Přejít na obsah

Bolero připojení Samsung s A12


Doporučené příspěvky

Dobrý den, nikde jsem na fóru nenašel odpověď na můj problém, tak zakládám nový dotaz. Mám Scalu 11/2019 s rádiem Bolero. Do nedávné doby jsem používal Samsung S10e, který jsem měl spárovaný přes Bluetooth k rádiu Bolero. Potom jsem chvíli používal tel. Huawei, kdy rovněž vše O. K. Nyní jsem se vrátil k původnímu tel. Samsung, který jsem aktualizoval na A12 a zde nastal můj problém a to že Bolero nevidí jediný kontakt. Mohu volat vytočením čísla pokud jej znám. Přijmu i hovor, ale vidím pouze číslo. Zkoušel jsem restart Bolera a i odmazaní všech telefonů. Dokonce jsem udělal továrko na Samsungu a stále stejné. Dnes jsem připojil kolegovo Galaxy A52s s A12 a úplně stejný problém. Připojil jsem Galaxy S10e s A11 a v pohodě. XIAOMI, HUAWEI i Apple všechno O. K. Prostě nejde jen Samsung s A12. V servisu mi řekli, že to je problém Samsungu. V Samsungu zase, že neazaručují připojení přes Bluetooth, ale pouze přes Android Auto. To mám ale přes kabel a nevyužívám ho vždy. Nemáte někdo nějaký další tip? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 48 minutami, cecej napsal:

Má aplikácia android auto povolený  prístup ku kontaktom ?

Má, potvrzeno v telefonu. Navíc je úplně jedno jestli se na začátku připojím z telefonu k rádiu a nebo obráceně. Následně při prvotním párování potvrdím kontakty a stejně to nejde. Je zajímavé, že na Kamiqu s Amundsenem to fachá normálně. Ve Scale stále načítá kontakty. Následně po delší době napíše, že telefon je bez kontaktu. Je úplně jedno, jestli používám kontakty na SIM, nebo v telefonu a nebo na Googlu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 34 minutami, touareg3 napsal:

Ja mám A71, nainštalovaný A12 a v pohode, nič som nerobil, nič som nemazal a telefon cez BT ako išiel s A11 tak ide aj s A12.

před 20 hodinami, Thief1 napsal:

Skús ešte toto: ide o profil bluetooth PBAP, ktorý slúži na vzdialený prenos kontaktov do externých zariadení, ako je napr. rádio.

 

Taky nic. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 36 minutami, touareg3 napsal:

Ja mám A71, nainštalovaný A12 a v pohode, nič som nerobil, nič som nemazal a telefon cez BT ako išiel s A11 tak ide aj s A12.

Dělá mi to jak S10e, tak A52s po červnové aktualizaci. Do té doby jsem používal na S10e A12 a fungovalo. Nevím jestli už máš na na A71 aktualizaci červen? Pokud ano, tak jaký soft na Boleru? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Ja mám Samsung A 13 s Androidem 12 a nemám problém. Scala RV 2023.Táta má jako Ty Sansung A 12 A v soukromé 2020 i služební 2022 žádný problém. Budeš s tím muset do servisu.  Ať to facha. Ty auta nestojí žádné drobné tak ať Ti to daj do stavu plnohodnotného používání. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nakonec A52s funguje. Zkoušel jsem přehrání softu ve Škodovce, ale ani tohle nepomohlo. Vývojáři ze Škody si údajně psali se Samsungem a problém řeší. Za mne spíše kecy. Každý měsíc vychází nová aktualizace telefonu a prostě na to serou. Dostal jsem doslova odpověď, že bezdrátové fungování není zaručeno, že jediné co garantují je vývoj android auta a tam to funguje. Jenže v našem případě to jde jen kabelem. Jednoho dne mi to zase samo naskočilo a začalo fungovat. Tak asi tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někdy je třeba zapnout v telefonu možnost pro vývojáře a zde zaktivnit něco a pak vše chodí jak má (žádný zásah do chodu telefonu, v klidu) . Můj případ kdy škoda nepodporuje pro bezdrátové připojení Huawei P30 PRO, ale vše jde... Jen vygooglit - a chodí super, nemůžu si vynachválit. Nastartuji, telefon v kapse a hned naběhne Waze na Boleru. Škoda Kamiq style koupě říjen 22

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, KarlosIII. napsal:

Tento typ IT vyžaduje propojení s Android auto pouze kabelem. Bez kabelu se propojí pouze telefon ( volání atd). 

Promiň, ale pokud máš součástí výbavy bezdrátové připojení Android auto nebo Apple Car, tak proč kabel? Já v Kamiq Style s bezdratem určitě a vždy bez kabelu (pokud nepotřebuji dobít) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No , ale já bezdrátové připojení nemám. Celé vlákno jsem zakládal, protože nefungovalo propojení volání přes BT a nešly načíst kontakty. Bezdrátové připojení nemám. Android auto přes kabel vždy fungovalo. Tedy využívám většinu času propojení telefonu přes BT a to nešlo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za snahu. Vše zřejmě vyřešila jedna neupřesněná aktualizace Samsung. Nyní problém není. Nicméně Škoda se k tomu moc nepostavila a asi ani nevědí jak, protože běhat každý měsíc do servisu nejde. Časově náročné přehrání softu. Jejich stanovisko je , že pokud nemám bezdrátové připojení Android auto, které jediné vyvíjí, tak nezaručují ani BT připojení autorádia. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bezdrát se jmenuje smartlink+. 

Pokud není od výroby, je smůla. 

Osobně mám drátem spojené jen když potřebuji navi. Bezdrátové nabíjení na founu nemám, na delší cestu aktivní gps více vybíjí bateku a kabel je tedy výhodnější. 

 

Pokud máte noname mobil a v autě smartlink+ je vždy lepší si nechat nakodovat wifi v autě na klasické 2,4GHz (viz sekce kódování). "Okrajové" pásmo u 5GHz které jsou ve Škodovce defaultně některé mobily nenajdou. Nebo nechat 5GHz ale změnit pásmo. 

 

AA ve founu také dost často zlobí. Už je xtá aktualizace AA a některé verze prostě blbnou. Down/upgrade často pomůže. 

 

Taky je dobré ve fonu zakázat přístup AA k poloze!!! Dost častý problém když se navi seká!!! 

GPS nechat aktivní jen pro samotné navi aplikace - waze, mapycz, gmaps... 

 

S bluetooth je dobré (pokud zlobí) zkusit změnit profil AVRCP a PBAP. 

Jinak bluetooth spojení by mělo jít vždy, pokud máte alespoň 5kovou verzi. 

Editováno: , autor: keras1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...