Přejít na obsah

Cesta do Chorvatska od roku 2022


elvis78

Doporučené příspěvky

Bohužel až na konci července..... Spíš dokonce jsem četl, že až 16.srpna. Nemají dodělané silnice na Pelješacu. Mě by se to hodilo, ušetřilo by mi to 1,5 hod závěru cesty, kdy únava je sakra znát! Tak snad až v roce 2024 ho využiju. 

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdar, Ptuj benzin na Petrolu cena včera 43.80,- na naše, v chorvatsku 13.50 kun zastropováno, u nás nic takovýho nehrozí. v Noci jsme přijeli domů, objížděl jsem z preventivních důvodů Karlovac a připojil se na dálnici za Záhřebem. Bez stání, je to ale furt přes vesnice 50,60km/h, foto budky. Z dálnice jsem se odpoutal v nechutný frontě už na výjezdu z Gornij Macejl, blbec jsem si nepohlídal plánovač, chtěl jsem uhnout na Durmanci. Stáli jsme asi 10 minut než mě lidi pustili uhnout z úplně levého do odbočky, kde ještě stál nabořenej čech s polákem a cajti do toho. Pán s Meganem, co mě nechtěl(před vysvětlením situace) pustit, myslel jsi že ho chci předběhnout a spousta aut se kterými jsme se potkávali v Chorvatsku, na ty auta jsem narazil i v Rakousku. Takže to vypadá že v pátek a sobotu se objížďka vyplatí. V Ptuji jsme zabrousili do mekáče (nesnáším ho) a udělali si další pauzu,rodina chtěla šejk a hranolky a další srágory. V rakousku asi 160 km před Vídní poslední zastávku,

P.S.: na přechod Shorvatsko/Slovinsko tedy Cvetin, jsme přijeli šestí, úplně v poho. Přibrždění tak 2 minuty. Tu trasu doporučuju hlavně pro motorkáře( mě :-) ) , samá zatáčka a dobrá cesta!

Použita navigace Seznam Mapy offline. Google je debilní, přes Cvetin mi furt nedokáže hodit trasu, I radary to ukázalo. A nastavil jsem si trasu v notebooku , uložil a otevřel v mobilu. Zobrazování pruhů umí čitelněji než google.

WhatsApp Image 2022-07-09 at 09.41.52.jpeg

Editováno: , autor: elvis78
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Minulý týden na dálnici před Splitem na INA nafta za 14,56HRK (49,50Kč). A to byla levnější než benzín.....

Někdy navigaci taky nechápu. Dám průjezdní bod na výjezd na Durmanci, pak jeden na původní státovce č.1 v Dolny Macejl a pak Trakostan a přesto mě to 2x vrátí na dálnici.... Pomohl až další pomocný bod. Používám IGo. Mapy.cz mě tuhle protáhly takovejma okreskama 4 tř. u Rovenska p.T., že nechápu, co na té trase mohlo být rychlejší než po státovce. Varianta nejrychlejší. Podle mě tam nemají správně rychlostní průměry. 

Jinak přechod Cvetlin je boží v noci, když se jede okolo těch dvou svítících hřbitovů a je bouřka 🤣. A pak ta vrata s cedulí EU na zlomu silnice na hřebenu přímo na hranici HR/SLO. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Igo je dobrý, mám dvě navigace MIO a přehrál jsem si tam Igo, ale starý mapy tak 6 let, kdž se daly sehnat...

Pravda-rychlosti maj dost často blbě, v obci 90 a tak podobně, a že jich tam je těch obcí.

v obou případech jsem to jel za světla, takže bez efektu Halloween :-)

tip: dálniční známky rakouské jsem bral ve Znojmě a nechal si je patřičně označit,  jako kdybych to tušil tu nazpět jsem dal o den dřív, a nakonec kvůli dešti jsme i odjeli ten den, tedy o den dřív domů

Editováno: , autor: elvis78
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem taky dorazil v sobotu úspěšně domů. Měl jsem strach z kolon, což bylo jen na cestě tam za mítnicí v Záhřebu, několik km to jelo docela pomalu. Zpátky v pohodě žádné kolony, jen klasicky zdržení na hranicích CRO-SLO, nikdo nic nekontroluje, ukážete v ruce doklady a mávnou jeď dál. Jinak jsem dálnici ve SLO neobjížděl. Při cestě tam mě navigace hlásila kolony na přechodu Macelj a vedla mě na malý přechod Rogatec. Tam jsem potkal pár Němců a nějaké krajany z Čech, takže asi tam nějaký problém byl. Jinak jsem tankoval až v CRO a opravdu mimo dálnici zatím byly PHM o 2-3 kuny levnější. Tankoval jsem naftu na Shellce za 13,08 a dokonce byla na stojanu hned pistole na Ad Blue tak jsem tam taky něco natankoval. Tohle mě docela překvapilo, ještě jsem to takto při jednom nikde neviděl (nejezdím teda zase tolik). Ve SLO je cena kolem 1,9 Euro a v Rakousku už přes 2.

Jinak kdo jezdí přes Hatě, doporučuji se vyhnout a jet přes blízký přechod Hnánice. Mezi Znojmem a Hatěmi probíhá oprava vozovky za provozu a jsou tam asi 3 úseky se semafory. Při cestě tam jsem to nevěděl, zpátky už jsem byl připravený. Oprava by měla trvat do konce července podle informací na netu.

Editováno: , autor: l79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...