Přejít na obsah

Android auto bez vestavěné GPS


Doporučené příspěvky

Zdravím, má někdo reálnou zkušenost z nové Octavie s navigováním přes Android Auto v autě bez GPS? Zajímalo by mě, jestli se vyplatí připlatit si za vestavěnou navigaci abych měl lepší signál a navigace fungovala i tam, kde signál není, extrapolací rychlosti a natočení kol. Někde jsem zaslechl, že by snad ten odhad polohy u Android Auto měl fungovat i v autech bez GPS (asi je to blbost, ale v tom případě by asi vestavěná GPS ztrácela smysl).

Jak to vidíte páni šoféři?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Taky bych řekl, že data o poloze musí brát z auta, jelikož funguje i v tunelech, i tam, kde nejsou waze beacony. Mobil by tam bezpečně ztratil GPS, ale při navigaci to jede dál. Nějaký komunikační kanál tam bude, když si bere z auta i údaj o tom, zda jsou zapnutá světla dle světelného senzoru a podle toho nastavuje denní/noční režim. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemusí. Stejně se Apple carplay choval ve hloupé Fabii přes kabel. Přepínání den/noc dělá carplay část v infotainmentu. Navigace funguje i v tunelech, ale na základě povolené rychlosti v mapách a podle rychlosti při vjezdu do tunelu. Kdybys v tom tunelu zastavil, tak navigace pojede dále. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...