Přejít na obsah

zhasnuti motoru po otevreni vika pro doliti oleje


paras2298

Doporučené příspěvky

dobry den, prodavam skodu fabia 1.2htp..prijel zajemce a otevreli jsme kapotu,auto bylo nastartovane a prohlizel a otevrel viko oleje a motor najednou zakuckal a zhasnul..auto jsem zkusil znocu nastartovat a zkusili jsme jeste jednou a ten samy problem tentokrat uz motor nechcipnul ale bylo slyset jak kdyby se nasaval vzduch. Mohla by to byt hlava,ventily ? obcas se mi stane ze nenastratuju hned napoprve ? diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na zhasnuti motoru po otevreni vika pro doliti oleje

Jen přidám svou zkušenost.

Mě dělá něco podobného Room s jinou motorizací, sejmutí a vrácení víčka mu solidně rozhodí volnoběh ale nechcípne, pokud jsem to zkusil víckrát za sebou tak se začal klepat, syčet a vypadalo to že chcípne, chtěl jsem to řešit u automechanika a ten mi řekl že je to normální, ať vrátím víčko a pokud se motor zklidní a šlape tak jak má, tak neřešit. A už to nemám dělat. Takhle jsem nakoupil já od opraváře. Sice mi to taky neštimuje, takže rád bych věděl zda je to opravdu OK nebo to tak nemá být. Pokud se to zkouší znovu a znovu (víčko sundat a zpět) pouze se rozhodí systém odvzdušnění skříně motoru (odlučovač, ventil PCV a ventil přisávání vzduchu a tak to muže začít i syčet. Ale když sem prostě vrátil víčko a už to nezkoušel tak motor šlape jak hodinky, startuje na první otočení a i syčení přestalo. Takže prostě sundávat víčko za běhu motoru už asi není dobrý nápad. Sám jsem byl překvapený, starším autům to prostě nevadilo, s Unem jsme jezdili i bez víčka(v zimě vyskočilo samo) než jsme ho náhodou našli a dali zpět. Starým škodovkám to taky nevadilo. 

Takže jako laik si myslím že Vašemu motoru nic není, žádná hlava, ventily, asi bude v pořádku.

Ale taky by mě taky zajímal názor odborníka jak to je. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak díky hledání - googlení zjištěno že je to opravdu normální jev. Sundávat víčko za běhu motoru opravdu není dobrý nápad. Nejsme ale jediní koho to vyděsilo, podobné dotazy a zkušenosti se dají najít i na diskuzích BMW, Volvo, VW, taky jim to dělá. 

Zde třeba nejblíže typu motoru tady:

https://forum.skodahome.cz/topic/20360-podtlak-v-otvoru-dol%C3%A9v%C3%A1n%C3%AD-oleje/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...