Přejít na obsah

Škoda Connect LITE (s DataPlugem)


Doporučené příspěvky

Ahoj, zjistil jsem že na fóru není obecné téma ke Škoda Connect LITE, resp. nenašel jsem.
Jsem s LITE spokojený, protože můj Karoq nemá internet, můžu zapínat hotspot+apku, ale na to jsem často zapomněl nebo prostě neměl čas, LITE mi funguje spolehlivě, pokaždé když je auto nastartované tak se apka připojí přes BT k autu, zaznamenává a nepotřebuji k tomu nijak manipulovat s mobilem. 
(Vím že existuje LTE CarStick pro připojení na internet/Connect, ale často používám AndroidAuto přes USB data port, takže tam nemůžu mít CarStick)

Používáte někdo LITE s Karoqem (nebo jinými Škodovkami/VW group), nebo tu VW verzi aplikace, jste spokojeni?
Zajímalo by mě jestli tam opravdu nejde nikde vyčíst spotřeba, zatímco takové pitominy jako plnící tlak, škrtící klapka a teplota nasáváného vzduchu tam jsou..
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Používá to i někdo, kdo má novější auto a klasický connect?

Já jsem na lite koukal a stáhl. Viděl jsem někde screeny a vypadá to docela zajímavě.

Ta klasická appka Škoda mi přijde taková osekaná a nic moc v ní není. Takže toto by mohl být zajímavý doplněk a DataPlug stojí na eshopu tuším kolem 930 Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dá se sehnat za 599Kč u nás, aktuálně ještě dáváme 5% slevu s kódem TGZKD9XR..  https://techniciostrava.cz/produkt/vw-dataplug-skoda-vw-audi-seat/ Samozřejmě s fakturou a zárukou. Do budoucna se prý počítá s tím, že se bude zobrazovat i spotřeba. Více info a screenů v odkazu..

Editováno: , autor: petr.d
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odkaz, objednal jsem tu rozdvojku, snad to bude fungovat. Jinak k příspěvkům výše - apka My Škoda má trochu komplikovaný přístup (třeba pro aktualizaci stavu km je potřeba připojení telefonu k usb v autě anebo hotspot :-( - na PC se nevím proč nezobrazuje vše jako v apce pro iPhone - Zprávy, Logbook, Stav km). Chápu, že to funguje jen při zapnutém motoru, uf... Š Connect Lite je tedy alternativa propojení přes BT, chce to ale 8-místný kód pro připojení BT, to bude tedy na té origo krabičce od Škody nebo VW (jak psáno výše v nabídce) - zajímal by mě rozdíl ve funkci mezi Š / VW (kromě ceny) a stáří toho čidla VW, mám Š Karoq 2/2018. Jinak OBD II autodiagnostiku mám s Car Scannerem Viecar čidlo a ta na Karoqu normálně funguje dobře (má ale jen BT 4-místný kód a nejde použít pro Š Connect Lite), ještě jsem ale nevyzkoušel vše, co umí, samozřejmě jen při zapnutém zapalování (asi na rozdíl od Chytrého auta, kde mám přístup online). Upřímně potřebuji, aniž bych sáhl na něco jiného než klíček od startéru a zapnutí rádia, mohl stahovat automaticky do aplikace v mobilu knihu jízd, stav km, abych nemusel neustále připojovat mobil fyzicky k usb nebo zapínat hotspot, to předpokládám, že Š Connect Lite umí? Ten škodovácký infotainment ve vozidle je fakt takový zbytečně složitý, málo kompatibilní a trochu nedoladěný...umí od každého trochu, ale celkově mi to přijde nedotažené. Ideální by bylo, kdybych přišel k autu, přes BT se připojil a navázal spojení k infotainmentu a vše bych měl v aplikaci aktualizované do vypnutí zapalování a mohl s tím dál pracovat doma. Net neřeším (Carstick nebo T-Mobile Chytré auto fungují spolehlivě). Dík za názor někoho z vás, kdo toto nebo něco podobné řešil přede mnou..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
On 7/21/2022 at 10:16 PM, Krosta said:

Já jsem kupoval rozbočku z Aliexpressu a používám současně Headup displej a ŠKODA Connect DataPlug, bez problému. Odpojuji celou rozdvojku jen v případě, že chci něco řešit diagnostikou. Kupoval jsem konkrétně tohle: https://www.aliexpress.com/item/4000270494325.html

Jaký Headup používáš? Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, mám otázku.
Dostal som info, že ten DataPlug nedokáže fungovať spôsobom, že jeho aplikácia beží v telefóne na pozadí, ale že musí byť vždy pustená appka a musí byť na obrazovke. Je to pravda?
Mne totiž ide o to, že chcem aby to zbieralo dáta v pozadí bez potreby zasahovania. Nech sa to spojí s telefónom cez Bluetooth, appka stále beží na telefóne a zbiera to dáta a ja môžem mať na obrazovke napr. Waze, alebo mať pustené Android Auto. Dá sa to takto prevádzkovať?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není to pravda. Já třeba o ŠKODA Connect Lite aplikaci vůbec nevím a vše zaznamenává. A určitě se najde spoustu dalších, co to potvrdí :D Někde to tu možná někdo i psal jiný než já, že o ní ani neví :D 

A jde to udělat jak píšeš. Já se ani manuálně nepřipojuji. Já jediné, co jsem ještě u sebe udělal, tak v dřívějších verzích to ve stavovém řádku v notifikační liště psalo "ŠKODA Connect Lite připojeno k vozidlu" něco takového. A to jsem si v nastavení oznámení taky vypnul, takže vůbec nevím o tom, že ta aplikace běží, jen vím, že běží :D A vždy se mi spáruje včas i když přijdu do auta a prakticky hned startuji :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani ja neviem, že mi niečo beží na pozadí - teda ak nerátam rýchlejšie vybíjanie baterky v mobile. Ale niektorí užívatelia majú problém a nie každú cestu im zaloguje. Tiež som s týmto na začiatku bojoval, ale už hádam niečo vyše roka mi všetko funguje spoľahlivo - tj. našiel som v mobile každú trasu, ktorú som hľadal. Buď vyladili appku alebo pomohla zmena mobilu.

 

A problém nerobí ani Smartlink (AndroidAuto cez bezdrôtový modul AAW), všetko mi funguje súčasne bez toho, aby som mobil vytiahol z vrecka.

 

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemusí být vůbec spuštěná apka. Mě to funguje zcela bez toho, abych musel šáhnout na telefon, mobil nastavený se zapnutým BT, instalovaná apka, ale není spuštěná, jakmile ji spustím (kdykoliv - v autě nebo doma), tak tam mám aktuální jízdy, aktuální km, když jsem měl naposledy mobil v autě; prostě všechno šlape jak má. Navíc s rozdvojkou chodí i Chytré auto, otřesy, jízdy, stejně tak automaticky, jakmile se auto pohne nebo nastartuju, tak se vše aktualizuje automaticky, nemusím mít spuštěné žádné aplikace. Oznámení chodí podle toho, jak jsou nastavené. A ano, data tedy chodí bez potřeby zásahu, nicméně s Androidem jsem nezkoušel, mám iPhone. Ale abych mohl používat např. Google maps (navigaci, na kterou jsem zvyklý) v mém rádiu, musím v mém případě připojit mobil přes usb kabel (Apple Car Play) a mít zapnuté mobilní připojení na internet, ale to žere baterii, nicméně je to připojený k usb, takže se mobil zároveň nabíjí. Takže s vlastní navigací jen s mobilem připojeným přes usb port rádia (a protože můj Karoq nemá 2x usb, ale jen 1x, musím řešit jestli chci používat vlastní navigaci přes Apple Car Play nebo internetové připojení rádia přes usb stick).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Tu na Slovensku a predpokladám, aj v ČR stojí tento dataplug cca 50 euro a snáď aj viac. Našiel som to v zahraničí za polovičnú cenu. Mal by niekto záujem ešte o kúpu? Kvôli poštovnému by sa oplatilo, keby sme boli aspoň dvaja-traja.

 

Je Škoda Dataplug inak kompatibilný aj s ostatnými VW group autami? Ako sú napr. VW, Seat, Audi, ... ?

Editováno: , autor: QenTox
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Áno, ak chceš využívať Connect LITE, musíš mať súčasne pripojený Dataplug v aute a zároveň ho mať spárovaný s appkou.

 

Ak máš pripojený dataplug a nemáš ho spárovaný s appkou, nič nezaznamená.

Ak nemáš pripojený dataplug a máš spustenú appku, nič nezaznamená.

 

Connect Lite nefunguje tak, že raz do týždňa pripojíš a stiahne z auta celú históriu jázd. Bohužiaľ nie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, škodovácký dataplug bude fungovat bez problémů. Krabičku lze po nastavení použít na jakémkoliv vozidle značky Škoda (WV), je přenosná (stačí nastavit kód uvedený na zařízení spárováním přes BT s apkou). Jinak na autě funguje spolehlivě třeba i OBD II diagnostika Viecar bluetooth PCI-821, spojená přes aplikaci Car Scanner pro android i ios.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Odpojit zařízení není potřeba, při vypnutí motoru se zařízení vypne, po novém otočením klíčku, resp. nastartování se opět zapne a pokud se spojí s telefonem, tak je schopné přenášet data do apky a to opět až do vypnutí motoru. Když se to nechá zapojené v OBDII, nehrozí nic, přístroj nemá žádný odběr nebo minimální, to nevím, dokud se neotočí klíček a nebo nezapne zapalování, tak se to nespojí s apkou, jinak apku není potřeba mít zapnutou, ale jakmile ji v autě zapnu, data tam najdu, myslím, že je nastavena v běhu v pozadí, tak se to aktualizuje samo. Alespoň u mě to tak funguje. Jinak přenos je ok a nestává se, že by něco nefungovalo nebo chybělo. Ale jak se to nastaví, tak nedoporučuji odpojovat zař. nebo mazat apku nebo přeinstalovat, protože spoléhat se na zálohování v apce (po přihlášení účtem) se nedá a lze tak přijít o historii vozu, alespoň u mě to tak bylo a musel jsem do apky hodně dat doplňovat ručně, což zabralo dost času (jízdy, tankování). Jinak aktualizace apky nemá vliv na ztrátu historie, spíše se opravují různé drobné chyby, komunikace s tvůrci je dobrá. Jinak auto si mě samo objednalo na servis, což bylo vtipný, když mě volal technik, že auto poslalo objednávku, jen jsme si upřesnili termín. :-) Nevím, jestli to byl Dataplug nebo Infotainment vozu přes internet, ale docela jsem byl překvapený. Baterie nejeví známky vybíjení, ikdyž je v OBDII stále zapojeno i více zařízení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež mám už dva roky zapojený Dataplug a v pohode... vyberajú ho jedine v servise alebo na stk... alebo ak mi niekto niečo kóduje.

 

Appku netreba spúšťať pri každom naštartovaní, ale appka musí bežať v mobile na pozadí. Samozrejme treba appku správne nastaviť, aby ju mobil nevypínal kvôli úspore baterky, lebo akonáhle ju vypne, Dataplug nič nezaznamená. Bohužiaľ Dataplug nefunguje na princípe, že ho máš permanentne zapojený a raz do týždňa sa pripojíš mobilom a stiahneš všetky dáta. Takto to bohužiaľ nefunguje.

 

Áno, všetko sa zvykne zálohovať na škodovácky server pod vaše Škoda ID, ale práve to zálohovanie im často blbne... aj práve teraz majú nejaký výpadok.

 

Connect Lite má funkciu automatického objednania do servisu. Ak to máš zapnuté v nastaveniach appky, pravdepodobne ťa objednal samotný Connect Lite...

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...