tři týdny počkal. Lak opravdu ještě chvilku potřebuje. Keramika a na ní vosk ne. Vyplácat celou pixlu fussa na jedno voskování blbost, vše si setřel do té flanelové košile. Raději zavoskovat vícekrát během pár měsíců z důvodu posílení vosku a rozhodně ne flanelovou košilí, nedocílíš lesku a jen si vosk setřel a vyhodil do koše. Osobně jsem se detailingem zabýval několik let, keramika ještě nebyla, přišla později. Nanášení jsem se osobně bál. Keramiku nanášet není sranda, auto musí být v garáži a po zavoskování den zůstat v garáži. Osobně scalu a fabču myjí ručně, používám kvalitní sušící ručníky a po umytí přejedu BSD. Teď budu kupovat vosk od swiswaxu lotuse. Spíše kontaktujte soray, je profesionál přes detailing, má obrovské zkušenosti, popřípadně se domluvit na nanesení keramiky Edited May 26 by Petr AMF Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stafa Posted May 26 Share Posted May 26 Ono, aj na fóliu sa zvykne dávať ochranný coating, trebárs keramický... 😋 A keramiku si v dnešných časoch vieš natiahnuť aj doma na dvore, nepotrebuješ na to profíka za hyperlóva... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keras Posted May 26 Share Posted May 26 Napoprvé, ale ne v 1 vrstvě 😜 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIgráček Posted May 26 Share Posted May 26 před 2 minutami, stafa napsal: Ono, aj na fóliu sa zvykne dávať ochranný coating, trebárs keramický... 😋 A keramiku si v dnešných časoch vieš natiahnuť aj doma na dvore, nepotrebuješ na to profíka za hyperlóva... Nepochybně, je ale otázka, jaká je pak kvalita a hlavně výdrž takové ochrany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stafa Posted May 26 Share Posted May 26 (edited) 3-8 rokov... Podľa toho čo si vyberieš, v koľkých vrstvách to dáš a ako sa o to staráš... A kvalita je fajn... Dá to aj drevo, ktoré zvládne rozleštiť Fusso /napr. ja/, stačí len mať na to priestor a čas... Ako sa u vás hovorí: Kdo se bojí, nesmí do lesa... BTW: To ako zástupca národa zdatných kutilov spochybňuješ home-made riešenie? Ale no ták... 🤣🤣🤣 Edited May 26 by stafa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIgráček Posted May 26 Share Posted May 26 Osobní zkušenost nemám a tak si to netroufnu rozporovat, ale 3-8 let mi připadá trochu přehnané, zvlášť když si představím, jak čistého podkladu bych asi na tom dvoře dosáhl. Na druhou stranu uznávám, že pocit uspokojení po takovémto vlastnoručním ošetření auta musí být maximální. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr AMF Posted May 26 Share Posted May 26 Osm let nesmysl, na dvoře, keramika nesmí 24 hodin zmoknout či se na ní dostat vlhkost, ochrana by nebyla 100%. Ale ať si dělá každý co chce, tedy se svým autem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stafa Posted May 27 Share Posted May 27 (edited) Každý podľa svojich zručností a možností... Čo ty považuješ za nezmysel, je samozrejme tvoj názor... Nanášanie keramiky je ľahšie než by si človek myslel. Aj leštenie je v dnešných časoch orbitálnych leštičiek čoraz viac rozšírené medzi hobby - detailermi. Treba si k tomu niečo naštudovať - sú toho mraky na nete... Napr.: DIY keramika Ako na to - detailing PPF - ochranné fólie Edited May 27 by stafa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keras Posted May 27 Share Posted May 27 A co je na tom teda safra tak šíleně drahé? Ta lahvička s chemií? Práce? Módní trend? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JirikHL Posted May 27 Share Posted May 27 Asi všechno dohromady :). Ale nejvíce asi ta lidská práce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stafa Posted May 27 Share Posted May 27 (edited) @keras Práca a prestíž... 30 ml balenie lepšej keramiky (stačí na 2 vrstvy) napr. Carpro CQuartz UK stojí cca 70€... Ja som objednal 4x AvalonKing Armorshield IX z odkazu vyššie za cca 280€ aj s dopravou a balením handričiek... Tu aj postup aplikácie: https://m.youtube.com/watch?v=Rgli6VNLsK4 Edited May 27 by stafa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keras Posted May 29 Share Posted May 29 (edited) Díky za info. To je nějaký divný ne? 1800Kč za materiál? Kdyby práce byla 500Kč/h tak by to firma dělala cca 40 hodin🤣??? To jste teda dobrý blázni kdo si to chce nechat dělat 😇 Edited May 29 by keras Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dafro Posted May 29 Share Posted May 29 Před nanesením se musí provést korekce laku. Někdy i dvoukrokové leštění celé karoserie. A to je časově náročné. Jinak nebude nikdy výsledek dokonalý. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keras Posted May 29 Share Posted May 29 OK. 5 pracovních dní někde budu nechávat auto kvůli 2-3 mikrometrům něčeho hladkého? Navíc kolega píše korekce, leštění... Co to takové leštění je? No zeslabovaní původního laku, nic jiného. Vemte rozum do hrsti 🤣 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIgráček Posted May 29 Share Posted May 29 Já naprosto chápu tvojí neochotu dávat x tisíc za korekci a nanesení keramiky na karoserii. O lak se taky starám sám, ale jsem ochoten si přiznat, že je to prostě jen koníček, relax a výsledek je dost nedokonalý a kompromisní. Stačí mi to a jsem spokojen. Jak jsi zmiňoval, jsem z kutilského národa i rodiny a každá věc, kterou si udělám sám a ušetřím za ní pár korun mě potěší. Ale prostě vím, že vosk patlám na nedokonalý lak, že ten vosk vydrží kratší dobu, než kdyby se to udělalo pořádně, že k tomu nemusím platit halu, kde bych to dělal, nějaké zaměstnance, že jsem nemusel koupit několik leštiček, nějakou lepší wapku, že to nemám dobře osvětlený a spoustu věcí nevidím... Ale abych vyplácal na jedno auto celé balení vosku a přitom se vychloubal jak si dokážu nablejskat auto sám v kvalitě profi centra, to si netroufám. Promiň. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keras Posted May 29 Share Posted May 29 V pohodě... 🤣 Mluvme o keramice. Vosk jsem sem dávat neměl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Znedlob Posted May 30 Share Posted May 30 Hlavně to nesmí být super keramika od Pikatecu. 😄 S tou mají problémy i profíci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts