Přejít na obsah

USB Flash Disk


Doporučené příspěvky

  • Pawouk změnil název na USB Flash Disk

Větší flashka nebo karta není problém. U MR2020 (tedy s MIB 2.5) je ale restrikce na počet položek na 10 000, pokud ti jde o ukládání médií.

Do položek se počítají samozřejmě soubory, ale i adresáře. Takže třeba já jsem narazil s kartou 256GB, kterou rádio v pohodě čte, ale hudební knihovnou ji můžu zaplnit do čtvrtiny, protože pak už ji nenačte správně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta informace o restrikci počtu položek je zajímavá, je k tomu nějaký oficiální zdroj?

Jde o to, co jsem už popisoval

S III r.v. 2017 Amundsen velmi svižně načítal a přehrával obsah 500 GB harddisku.

S III r.v. 2022 Columbus s tím stejným diskem zacházel jako paralyzovaný, tak jsem vše přesunul na rychlejší SSD disk, ale vůbec to nepohlo. Když zobrazím seznam složek (složka = název kapely) a scroluju rychleji než pomalu, tak se třeba někde u třicáté složky místo názvů složek zobrazí jen tři tečky, po minutě čekání se načtou názvy složek, ale když chci přehrát jejich obsah, tak infotainment tvrdí, že složka je prázdná (což není pravda).

Aktuálně mám 24 tisíc souborů ve 2318 složkách

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Nemáš k tomu nějakou novější informaci?

Ve čtvrtek budu měnit Sup III r.v. 2015 za r.v. 2021 (výroba 22.3.2021), v obou je Columbus, zatím jsem na audio používal 2 SD karty po 64 GB v jednotce před spolujezdcem+ 2 flashky pro 32 GB v USB vpředu a vzadu + písničky pro vnoučata mám v juboxu na HDD, ale nový Columbus sloty na karty nemá, jubox nemá, USB-C vzadu je sice dvakrát, ale jen pro nabíjení, a tak zůstává k dispozici jen jeden vstup USB-C vpředu, takže bych asi měl koupit flasku 256 GB, ale nebude to zamrzat, případně hlásit prázdné složky? V manuálu jsem žádné limitní množství adresářů a souborů nenašel, myslím, že by tam měl být MIB 3. Slyšel jsem, že v loketní opěrce by měl být klasický port USB, ale v manuálu k tomuto auto podle VIN jsem o jeho existenci nic nenašel, tak se nechám překvapit.

 

Editováno: , autor: Lubos_PM
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V loketní opěrce by mělo být USB A (alespoň já ho tam mám, r.v. 06/20), předtím jsem měl také auto z r.2016 a tam také byly 2 karty + jukebox 12 GB a teď nic, takže mám jednu 64 GB flešku v loketce - takový malinkatý SanDisk a přehrává mi to vše včetně FLAC v Hi Res. Nemuseli tak strašně šetřit a mohli nechat aspoň jeden SD slot v kastlíku. 

usb.jpg

Editováno: , autor: Mira96
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem koupil flashku 256 GB, naplnil ji audiem a dal do USB v loketní přihrádce. V rootu mám 17 adresářů, v nich dohromady dalších 2.236 podadresářů, celkem 33.392 souborů. Root se načte rychle, ale pak je načítání o něco pomalejší, než bylo v předchozím autě ze dvou karet a dvou flashek, ale při dnešním testování se to do cca 10 sekund načetlo vždycky. Vidím všechny soubory a jdou přehrávat, jen obrázek s obalem alba (pomocí TagScanneru integrovaný do MP3) se při přehrávání zobrazí o něco později, než to bylo dřív. Možná by to šlo zrychlit tím, že bych cca půlku souborů přehodil na další flashku dopředu do USB-C, ale zase takový problém to není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel chválil jsem den před večerem :-(. Po pár dnech testování můžu říct, že mě můj nový Columbus (MIB 3) při přehrávání médií neskutečně pije krev. Dokud jsem měl jen flešku 32 GB, bylo to v pohodě, ale když jsem natahal audio na flešku 256 GB, chová se teď tak, jak popisoval Duke650, tzn. dlouhé načítání adresářů a subadresářů, místo jejich názvů občas jen tři tečky, některé adresáře hlásí, že jsou prázdné - i když ve skutečnosti nejsou. Nepamatuje si, kde posledně skončil, začíná přehrávat zcela nahodile a občas místo aby přehrával celé album, pokračuje skladbou ze zcela jiného adresáře, což je zejména "bezvadné" u audioknížek. Přestože mám obrázky obalů alb vložené do MP3, obrázek většinou načítá hodně dlouho a občas je na displeji obrázek alba úplně jiného. Tohle se tedy opravdu nepovedlo a obávám se, že to smysluplné řešení nemá - asi mi nezbyde nic jiného, než mít menší flešky a přehazovat je. Musím konstatovat, že pro moje potřeby byl systém z roku 2015 mnohem vhodnější a spolehlivější než ten z roku 2021 :-(.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To "nepamatování" poslední skladby je v mém případě vždy spojeno s jevem, kdy po nastartování blikne hláška, že zařízení není připojeno = t.j. od posledního vypnutí zapalování se disk "odpojil". V takovém případě začne hrát vždy jedna stejná skladba. Čas mezi vypnutím a nastartováním nehraje roli - někdy stačí natankovat a už se stačí odpojit, jindy se neodpojí ani když auto nejezdí 3 dny

 

To (ne)načítání je výsledkem kombinace slabého HW a dementního firmware. Jde totiž o triviální načítání alokační tabulky souborů, které ale trvá půlku věčnosti. Např. cca čtvrt hodiny po startu nemám šanci pustit si obsah složky Queen. Ale po půl hodině už jo... Kapely na R nebo S se chytají ještě později. Nicméně pustit si ZZ Top - to chce klid zenového mistra.

Jednou jsem už nevím proč asi hodinu a půl poslouchal rádio a pak jsem byl v šoku, jak svižně se přepíná mezi složkami a skladbami - systém totiž celou hodinu nemusel přehrávat z disku a měl čas k načtení celé FAT.

Poslední stav: před týdnem jsem disk přeformátoval, vytvořil složky A. B. C  ... až Z. Hudba ze složek A až C je dostupná v podstatě hned.  Jinak žádné velké zlepšení, akorát se dá o něco rychleji doscrollovat ke kapelám třeba na V - sice se pak zobrazí, že složka Vulfpeck je prázdná (stejně jako předtím), ale ke složce Vulfpeck jsem předtím scrolloval snad dvě minuty.

Jo a ještě takový vtipný detail: hraje třeba Beatles, ale vpravo se postupně střídají obrázky kapel začínajících na C, D, E atd- to jak si systém postupně načítá metadata.

Klidně bych věřil, že v mém autě se ze všech sil snaží čip, který měl řídit prací cyklus v nějaké čínské pračce, ale shodou okolností musí řídit infotainment vlajkové lodi z MB

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...