Přejít na obsah

rozvody


Doubek

Doporučené příspěvky

Nechci zakládat nové vlákno - potřebuju udělat rozvody - mateirál celkem není problém přes členy tohoto fóra sehnat a i za dobré peníze, ale chybí mi spolehlivý člověk na montáž (oblasti Praha, Louny, Teplice)... máte doporučení? Fakt mi jde o to, aby to ten člověk udělal dobře - mám nabídku za 3000, ale nevím jak je dobrej a doporučení je jedna paní povídala :-(

Prostě mám to auto rád a po tom, co sem se dočetl už autorizovaným servisům nevěřím

Btw. v autorizáku mi nabídky cenu "asi 10000" - materiál se vejde do 3000 - to chtějí 7000 za práci??? To je jak ceny v IT :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud tam das kvalitni rozvody se vsim vsudy, tak by te jen dily vysly na 6-7tis (cena v kramu). Skodovka udajne dava Bosch, takze jsem koupil to same asi za 6.5 a za nejaky drobný mi to namontoval znamej, takze me to asi pod 8tis vyslo. Vim o člověku z Děčína, jezdím k němu už 6 let a vždy spokojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ tak na mě taky přišlo 93000km po výměně a začala chcát vodní pumpa, nevím co tam daly za šmejd chtěl jsem to dělat až na jaře :kol-32: Koukal jsem na rozvody SKF VKMA 01251 cena 3328 Kč + Vodní pumpa SKF VKPC 81623 cena 1063Kč + napínák INA 533008130 cena 1797 Kč takže celkem hezkejch 6188 Kč :kol-26:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pfujaro, nepíšeš jaký máš motor,ale jsme v sekci O1 tak předpokládám, že TDI Tady má sady, příp i s pumpou, nebo další odkaz jen čerpadlo.

http://www.hanza-autodily.cz/19-tdi-6681kw-agr-alh-ahf-asv/c-1168/

http://www.hanza-autodily.cz/19-tdi-6681kw/c-1209/

Vím, že např čerpadlo Graf má oběžné kolo kovové (je preferováno) na rozdíl od origo Škoda ,kde je plastové.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ty si myslíš že se to dá poznat podle fotky nebo vůbec podle vzhledu? Asi těžko I když je teda hodně oleštěný, tedy vypadá dost jetý. Dílenská příručka sice říká kontrola podle šířky řemene ,ale to je velmi orientační. Pokud nemáš jistotu kolik km má za sebou tak jednoznačně neváhej a vyměň i včetně vodní pumpy. Ceny za které má Sebo sadu i vodní pumpu jsou super. Motoru na kterém praskne řemen se potkají rozvody a je po něm, nebo náklady na opravu jsou vysoké a už nemáš jistotu , že bude OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Měnil jsem rozvody po 90tkm už podruhé a vzhledem ke stavu řemene, kladky a pumpy to nyní nechám 120tkm. Dle servisáka nechat každých 30tkm zkontrolovat. Budu to řešit asi sám. Oddělám plastový kryt a kouknu jak to vypadá. Pokud bude v pořádku, suchý a napnutý, tak ho nechám až do 120tkm.

 

Tak si procházím příspěvky a odpovím na svůj z 31.1.2008.

Nakonec jsem řemen nekontroloval a po 100 tkm včetně kladky a vodní pumpy nechal vyměnit. Dle stavu by asi vvydržel ale s octou nyní jezdí manželka a syn. Sem tam si ji taky projedu do obchodu a zpět. Jinak mám VW s klimou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím Octavááci. Otec vlastní Octavii I 1.9 TDI 66kw. Myslím, že typ je AHL.  10 měsíc 2004 koupeno. Je první majitel, takže je známá historie vozu. Avšak serviska se ztratila,bohužel. Nyní má najeto 145 tkm. Olej mění pravidelně po 15 tkm s olejovým filtrem. Rozvody však ještě nebyly dělané. Mám strach aby otec neposlal motor zbytečně do kytek. Můžete mi poradit zda je nejvyšší čas na výměnu,či to ještě nějakou dobu vydrží? Vše je původní. děkuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řemen a ostatní komponenty by měly mít po celou dobu životnosti neměnné parametry, takže pokud není teď něco vyloženě rozštelované tak i po výměně a správném nastavení, by to mělo jet stejně.

 

To jen na starých škodovkách se měnily rozvody až když vůbec nešlo nastavit předstih a nebylo při nastartovaném motoru na volnoběh slyšet vlastního slova :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě s pumpou!

Je to taky ložisko, stejně jako na napínací kladce. Nechápu jak to, že podle papírů má mít pumpa dvakrát delší interval výměny než kladka.

Rozdíl ceny nové pumpy a případné opravy následně potkaného motoru mluví jasně za výměnu taky pumpy i když to příručka přímo neurčuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Oživím starší téma. Na svoji OI 1.8T jsem zakoupil na cc-autodíly (kvůli ceně) sadu rozvodu vč.vodní pumpy. Předal jsem tu sadu svému mechanikovi na výměnu, ovšem ten mi záhy volal, že prý jestli vím, že rozvodový řemen (Contitech) je vyroben 4/2012, takže je skoro dva roky starý. Má otázka zní, jestli to nějak výrazně nezkrátí životnost rozvodů? Můj mechanik mě "strašil" že ta guma stárne a rozvody nebudou mít životnost, jakou maj mít (ujeté km, nebo 6let)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravím chlapi,

 

koupil jsem OI 1.9 TDI 81kW r.v.01 (ambiente) známý mě upozornil že mi chybí tlumič vibrací (ten co je na fotce co dával AIK na této straně první příspěvek). Jak moc je ten tlumič důležitý? Dá se bez něj jezdit a jaké to bude mít následky popřípadě? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk uzamkl následující téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit nový...