Přejít na obsah

Elektricke 5te dvere - kufor nejde zatvorit


Martin_V

Doporučené příspěvky

Caute, viete mi prosim povedat co s tym moze byt? Kufor som otvoril (klucom ked som prichadzal k autu) a zatvoril tlacidlom na kufri, presiel cca 10km, otvoril som ho (tlacidlom vedla paky v interiery) a ked som ho chcel hned zatvorit (tlacidlom na kufri), tak sa ozval taky divny zvuk, akoby nejaka vystraha pipala, ze sa neda zatvorit (nieco akoby tomu branilo). Teraz ma ukrizujete, ale musel som to zatvorit manualne, ale opatrne pomaly a nie naraz. Nasledne som skusal otvorit (tlacidlo na kufri) a slo to max do 10 cm, potom sa to zatvorilo. Po asi 3-tom pokuse sa to otvorilo a zas nezatvorilo, tak som si ten cirkus musel zopakovat.

 

Vie mi to prosim niekde v ramci BA pozriet?

 

Ak je uz niekde otvorena tema, ospravedlnujem sa, nenasiel som.

Editováno: , autor: Martin_V
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

manualni zavreni nicemu nevadi.

 

z navodu

 

Nastavení a uložení horní polohy víka
Horní polohu víka je vhodné nastavit např. pokud je
omezený prostor pro otevírání víka výškou garáže.
› Zastavte víko v požadované poloze.
› Přidržte stisknuté tlačítko na spodní hraně víka,
dokud se neozve zvukový signál.


Obnovení výchozí horní polohy víka
› Přizvedněte opatrně manuálně víko až na doraz.
› Přidržte stisknuté tlačítko na spodní hraně víka,
dokud se neozve zvukový signál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

také se mi to občas stane, nosím klíče od auta na karabině u riflí nebo v boční kapse saka, když odcházím od auta a lehce se třeba nahnu směrem pod zavírající se víko kufru nebo okrajem saka, kde je v kapse klíč, nebo nějak blbě obcházím auto, které je zadkem u zdi třeba v podzemní garáži a kufr zapípá a zastaví... netřeba se bát, tlačítkem na kufru nebo ovladači se kufr otevře do plna a znovu zmáčknutím zase zavře... tu kalibraci zadního víka jsi si právě následně rozdrbal nejspíš tím manuálním zavřením...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono je to trochu ine, mozno som sa zle vyjadril a preto to skusim este raz. To viem, ze ked mi treba zastavit v nizsej polohe ako je max (napr nizky strop) tak si to viem zastavit.

Lenze mne sa teraz deje to, ze ked ho chcem otvorit, tak:
1. mi ho otvori tak 20 cm a sekne sa, niekedy sa hned zatvori a niekedy nie a vtedy musim opatrne a jemne stlacit dole (nie naraz, davkujem postupne silu)

2. otvori sa cely kufor a ked chcem zatvorit tak nejde (pri stlaceni vyda zvuk akoby mu nieco vadilo) a vtedy musim cely stlacit rukou dole

Pozeral som, nie je nikde zateceny (auto ma 4 roku) ani nic podobne.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Staci si stiahnut dolu tu gumovu priechodku co mas na tej piestnici ako ide kabelaz do nej, zvacsa sa popretrhaju casom kable a robi to podobnu neplechu, tipoval by som to na piestnicu/elektromotor na lavej strane, tam sa to casto potrha pri tom vstupe do piestnice, oprava na 15 min: naspajkovat/nalisovat popretrhany kabel naspät (tiez som to uz robil)…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Mám asi podobný problém, neřekl bych že úplně stejný. Ve videu níže jde vidět, že kufru nemám problém se pohnout, ale pak se zastaví a vydá nějaký výstražný zvuk a už dále nechce pokračovat, jak při zavírání, tak i otvírání. Nevíte co by to mohlo být?

 

Vše fungovalo v pohodě, poslední otevření a zavření proběhlo úplně v pohodě. Pak jsem jel opláchnout vodou auto na vapku, měl jsem nastartovaný motor. Po ujetí asi 1 km jsem zastavil, vypl motor a že jdu pro kočárek do kufru a už to nešlo.

 

Přijde mi to, jako by auto přes nějaký číslo hlásilo, že se kufru nemůže otevřít nebo zavřít, protože tam má překážku.

 

 

 

Editováno: , autor: BorisH
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak díky moc za radu,

 

měl jsem přetřený zelený drát, co vede z karoserie přímo do toho tlumiče / vzpěry, strana pravá / jakoby u spolujezdce. Bylo to tak blbě přetržený, že to skoro nešlo opravit, navázal jsem na to kus jiného drátu, abych prodloužil ten stávající, který byl přetržený.

 

Ještě jednou díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...