Přejít na obsah

Klima - blokovano jednotkou motoru


Halca

Doporučené příspěvky

Ahoj, nedávno jsem reinkarnoval Fabii SDI (r.v. 2000 motor ASY) ze vcelku zuboženého stavu pro provoz na řepkáč. Nedaří se mi zaboha rozchodit klimatizaci.

 

Klimatizace je čerstvě vyvakuovaná a naplněná, podle plničky není (úplně) děravá (plněná včera - tzn. lze předpokládat, že není prázdná). Potíž je, že VAG mi ve skupině hodnot 002 v bloku 3 píše neustále 12 (blokováno jednotkou motoru). Při zapnutí klimy se neroztočí sahary, ani se nezdá ve VAGu, že by klima jakkoliv reagovala.

 

Prolezl jsem kabeláž pípákem a zdá se ok (minimálně kolem kompresoru a sahar). Při testu akčních členů klimy se roztočí pravá sahara (neměly by se roztočit obě?).

 

Co se týká bloku hodnot 002, tak to ukazuje po startu tlak něco přes 5, jen velmi pozvolna to vyleze k 6,2. Pak mi přijde, že pokaždé když zdechnu motor, tak se hodnota skokově zvýší.. takto jsem se dostal na 7,8. .. ale stejně to nesepne a neběží. Všechny zobrazené teploty jsou cca stejné jako teplota okolí.

 

Když kouknu do kódování na klimě, tak mi to neukazuje žádnou hodnotu.. to mi přijde podezřelé. Občas klima hodí sporadickou chybu klapky, ale to nebude příčinou.

 

Kódování ECU motoru je 000002. Žádné chyby v paměti závad, readiness proceduru se mi s mou verzí VAGu nedaří spustit. Občas tam skáče sporadická závada regulátoru alternatoru, ale ta tam teď není.

 

Kromě toho kódování mě už nic nenapadá. Nejhorší je, že to jednotka motoru a klimy komunikují po CAN, takže ani nemám tucha, jak bych to obešel a funkčnost vynutil.

 

Věděl by někdo, jaké kodování má mít ŘJ jednotka klimy? Je to climatic před FL.

 

Případně kdyby někdo věděl, za jakých podmínek ECU motoru blokuje klimu, taky bych mu byl vděčný.

 

Na blind zkusím ještě vyměnit jednotku dochlazování, mezi tím asi jinou verzi VAGu a ověřit Readiness kód. Případně uvítám i jiné doporučení.

Editováno: , autor: Halca
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...