Přejít na obsah

Potkávací světla: LED D3S místo xenonu?


Pride4u

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

má někdo zkušenost v SII (mám FL, světla D3S+H7) s výměnou výbojky za led žárovku? V recenzích spousta uživatelů tvrdí, že tam je znatelný rozdíl oproti xenonu, tak by mě zajímalo, jestli někdo zkoušel.

 

Mám na mysli něco ve stylu:

https://www.aliexpress.com/item/1005002943589913.html

 

https://www.aliexpress.com/item/1005003688093045.html

 

Editováno: , autor: Pride4u
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozdíl je takový, že to svítí úplně všude a to hlavně tam, kam to svítit nemá. V noci nic neuvidíš. A v noci za deště si vůbec rád, že jedeš, i vzhledem k tomu, že to má 6000 a 6500 Kelvinů. Tyhle LED světla svítí jenom v omezeným úhlu, klasika svítí 360°. Parabola lampy na to prostě není dělaná. Obrázku, kde je krásně ostrá horní linie světelného kuželu nevěř. Rozostření způsobuje částečně i sklo a tohle ti to určitě nevylepší. Navíc životnost většiny LED je mizerná. Xenonová výbojka je v porovnání s LED nesmrtelná. Píšou tam příkon u první 70W a u druhý 90W. Xenon má 35W. Taky tam je, že to má větráček s 8000 otáčkami. Na ten rozměr to je neskutečná raketa a bude to (podle mě) dělat hluk. Informacím o super vlastnostech většiny věcí na aliexpressu fakt nevěř. Cena je podobná klasice. Homologaci pro EU tam asi taky nenajdeš a na TK to budeš muset měnit. Viděl jsem i pár LED světel, co se rozpadly a vysypávat to z lampy je libovka. To je můj názor na LED světla, každého volba. Já jsem na původních výbojkách v noci nic neviděl, myslel jsem si, že to prostě nesvítí a pak jsem koupil obě nové a ten rozdíl byl neskutečný, možná je máš jen vysvícený.

Editováno: , autor: Ort
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, takže zkontrolovat čočky (auto má cca 130k najeto), koupit WhiteVision nebo Nightbreaker nebo Cool Blue Intense a hotovo.

 

Jinak je to ve výsledku celkem detail, ale ta wattáž u těch Ali LEDek je celková, takže u těch 70 by to mělo být 35W na žárovku - co jsem si všiml, tak důležité v těch inzerátech je všude mít co nejvyšší čísla - lumeny, watty, Kelviny... :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...
V 1. 6. 2022 na 21:05, Ort napsal:

 Viděl jsem i pár LED světel, co se rozpadly a vysypávat to z lampy je libovka. To je můj názor na LED světla, každého volba. Já jsem na původních výbojkách v noci nic neviděl, myslel jsem si, že to prostě nesvítí a pak jsem koupil obě nové a ten rozdíl byl neskutečný, možná je máš jen vysvícený.

Které xenony jsi nakonec pořídil? Můžeš dát konkrétní označení?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj,
taky mám dojem, že v mém supu v noci skoro nevidím, ale když jedu po dálnici, není to tak hrozné jako ve městě, kde se ty čočky asi sklápí víc k zemi. Auto je z roku 2014 a nemyslím, že by někdo přede mnou výbojky měnil, takže by měly mít nalítáno 9 let. Jsou nové xenony fakt takový rozdíl? Díval jsem se, že se dají pořídit např. takové LED:

LED výbojky D3S model M10S 2 ks - AutaVeStylu s.r.o.

Ale rád si poslechnu reálné zkušenosti lidí, kteří už nějaké LED náhrady za xenony vyzkoušeli. Jinak tam hodím Night Breaker Laser. Díky moc :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@HANZTD Jo, ptám se vážně, protože jsem nikde nenašel relevantní literaturu, kde by bylo vysloveně uvedeno, že u xenonů časem slábne intenzita. Mně nic nebliká, nemá to růžovou ani fialovou barvu, xenon před smrtí poznám. U žárovky je to jednoduché, tam se přepálí vlákno. Ale jak mám poznat, že má xenon nejlepší léta za sebou?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...