Přejít na obsah

Infotainment Amundsen ztichne


Doporučené příspěvky

Ahoj lidi.

 

Mám takový problém s infotainmentem Amundsen a připojeným mobilním telefonem.

K navigování používám aplikaci mapy.cz, telefon Apple iPhone 11 Pro připojený přes kabel (auto je r.v. 2017) a do před 1/2 roku vše fungovalo bez problémů.

Potom se začalo stávat, že po cca hodině jízdy infotainment ztichl, přestalo hrát rádio, nešla ovládat hlasitost a navigace nenavigovala hlasově. Nešlo uskutečnit hovor přes telefon připojený k vozu.

Začal jsem řešit se servisem, provedli aktualizaci firmware MIB jednotky na nejvyšší možnou verzi (369 tuším), ale nic to nevyřešilo.

Projev je takový, že v nastavení zvuku je zobrazena hláška o tom, že probíhá hovor nebo navigační hlášení, což samozřejmě neprobíhá.

Nepomůže odpojení telefonu a zapnutí / vypnutí infotainmentu, ani jeho restart, dokonce ani chvilkové vypnutí motoru a elektriky (třeba na křižovatce). Situace se uvede do normálu až po delším stání a vypnutí vozu (třeba 10 - 15 min).

V autorizovaném servisu už nevěděli a postoupili řešení tedy technikům škodovky a vše se začalo komplikovat.

Nejdříve požadavek na nahrání videa, OK, není problém, bezpečně po 1 hodině se to stane. Takže při první delší cestě nahráno a odesláno.

Odpověď: nepodporovaný telefon. 

Sehnal jsem starší, plně funkční podporovaný Apple iPhone SE, při další cestě nahráno video.

Odpověď: nepodporovaná aplikace.

 

Na moje požadavky o sdělení, kde najdu seznam podporovaných aplikací a zda mi dají oficiální vyjádření, že aplikace mapy.cz nefunguje s vozy Škoda zatím nemám odpověď.

Nicméně se mi nezdá, že by ta aplikace tohle dělala a nikde se mi takový projev nepodařilo najít.

Má s tím někdo podobné zkušenosti? Zlobí vám v autě taky mapy.cz tímto způsobem nebo je to (což si myslím) pouze vrtoch mého vozu, kde přestalo správně fungovat spojení telefonu s vozem?

 

Děkuji za informace, obecně si myslím, že by to neměl být problém jenom Kodiaqu, ale všech aut se stejným infotainmentem (tedy dle vyjádření technika).

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nemám možnost zkoušet telefon v jiném autě, ale v tom mém jsem zkoušel ještě synův iPhone 13, výsledek lautr stejný.

Upřímně úplně nechci hledat kombinaci, jestli to s nějakým telefonem půjde. 

Rok a půl to fungovalo bez problémů a teď to prostě nejde.

Škodovka se k tomu staví jako, že je to problém aplikace mapy.cz, tak jsem tak  trošku čekal, že to sem napíšu a budu tu mít hromadu komentářů, že se to ostatním děje taky nebo naopak neděje.

Ale buď nepoužívá nikdo k navigaci mapy.cz nebo nečtou sekci věnovanou Kodiaqu.

Přitom bych čekal, že stejný problém by mohli mít majitelé Karoqů, Kamiqů, Superbů, protože tam je stejná jednotka.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se chystám v sobotu vyzkoušet. 

Ale dle vyjádření technika Škody cituji: "mapy CZ jsou společně s waze to nejhorší pro vozidla" :-)

Takže nevím, zda to bude pro technika relevantní.

Ale hlavně, jak říkám, to poměrně dlouho bez problémů fungovalo. 

A čekal bych, že pokud mapy.cz takhle zlobí, tak o tom budou vědět jak ve škodovce, tak tady na fóru třeba.

 

Aby to nevypadalo: nesnažím se vyhýbat řešení, ale prostě si myslím, že by to mělo fungovat a hlavně, když to fungovalo, že by to nemělo přestávat samo od sebe ;-)

Editováno: , autor: myckei
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na další vyjádření čekám, protož jsem jim napsal, že tohle vágní vyjádření neberu jako variantu řešení problému a očekávám jejich oficiální vyjádření, že aplikace mapy.cz způsobuje tyto problémy ;-)

A já si myslím, že bez CarPlay to pojede. Podle mého zlobí nějaká část v jednotce, která se právě stará o připojení telefonu a ta nesprávně zdetekuje, že telefon telefonuje nebo naviguje.

Prostě využívá hlasový kanál.

V sobotu se chystám jet autem 2x něco_kolem_hodiny, tak schválně zkusím cestu tam s navigací od Google a zpátky bez ničeho připojeného.

Ale jak říkám: rok a půl to šlo. Navíc to fakt nejde vyřešit odpojením telefonu a restartem infotainmentu. Což by přeci mělo bez problémů stačit na to, aby si jednotka všimla, že telefon opravdu není připojen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k tomu, že Ti mapy.cz dlouhou dobu fungovaly bez problémů, tak si myslím že je problém v autě anebo nějaké aktualizaci phonu. Sám mám iphone xs a používám mapy.cz i waze bez problemů jak v kodiaqu, tak superbu. Stejně tak ženě která má iphone 13, funguji mapy i waze v obou autech. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, tak o víkendu jsem jel s autem dál a nahrál jsem si videa, že se stejná situace stane po cca hodině i s aplikací mapy od Apple, potom i mapy od Google.

A podařilo se mi nahrát stav, kdy je to potichu i bez připojeného telefonu.

 

Takže mi ještě chvíli můžou tvrdit, že to je telefonem a závadnou aplikací.

Dnes jsem to poslal do servisu a jestli mi neodpoví kladně, tak budu řešit se zákaznickou podporou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mě se taky vypnul zvuk a nešlo nic :-)

A taky jsem selským rozumem zjistil, že to nemůže být ani telefonem ani tou aplikací. Ale jaksi technik si zase řekl, že to JE aplikací a přes to nejel vlak.

A já si myslím, že potřebuje dostat zpětnou vazbu v tom, že jeho názor nemusí být vždy svatý a že je dobré použít hlavu, než to svedu na "nepodporovaný telefon a aplikaci" a basta ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 minutami, myckei napsal:

No mě se taky vypnul zvuk a nešlo nic :-)

A taky jsem selským rozumem zjistil, že to nemůže být ani telefonem ani tou aplikací. Ale jaksi technik si zase řekl, že to JE aplikací a přes to nejel vlak.

A já si myslím, že potřebuje dostat zpětnou vazbu v tom, že jeho názor nemusí být vždy svatý a že je dobré použít hlavu, než to svedu na "nepodporovaný telefon a aplikaci" a basta ;-)

Mimochodem s termínem "nepodporovaný telefon" jsem ještě ochoten se smířit. Byť tedy zrovna v případě Applu se mi to moc nezdá, že by něco, co funguje na telefonu iPhone SE nefungovalo na iPhone 11, protože na obou běží stejný systém.

Ale "nepodporovaná aplikace" mi teda pění krev v žilách ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak aktuální vývoj situace:  po odeslání videí, kde není kabelem připojený telefon a stejně nejde zvuk mi teď ten samý technik odvětil, že to bude tím, že můj mobil je stále v infotainmentu připojený a spárovaný přes bluetooth.

Mám nahrát video totálně bez telefonu. Což klidně udělám, ale už se mi teda snaží tvrdit, že iPhone 11 připojený přes bluetooth způsobuje po hodině fungování totální znefunkčnění zvuku v autě.

Pecka ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

ahoj... teraz som pisal do ineho vlakna, prekopcim to aj sem, ak to mozem takto duplikovat, lebo posledny tyzden mam aj ja vacsi problem so zvukom... pred tym sa mi len obcas stalo, ze ked som na chvilku, 3-5 minut, niekde zastavil (pumpa, bankomat), vypol motor, zamkol auto, potom otvoril a nastartoval, tak zvuk nesiel a "carovanim" nabehol, lebo vzdy nepomohol ten isty postup, ale teraz sa mi deje toto:

uz aj mne zacal zamrzat Amundsen a tiez som si myslel, ze skrz flashku... tu som vytiahol, len radio pocuval, alebo nic a aj tak kazdych zhruba desat minut sa restartuje... ked isla muzika z akehokolvek zdroja, tak ta stichla a o par sekund sa infotainment restartoval... aj to ma napadlo, ci to nie je skrz to, ze som si len Care Connect - Remote Access teraz predplatil a na Infotainment Online som sa vyserinkal... zeby na dialku to oni tak nastavili, aby to blbo, zeby som musel ist do servisu, alebo si predplatil aj tu sluzbu... to je len moja konspiracia :D alebo aj skrz to teplo, co tu bolo spomenute... alebo aj tym by to mohlo byt, ze mam ten premiovy sound system, vacsinou to ide v druhej polovici hlasitosti a uz akumulator je KO, zeby to so stavou nestihalo, ale po dvoch rokoch zeby zakapal? aj ta pravidelnost restartovania je zvlastna... po restarte zacne hrat muzika od toho isiteho miesta a zhruba v tom istom mieste to zamrzne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

 

Já to mám jiné, protože už se mi povedlo (na donucení "odborníka ze škodovky") tento stav navodit i totálně bez připojeného telefonu, USB či čehokoliv v autě.

Tak mi nakonec ze servisu odepsali: "Musíme ještě provést reset akumulátoru provést tovární nastavení jednotky po resetu baterie 5F".

Nejsem si úplně jistý, jestli nějaký restart vše spraví, spíš si myslím, že ne, ale aspoň něco ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Tak lidi, kdyby někdo tohle řešil, tak... po neskutečném nátlaku na servis, linku podpory zákazníkům a tak jsem dosáhl toho, že mi vyměnili komplet infotainment.

Zobrazovací jednotku, kabely a jednotku s navigací (nevím přesně, jak se to jmenuje).

Nenutil jsem je do toho, aby vyndali všechno, ale rozhodli se tak :-)

A světe div se, od té doby vše funguje jak má ;-)

 

 

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...